Slutišķos jau 20. reizi notiks notiks Starptautiskais tautas mākslas festivāls «Augšdaugava 2014»

25. maijā  Daugavpils novada  Naujenes pagasta  Slutišķu ciemā  ar plašu svētku  programmujau 20 reizi notiks Starptautiskais tautas mākslas festivāls Augšdaugava 2014.

Šā gada festivāla vadmotīvs ir Lielais Augšdaugavas musturdeķis, kura darināšanu 2011. gadā uzsāka Naujenes Novadpētniecības muzejs ar mērķi izveidot lielāko musturdeķi Latvijā, iesaistīt tā veidošanā pēc iespējas vairāk dalībnieku un iekļūt Ginesa rekordu grāmatā. Pašlaik ap 70 metrus  garajā audeklā  savus musturus iezīmējuši vairāk nekā  2300 cilvēki no visas Latvijas. Dodoties uz festivālu, aicinām ņemt  līdzi  fragmentu Lielajam  musturdeķim, kas darināts no dažādu krāsu un veidu diegiem jebkurā tehnikā (adījums, tamborējums, mezglojums, izmēri 10x10cm vai 20x20 cm).

Dalībnieki un viesi tiek laipni aicināti sagaidīt vasaru gleznainajos Daugavas krastos un gūt prieku aktivitātēs, kam cauri vīsies rakstu un zīmju dažādība. Gan lieli, gan mazi varēs piedalīties radošajās darbnīcās, meklēt sev atbilstošākās zīmes, ieskatīties Daugavpils novada unpārnovadu audēju rakstos. Koncerti skanēs latviešu, krievu, angļu, itāļu, lietuviešu valodā, jo festivāls Augšdaugava šogad notiek ar Daugavpils novada domes un Eiropas Savienības programmas Eiropa pilsoņiem projekta atbalstu. Projektā "Pilsētu un vecpilsētu tēla atjaunošana" sadarbojas Islas pašvaldība (Malta), Fara San Martino pašvaldība (Itālija), Zarasu rajona pašvaldība (Lietuva) un Daugavpils novada Kultūras pārvalde ar mērķi izzināt Eiropas valstu un pašvaldībupieredzi Otrā pasaules kara izraisītokultūras mantojuma postījuma seku pārvarēšanā, iepazīties ar atbalsta pasākumiem vietējo sabiedrības  kopienu  ekonomiskās un radošās  aktivitātes palielināšanai, kas mazinātu iedzīvotāju aizplūšanu no reģioniem.

Programma Eiropa pilsoņiem atbalsta sabiedrības  līdzdalību  kultūras un mākslas aktivitātēs,  pateicoties tam Starptautiskā tautas mākslas festivāla Augšdaugava programmā iepazīsim folkmūzikas grupu Aurora no Maltas, tautas deju kolektīvu no Itālijas un Zarasu kultūras centra lietuviešu tautas mūzikas kapelu Čir-vir-vyrai.

Daugavas svētku norises aizsākās 1994. gada 14. maijā,  kad Daugavpils rajona padome, sadarbībā ar Latvijas Kultūras fondu un Daugavpils universitāti atklāja  Markovas izziņas taku, klātesot toreizējam valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

Programma

10.00 Dievkalpojums Spruktu baznīcā

Slutišķu sādža

12.00 – 16.30

Izstāde "Daugavpils novada musturdeķis". Radošās darbnīcas - Lielā musturdeķa veidošana, gliemezīšu izgatavošana, "Dzīparu namiņš"

Darbnīcas bērniem un pieaugušajiem "Zīmju un rakstu tulkotava"

No 12.00  Daugavpils novada tūrisma pakalpojumu izstāde

Amatnieku un ražotāju tirdziņš, amatu un prasmju demonstrējumi, darbnīcas, tirgošanā

Latgales sēta

12.00  Lielā musturdeķa sagaidīšana pie Daugavas

12.15 Festivāla atklāšana "Sveiciens Augšdaugavai!"

13.00  Dienas koncerti

17.00 Noslēguma koncerts  "Eiropas rakstu raksti"

Slutišķu vecticībnieku māja

no 12.00 bērnu mākslas skolu izstāde "Mana laika zīme".

Daces Pudānes gobelēnu izstāde. Daces Teivānes austo jostu izstāde

12.00 – 16.00 Novada muzeju  radošās darbnīcas

13.30 Koncerts "Jo dziedāju, jo skanēja Daugaviņas maliņā"

Sporta aktivitātes pie Latgales sētas

13.00 – 16.00 Vizināšanās un sacensības ar kanoe laivām un smailītēm, sacensības baļķa mešanā, akmeņu grūšanā, riņķu mešanā, pļavas volejbols.

Vizināšanās ar zemnieku saimniecības  "Klajumi" zirgiem, EUR 3,00

10.00 - 17.00 Naujenes novadpētniecības muzeja apmeklējums (ieejas maksa pieaugušajiem Eur 1,14, bērniem, pensionāriem Eur 0,43)

Amatnieku, mājražotāju, saimnieciskās darbības veicēju tirdziņš. Pieteikšanās līdz 2014. gada 16. maijam  Daugavpils novada domē, Rīgas ielā 2, Daugavpilī, Attīstības nodaļā, 29. kab. vai elektroniski – [email protected]

Festivāla nolikums, tirgošanās noteikumi un  pieteikuma anketas www.dnd.lv, www.augsdaugava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59303021sec.