Kolonna Hotels Group aicina uz tradicionālo Vīna festivālu

27. un 28. jūnijs vīna cienītājiem noteikti jāatzīmē savos plānotājos, jo šajā laikā Konventa Sēta iekšpagalmā norisināsies Vīna festivāls, kas šogad maina koncepciju.

Pirmā festivāla diena, 27. jūnijs, veltīta profesionāļiem,  proti, vīna izplatītājiem, tirgotājiem, restorānu pārstāvjiem un ekspertiem. Plašākai publikai pasākums paredzēts 28. jūnijā. Kā norāda Kolonna Hotels Group, aicināts ir ikviens, kuru saista vīna kultūra.

"Otrajā dienā brīvā atmosfērā piedāvāsim degustēt dažādus vīnus jebkuram vīna kultūras cienītājam," saka Kolonna Hotels Group, kas ir Vīna festivāla organizators, administratīvā direktore Sigita Švarca.

"Liels prieks, ka šogad sadarbībā ar mūsu partneri Latvijas Vīnziņu asociāciju varēsim piedāvāt viesiem izglītojošus seminārus, tādējādi sniedzot vēl papildus pievienoto vērtību festivāla apmeklējumam. Semināri arī dalīsies pa dienām, ja pirmajā dienā tie būs par specifiskākām tēmām, tad otrajā dienā viesi varēs uzzināt vīna kultūras pamatzināšanas. Šoreiz pirmo gadu apmeklētāji festivālā varēs arī iegādāties viņus ieinteresējošo vīnu,” saka Sigita Švarca, uzsverot, ka "neskatoties uz pārmaiņām, galvenā festivāla ideja nav mainījusies - tas vienkopus pulcēs Latvijas vīna baudītājus - gan jau zinošus, gan iesācējus, dodot iespēju neformālā atmosfērā dalīties ar aktuālāko vīna pasaulē".

Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons uzteic jauno koncepciju un uzskata, ka pārmaiņas neapšaubāmi vairāk piesaistīs vīna pazinējus un profesionāļus, kas patiešām interesējas par jaunumiem un aktualitātēm vīna jomā.

Novērtējot Latvijas vidējo vīna baudītāju, Raimonds Tomsons saka: "Latviešiem patīk nesarežģīts un vienkāršs vīns, kurā var sagaršot izteiktu augļu buķeti un kura baudīšanai nav nepieciešamas padziļinātas zināšanas. Ļoti pateicīgs šim aprakstam un līdz ar to Latvijā populārs ir Jaunās pasaules vīns, kas labi der vīna pasaules iesācējiem. Tāpat latvieši seko arī modes tendencēm un izvēlas konkrēta reģiona vīnu atkarībā no tām, piemēram, šobrīd gastronomijas un dzērienu jomā populāra ir Itālija."

Par Vīna festivālu

Vīna festivāla mērķis ir iepazīstināt vīna cienītājus ar Latvijā pieejamo vīna sortimentu, kā arī veicināt un popularizēt vīna kultūras tradīcijas. Vīna importētāji festivālā piedalās katrs ar savu stendu un viesiem piedāvā degustēt jaunākās un populārākās vīna šķirnes, kā arī sniedz konsultācijas un plašāku informāciju. 2013. gadā Vīna festivāls norisināsies jau septiņpadsmito reizi.

Šeit bildes no pagājušā gada Vīna festivāla.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.vinafestivals.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62625694sec.