Jelgavas pilsētas svētkos aicina doties tematiskās ekskursijās

Jelgavas 750. jubilejas gadā Jelgavas gidi sagatavojuši tematiskas ekskursijas, kas ļaus iepazīt Jelgavu gadsimtu gaitā no dažādiem skatu punktiem. Pilsētas svētku laikā (no 28. līdz 31.maijam) Jelgavas reģionālais tūrisma centrs piedāvā doties septiņās īpašās ekskursijās. Gidi ir padomājuši gan par tematiskiem tērpiem, gan pārsteigumiem, kas padarīs šīs ekskursijas atšķirīgas no ierastajām.

28.maijā, pl. 17:00 Ekskursija kājām pa Jelgavu "Vai tu zini, ka…?"

Izrādās, ne tikai pilsēta svin apaļu jubileju, bet arī citi pilsētas vēsturiskie objekti un notikumi šogad saistīti ar apaļiem gadskaitļiem - tas tiks noskaidrots ekskursijas laikā. Apmeklēs Ugunsdzēsības muzeja ekspozīciju. Gids Ingrīda Pečkovska.

30.maijā, pl. 12:00 Veloekskursija "Prāta Vētras ceļš no skolas aktu zāles līdz arēnai"

Grupa "Prāta Vētra" nesusi Jelgavas vārdu pasaulē un šogad tā izdod jaunu albumu, tāpēc interesenti tiek aicināti ņemt velosipēdus un iepazīt vietas, kas saistās ar populārās grupas atmiņu takām. Apmeklēs Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas muzeju. Gids Zane Grava.

30.maijā, pl. 14:00 Ekskursija kājām "Tā ēda Mītavā"

Garšīgi paēst bijis cieņā visos laikos un Jelgavai ir īpaša vieta Latvijas kulinārajā mantojumā. Ekskursijas laikā varēs uzzināt, kādi ēdieni raksturīgi Jelgavai un Zemgalei gan senos laikos, gan mūsdienās, un noteikti arī pašiem kaut kas tiks nogaršošanai. Gids Signe Lūsiņa.

30.maijā, pl. 16:00 Ekskursija kājām "Trakais gadsimts Jelgavā"

20.gadsimta notikumi atstāja neizdzēšamas pēdas pilsētas vaibstos – divi kari, divas okupācijas un divas brīvības. Varēs vairāk uzzināt par gadsimtu, kad Jelgava tika praktiski uzcelta no jauna. Apmeklēs Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja ekspozīciju. Gids Ina Jurģe.

31.maijā, pl. 11:00 Ekskursija kājām "Muzikālā Jelgava"

Jelgava var lepoties ar savām muzikālajām tradīcijām. Apmeklēs Jelgavas muzikālās vietas un noskaidros, kādi pazīstami mūziķi tur dzimuši, mācījušies un koncertējuši. Apmeklēs Bērnu un jauniešu mūzikas klubu un divas katedrāles. Gids Sarmīte Bērziņa.

31.maijs, pl. 13:00 Ekskursija kājām "Mītavas dižciltīgie un viņu mantojums"

Mītavā uzturējušās un dzīvojušas daudzas dižciltīgas personības. Katrs no tiem atstājis kādu mantojumu nākamajām paaudzēm, ko ekskursanti uzzinās ekskursijas laikā. Apmeklēs Jelgavas pili, Kurzemes hercogu kapenes un Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja ekspozīciju. Gids Ina Jurģe.

31.maijs, pl. 15:00 Ekskursija kājām "Dvēsele zem grima kārtas"

Tiks noskaidrots, kur kādreiz atradās Jelgavas teātri, izzinās Jelgavas teātru aktieru un režisoru dzīvesstāstus, apmeklēs ar teātri saistītas vietas un paši iejutīsimies aktieru lomās. Apmeklēs Jelgavas Kultūras namu un Jelgavas Studentu teātri. Gids Signe Lūsiņa.

Sākums ekskursijām no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Ekskursiju ilgums ar kājām – apmēram 2 stundas, veloekskursijai – 3 stundas. Skolēniem, studentiem, pensionāriem, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Ekskursijām jāpiesakās pa telefonu 63005447 vai e-pastu [email protected].

Plašāku informāciju par pilsētas svētku norisi un tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1 (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā), tel. 63005447, [email protected], www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.18761182sec.