Tūrisma vakarā atklās Jelgavas novada muižu noslēpumus

29.septembrī pulksten  18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies rudens sezonas pirmais tematiskais tūrisma vakars “Atklāj Jelgavas novada muižu noslēpumus!”. Vakars tiks veltīts Jelgavas novada muižu vēsturisko bagātību, leģendu, stāstu un noslēpumu izzināšanai.

Jelgavas novada viena no lielākajām vēsturiskajām bagātībām ir muižu kompleksi un to parki, no kuriem liela daļa ir saglabājušies līdz pat mūsdienām, sniedzot iespēju ikvienam savām acīm redzēt 18. un 19. gadsimta muižu apbūves paraugus. Tūrisma vakars būs lieliska iespēja iepazīt kultūrvēstures vērtības tepat Jelgavas apkārtnē, lai jau tuvākajās brīvdienās dotos baudīt rudens skaistumu Jelgavas novada muižās un parkos un piedalītos akcijā “Pa hercogu un baronu pēdām”.

Tūrisma vakara laikā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāve, vēsturniece Mārīte Putniņa sniegs ieskatu Jelgavas novada muižu vēsturē un to kultūrvēsturiskajā bagātībā, kā arī prezentēs trīs grāmatas par muižām – Zaļenieku muižu, Vilces muižu un Mūrmuižu, ko vakara noslēgumā dalībnieki varēs iegūt savā īpašumā.  Savukārt ainavu arhitekte Kristīne Dreija stāstīs par muižu parkiem vēsturiskā un mūsdienu skatījumā, īpaši izceļot Elejas muižas parku.

Vakara turpinājumā, baudot tēju, dalībnieki iepazīs tūrisma piedāvājumu Lielvircavas muižā, kur ceļotājiem tiek piedāvāts iejusties 19. gadsimta atmosfērā un izzināt tā laika modes tendences. Noslēgumā varēs uzzināt par piedāvājumu un aizvadītās tūrisma sezonas aktivitātēm atjaunotajā Elejas muižas tējas namiņā.

Tematiskais tūrisma vakars “Atklāj Jelgavas novada muižu noslēpumus!” notiks 29.septembrī pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa – 1,50 EUR, pirmskolas vecuma bērniem – bez maksas. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50860786sec.