Ekskursija ar autobusu Jelgava-Vilce: vecais kara un tirdzniecības ceļš

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sestdien, 12.aprīlī, pulksten 10:00 aicina doties ekskursijā un iepazīt Jelgavas novadu kopā ar vēsturnieku un gidu Andri Tomašūnu. Jau kopš Jelgavas pils celtniecības laikiem kara un tirdzniecības ceļi veda no Jelgavas uz dienvidiem, un viens no tiem caur Svēti uz Vilci. Šajā ekskursijā ikviens ir aicināts apmeklēt vietas un izzināt vēstures liecības, kas saistās ar šo Jelgavas novada daļu.

Ekskursijas vadītājs Andris Tomašūns stāsta par ekskursijas norisi: "Ekskursijas pirmā pieturvieta būs Svētē, kur apskatīsim pieminekli Daugavgrīvas zemessargiem pie Svētes pamatskolas, un aiziesim līdz vācu kapiem un Svētes kapsētai. Atcerēsimies par mūsu novadnieku – pionieri aviācijā - Jāni Steglavu. Pa ceļam gar Ērmiķiem uz Vilci piestāsim arī Kalnanšu kapos, kur atrodas vienīgais riņķa krusts Jelgavas novadā. Ūziņu bibliotēkā uzzināsim stāstu par ievērojamo latvieti, ķīmiķi Kristapu Helmani, aplūkosim viņa personīgās mantas un uzzināsim par Ūziņu vēsturi. Vilces muižā, kur atrodas Vilces pamatskola, nogaršosim īstas skolēniem gatavotas pusdienas, bet pēc tam iepazīsimies ar skolas muzeja eksponātiem un pašu muižu."

Ekskursijas turpinājumā tiks apmeklētas zviedru karavīru pieminekļu vietas, kur 1705.gadā zviedri cīņā par kundzību Baltijas jūras krastos, guva savu pēdējo uzvaru Mūrmuižas kaujā. Noslēgumā tiks apskatītas arī ievērojamā dramaturga Mārtiņa Zīverta dzimtās "Vaiteņu" mājas. Atpakaļceļā Svētes maizes ceptuvē būs iespējams iegādāties kādu gardumu mājiniekiem.

Maksa par ekskursiju – 8,00 EUR (5,62 LVL), skolēniem 5,00 EUR (3,51 LVL), pirmsskolas vecuma bērniem, ja neaizņem vietu autobusā – bez maksas. Biļetes var iegādāties Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa kasē. Ekskursijas laikā paredzētas pastaigas un uzturēšanās ārā, tāpēc nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi.

Ekskursijas dalībniekiem jārēķinās ar papildus izmaksām par pusdienām Vilces pamatskolā – 2,00 EUR (1,41 LVL) un Vilces muižas apmeklējumu – pieaugušajiem 1,42 EUR (1,00 LVL), skolēniem un pensionāriem 0,71 EUR (0,50 LVL).

Ekskursijas sākums 12.aprīlī, pulksten 10:00 no autobusu stāvvietas pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Atgriešanās Jelgavā plānota līdz pulksten 17:30. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447, 64005445 vai e-pastu [email protected] (vietu skaits ierobežots). Par ekskursiju uzziniet arī mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12845492sec.