Palielinājusies tūristu interese par Jelgavu un apkārtni

Jelgavas reģionālā tūrisma centra apkopotā statistika liecina, ka 2013.gadā informācijas pieprasījums Tūrisma informācijas centrā ir pieaudzis divas reizes salīdzinot ar 2012.gadu. Kopējās tendences liecina, ka Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma objektus arvien vairāk apmeklē tūristi no Latvijas un ārzemēm.   

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs ir apkopojis 2013.gada statistiku par apmeklējumu Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Ozolnieku novadu tūrisma objektos un Tūrisma informācijas centrā. Kopējās statistikas tendences liecina, ka interese par Jelgavas pilsētu un apkārtējiem novadiem pēdējos gados palielinās. Apmeklētākie tūrisma objekti Jelgavas pilsētā ir Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis, Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Jelgavas pils, Kurzemes hercoga kapenes, Ā.Alunāna memoriālais muzejs. Savukārt jau vairākus gadus apmeklētākais tūrisma objekts Jelgavas novadā ir Ziemassvētku kauju muzejs, bet Ozolnieku novadā – mini zoo "Zemgales poniji".

2013.gadā apmeklētāju skaits ir palielinājies industriālajos tūrisma objektos un apskates saimniecībās. Kopš Jelgavā darbu uzsāka rūpnīca "Amoplant", interese par tās apmeklējumu ir palielinājusies vairāk kā 4 reizes. 2011.gadā rūpnīcā bija 658 ekskursanti, bet 2013.gadā - jau 2750. Strauju apmeklētāju kāpumu 2013.gadā ir piedzīvojis mini zoo "Zemgales poniji", kur apmeklētāju skaits sasniedza 5000, bet 2012. gadā to bija divas reizes mazāk. Gandrīz sešas reizes ir palielinājies pieprasījums pēc ekskursijām maizes ceptuvē "Svētes maize" (Jelgavas novads), kur pieteiktām ekskursantu grupām ir iespējams izzināt maizes cepšanas procesu un pašiem izcept savu maizes kukulīti.

Kopš Jelgavas reģionālā tūrisma centra darbības uzsākšanas apkalpoto cilvēku skaits ir palielinājies vairāk kā 3 reizes. Ja 2011.gadā Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā tika apkalpoti 1458 interesenti, tad 2013.gadā - jau 4935. No kopējā informācijas pieprasījuma 33% sastāda ārzemnieki, no kuriem vislielāko īpatsvaru sastāda interesenti no Lietuvas, Krievijas, Vācijas un Igaunijas. Vislielākais informācijas pieprasījums ir novērojams tieši vasaras mēnešos - no maija līdz augustam.

Statistika rāda, ka Jelgava un tās apkārtne kļūst arvien interesantāka gan vietējiem gan ārvalstu tūristiem. Ar plašāku statistikas apkopumu varat iepazīties mājas lapā: www.tornis.jelgava.lv sadaļā "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs" - Tūrisma informācija.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7047658sec.