Aicina iepazīt Jelgavu «Smilšu skulptūru festivāla» laikā

Jelgavā 12. un 13.jūlijā norisināsies 8. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls. Šajās dienās Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina baudīt smilšu mākslu un festivāla kultūras programmu, kā arī iepazīt pilsētu un pavadīt aktīvi laiku Jelgavā. Festivāla laikā būs iespējams doties ekskursijās kopā ar gidu, aktīvi atpūsties, iepazīt pilsētas muzejus un baudīt atpūtu uz ūdens.

Sestdien, 12. jūlijā pulksten 13.00 notiks ekskursija ar autobusu ''Kas jauns Jelgavā?'', ekskursijas laikā gida pavadībā būs iespējams uzzināt, kā Jelgava mainās un attīstās, kas jauns uzbūvēts, ko šeit ražo un kādi ir jelgavnieku sasniegumi. Ekskursijas ilgums 2 stundas, ekskursijas cena 5.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem 4.00 EUR.

Svētdien, 13. jūlijā, pulksten 13.00 ikviens aicināts doties ekskursijā ar autobusu ''Zaļā Jelgava - daba pilsētā''. Jelgava ir pilsēta ar unikālu dzīves vidi, jo šeit pašā pilsētas centrā varam sastapt plašu dabas daudzveidību. Ekskursijas dalībnieki iepazīs Jelgavas parkus un īpašos kokus, vides gids iepazīstinās ar savvaļas zirgu ikdienu Pils salā, bet kopā ar augu pazinēju būs iespējams iepazīt augu sugu daudzveidību Lielupes palienes pļavās. Ekskursijas ilgums 3 stundas, ekskursijas cena pieaugušajiem 6.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem 5.00 EUR.

Abas ekskursijas sāksies no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, vietu skaits ekskursijās ierobežots, pieteikties ekskursijām iespējams pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].

Svētku laikā ikviens ir aicināts iepazīt Jelgavas muzejus un ekspozīcijas. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī ir iespējams apmeklēt interaktīvās ekspozīcijas, izstāžu zālē varēs apskatīt Jelgavas mākslinieku biedrības dalībnieku izstādi ''Ūdeņi'', bet no skatu laukuma vērot pilsētas panorāmu. Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā būs apskatāma Jūrmalas Mākslinieku biedrības dalībnieku darbu izstāde. Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs festivāla apmeklētājus aicina radoši darboties smilšu darbnīcā, uzņemt smilšu enerģiju un smiltīs radīt pašiem savu pasauli - krāsainu un neatkārtojamu, palauzīt galvu smilšainu vārdu veidošanā un dzintara meklēšanā, kā arī iepazīt interaktīvās muzeja ekspozīcijas un apskatīt Gunta Švītiņa personālizstādi ''Ikdiena un citas dienas''.

Iepazīstiet Driksas un Lielupes ainavas dodoties izbraukumos ar senatnīgu kuģīti, vikingu liellaivu vai ūdens velosipēdiem. Dodoties izbraucienos ar vikingu liellaivu ''Nameisis'', ikviens varēs apskatīt Pasta un Pils salas, kā arī ieraudzīt savvaļas zirgus Lielupes palienes pļavās. Izbraukuma ilgums 1.5 stundas, izbraukumu sākums pulksten 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 un 18.00 no piestātnes ''Mītavas tilts''. Minimālais pasažieru skaits izbraukumā: 6 personas. Vietu rezervēšana izbraukumam pa tālruni 26161131 vai mājas lapā: www.mezmalasvikings.lv/.

Senatnīgais koka kuģītis ''Frīda'' pa Driksas un Lielupes ūdeņiem kursēs 12. un 13.jūlijā no pulksten 12.00 līdz 22.00, labā laikā pat līdz pulksten 2.00 naktī. Izbraukuma ilgums - 30 minūtes. Izbraukumi nenotiek lietus laikā. Minimālais pasažieru skaits izbraukumā: 6 pieaugušie. Iekāpšana piestātnē ''Mītavas tilts'', tālruņa numurs 29486086.

Jelgavas Jahtklubs Pilssalas ielā 6 piedāvā izbraukumus pa Lielupi un Driksu ar ūdens velosipēdiem, laivām un jahtām. Festivāla laikā noma atvērta no pulksten 10.00 līdz 23.00. Savukārt, ūdens velosipēdu un laivu noma Pasta salā piedāvā iespēju doties arī naksnīgos izbraukumos pa Lielupi un Driksu. Nakts izbraukumiem nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 27713071. Noma atvērta katru dienu no pulksten 12.00 līdz 21.00.

Festivāla laikā iespējams doties nelielā ceļojumā pa Jelgavu ar velorikšām un iepazīt pilsētas skaistākās vietas kādā no 12 maršrutiem. Velorikšas pieejamas no pulksten 14.00 līdz 22.00. Maksimālais cilvēku skaits vienā velorikšā - 2 pieaugušie un 1 bērns. Izbraucienu jāpiesaka pa tālruni 29992996.

Kartingu trasē ''Rullītis'' ātruma cienītāji aicināti doties izbraucienos ar kartingiem. Trase atvērta katru dienu no pulksten 12.00 līdz 21.00 Jelgavā, Aku ceļā 1. Informācija pa tālruni 28285633.

Nobaudiet Jelgavas īpašos ēdienus un atspirdzinošo dzērienu - bistro ''Silva'' (Driksas iela 9), ģimenes restorāns ''Hercogs'' (Kr.Barona 3), kafejnīca ''Tami Tami'' (Lielā iela 19a) un krodziņš ''Istaba'' (J. Čakstes bulvāris 7) aicina nobaudīt īpašos Jelgavas pilsētas ēdienus. Pamatēdiens ''Hercoga bura'' un deserts ''Šarlotes skūpsts'' atgādinās par kādreiz varenās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas vēsturi, bet dzēriens ''Jelgavas bellini'', kura viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, sniegs veldzējošu atspirdzinājumu.

Piedaloties akcijā ''Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!'', nobaudiet gardus un ar īpašām garšas niansēm bagātus vasaras sezonas ēdienus, kuru pagatavošanā izmantoti Zemgales reģionā izaudzēti un saražoti produkti. Īpašos vasaras sezonas ēdienu piedāvājumus ir iespējams baudīt Jelgavā restorānā ''La Tour de Marie'' (Akadēmijas iela 1), bistro ''Silva'' (Driksas iela 7/9), muzikālajā bārā – restorānā ''Plate'' (Lielā iela 6), ģimenes restorānā ''Hercogs'' (Kr. Barona iela 3) un krodziņā ''Istaba'' (J.Čakstes bulvāris 7), bet Jelgavas novadā kafejnīcā ''Zemnieka cienasts'' (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā ''Pūteļkrogs'' (Zaļenieku pagasts).

Plašāku informāciju par festivāla norisi un tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1 (Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā), tālruņa numurs 63005447, [email protected], www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45458913sec.