Īpašības, kas palīdzēs sasniegt jebkurus finansiālos mērķus

Finansiālie mērķi vairākumā gadījumu ir ilgtermiņa mērķi. Cilvēki nemēdz vienkārši vienā rītā piecelties uz nolemt, ka šodien tie kļūs finansiāli neatkarīgi vai šodien tie atbrīvosies no visām savām kredītsaistībām.

Patiesība ir tāda, ka cilvēki, kuri strādā pie savu finansiālo mērķu sasniegšanas, ir cilvēki, kuri laika gaitā attīsta sevī dažādas rakstura īpašības un kompetences. Tie no rīta pieceļas un dara savus ikdienas darbus gluži tāpat kā visi citi. Vienīgā atšķirība ir tā, ka šie cilvēki dienas gaitā liek lietā dažas no savām īpašībām un kompetencēm, lai izdarītu pareizās izvēles un pieņemtu pareizos lēmumus.

Kā rāda pieredze, tas nav teorētisks izgudrojums, bet gan pilnīga patiesība. Tiesa, vairākums cilvēku ir vēl diezgan tālu no savu lielāko finanšu mērķu sasniegšanas, tomēr pats būtiskākais ir saprast, kādas rakstura īpašības un kompetences vajadzētu mēģināt attīstīt sevī jau šodien, lai kādu dienu tos visbeidzot sasniegtu.

Protams, lai to varētu izdarīt pēc iespējas ātrāk, ir jāatsakās no daudziem kārdinājumiem. Ir jāapbruņojas ar lielu pacietību, lai pusceļā nepadotos, jo, kā zināms, tādus mērķus nav iespējams sasniegt momentāni. Lai sasniegtu mērķi, uz to ir jāfokusējas, visu lieko vienkārši ignorējot. Par nākotni ir jādomā ilgtermiņā un plāni ir jāveido tā, lai tie aizvestu jūs uz tur, kur jūs vēlaties būt. Ir jādarbojas patstāvīgi un ir jāsaprot, ka viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no jums pašiem. Ir jāsaprot arī tas, ka, ja jūs to neizdarīsit šodien, jūs nesasniegsit savus mērķus rītdien.

Iepazīstieties ar rakstura īpašībām un kompetencēm, kuras vajadzētu mēģināt attīstīt sevī, dodoties ceļā uz saviem finansiālajiem mērķiem. Šīs ir tās īpašības, kas ir nepieciešamas ikvienam, kas vēlas sasniegt savus finansiālos mērķus, lai arī cik lieli vai mazi tie būtu.

Gribasspēks

Šķietami vienkāršā spēja pateikt “nē” kārdinājumiem, kuriem nav nekādas saistības ar jūsu ilgtermiņa mērķiem, ir ārkārtīgi liela priekšrocība. Gribasspēks palīdz izvairīties no nevajadzīgu lietu pirkšanas un līdz ar to veidot lielākus naudas iekrājumus bankas kontā, tuvinot jūs finansiālo mērķu sasniegšanai. Pastāvīgi un apzināti atsakoties no dažādiem kārdinājumiem, ir iespējams ietaupīt ievērojamas naudas summas, izvairoties no tādas finansiālās palīdzības meklēšanas kā, piemēram, atrie krediti.

Pacietība

Spēja nepadoties, kad gaidītie rezultāti neparādās uzreiz, nav dota katram – vairākums cilvēku tomēr ir nepacietīgi, un, nedabūjot vēlamo uzreiz, “met plinti krūmos”. Pacietība, pirmkārt, neļauj atkāpties no mērķa, kas jau vien ir pozitīvi, un, otrkārt, palīdz izvairīties no impulsīviem pirkumiem.

Koncentrēšanās spēja

Koncentrēšanās spēja nozīmē spēju veiksmīgi paveikt kādu uzdevumu, nepadodoties uzmanības novēršanai. Koncentrēšanās spēja palīdz atšķirt svarīgo no nesvarīgā, palīdzot noteikt prioritātes. Spēja koncentrēties palīdz arī neļauties dažādiem kārdinājumiem, fokusējoties tikai uz mērķi. Tāpat koncentrēšanās spēja palīdz uzlabot rezultāta kvalitāti, jo, kā zināms, uzdevumu ir iespējams paveikt kvalitatīvi tikai tad, kad tam pilnībā tiek pievērsta uzmanība.

