Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks lasīta lekcija par Everesta iekarošanu un eksponēta modes izstāde

No 18.marta līdz 18.aprīlim Ogres Vēstures un mākslas muzejs piedāvā izstādi ''Modē Ogrē. 20.gs pirmie septiņdesmit''. Izstādē eksponēti apģērbi, apavi un cepures no muzeja kolekcijas.

Tērpi, kurus nēsājušas Ogres iedzīvotājas un atpūtnieces dažādās 20.gadsimta desmitgadēs papildināti ar fotogrāfijām un citām laikmeta liecībām. Izstāde ļauj ne tikai ieskatīties muzeja kolekcijas vērtībās, bet arī sajust attiecīgā laika garu, izprast apģērba īpašnieces gaumi un temperamentu, kā arī meklēt līdzības ar modes tendencēm, kādas vērojamas attiecīgās desmitgades Latvijas un pasaules modes žurnālu lapās.  

Dažādas 20.gs desmitgades no laika pēc Pirmā pasaules kara līdz septiņdesmito gadu beigām pārstāvēs dažādu krāsu, materiāla, piegriezuma un šuvuma kvalitātes tērpi – gan no smalka zīda profesionālu šuvēju darinātas sarežģīta piegriezuma kleitas, gan pašu šūtas un pāršūtas pieticīgas ikdienas drānas, gan kāds klasisks ''Rīgas Modēs'' noskatīts modelis, gan 70.gadu vidū darināta kāzu kleita, kā arī kādas augstas Ogres rajona amatpersonas nēsāts lietišķs kostīms.  

Izstādi papildina trīs 20.gadsimta atšķirīgu desmitgažu un dizaina spoguļi - kā  neatņemams palīgs ikivienai sievietei tērpa pielaikošanā. Savukārt, tērpu nēsātāju dvēseles pasaules spoguli izstādē mēģinās atklāt dažādu 20.gadsimta dzejnieču rakstīta dzeja.  

Lekciju cikla ''Ogrēnieši ceļo'' ietvaros Ogres Vēstures un mākslas muzejā  20.martā plkst.18.00 notiks jau otrā lekcija ''Gandrīz līdz Everestam''.

Tas būs ieskats par divu ogrēniešu kāpienu  līdz Everesta bāzes nometnei (5540m)

Stāstījumu papildinās iespaidīgi video un foto materiāli par Himalajiem ceļā no Nepālas galvaspilsētas Katmandu līdz tiešam "pasaules jumta" tuvumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47104907sec.