Matemātikas zināšanas

Matemātikas zināšanas nozīmē spēju rēķināt. Lai arī kā daudziem tas nepatiktu, spēja pārliecinoši un precīzi saskaitīt, atņemt, reizināt un dalīt skaitļus, kā arī lietot procentus gluži vienkārši ir nepieciešamība, kad ir runa par īstenu savas finansiālās situācijas izpratni. Matemātiskās zināšanas palīdz ne vien izprast savu finansiālo situāciju, bet arī izvairīties no apvārdošanas un apmuļķošanas, kas tiek veikta ar mērķi izkrāpt no jums naudu. Matemātiskās zināšanas palīdz arī izvēlēties izdevīgākos finanšu pakalpojumus, piemēram, apdrošināšanu un kredītu, neatkarīgi no tā, vai tie ir ātrie kredīti bez darba vietas vai nopietns ilgtermiņa hipotekārais kredīts.

Spēja plānot

Spēju plānot varētu definēt kā spēju tikt galā ar noteiktā secībā sakārtotiem uzdevumiem, pakāpeniski tuvojoties vēlamajam mērķim. Spēja plānot ietaupa ne vien jūsu laiku, bet arī nervus. Kurš gan nezina, kāds stress var pārņemt brīžos, kad nekavējoties ir jāizpilda visi uzdevumi, kas ir krājušies jau ilgu laiku? Šķiet, šo sajūtu it īpaši labi zina tie, kas nemāk plānot savus darbus. Plānošana atvieglo gan darbus, gan dzīvi kopumā, tādēļ arī ceļš uz mērķi nešķiet tik grūts un nesasniedzams.

Ilgtermiņa domāšana

Ilgtermiņa domāšana ir spēja izdarīt izvēles un pieņemt lēmumus, kuriem ir ilgtermiņa labums, nevis tikai īstermiņa labums. Arī ilgtermiņa domāšana palīdz noteikt prioritātes un izvairīties no nevajadzīgu pirkumu veikšanas.

Patstāvība

Patstāvība ir spēja darīt lietas pašu spēkiem, nepaļaujoties uz citu atsaucību un palīdzību. Mēs tik ļoti nepaļaujamies uz ticu fizisku palīdzību, kā uz citu padomiem un viedokļiem. Paļaušanās uz citiem ir vieglākais ceļš, jo tā atbrīvo no atbildības uzņemšanās, kā arī sniedz iespēju novelt vainu uz citiem, ja izvēle vai lēmums ir izrādījies nepareizs vai neveiksmīgs. Patstāvība pēc būtības ir pastāvēšana uz savu viedokli un savām vēlmēm, ja arī tās nesaskan ar pārējo viedokļiem un vēlmēm. Patstāvība nozīmē arī vairāk atbildības un darba uz saviem pleciem, tomēr, ja runājam par finansiālo mērķu sasniegšanu, tad tas nereti ir pat labāk nekā paļauties uz citiem.

Kopumā ņemot, visas šīs īpašības ir spēcīgs finansiālās veiksmes pamats, kas ir piemērots ikvienam savu finansiālo mērķu sasniegšanai. Tās nodrošina to, ka jūs paši kontrolējat to, kur ved jūsu ceļš, ka jūs izdarāt izvēles, kas nāk par labu jūsu nākotnei, un ka jūs saprotat, kādēļ jūs izdarāt šīs izvēles. Jāatzīst, ka šīs īpašības ir ne vien finansiālās veiksmes, bet arī jebkādas citas veiksmes atslēgas elementi. Iegaumējiet šīs īpašības, stipriniet tās, saprotiet tās un izprotiet to pielietojumu, un jūs būsit tikai ieguvēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.84004402sec.