Valmierā pieaug ceļotāju aktivitāte

Valmierā tūristu mītnēs 2019.gadā uzņemti par 9,95% vairāk viesu nekā 2018.gadā. Par 4,61% palielinājies arī kopējais gada laikā tūristiem piedāvāto gultasvietu skaits, liecina Valmieras Tūrisma informācijas centra (Valmieras TIC) apkopotā statistika par 2019.gadu.

2019.gadā naktsmītnēs Valmierā visvairāk uzturējās ārvalstu viesi no Igaunijas (25,23%), Krievijas (13,58%), Somijas (12,81%), Lietuvas (7,79%) un Vācijas (6,38%), kā arī no Ukrainas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Polijas un Nīderlandes. Nakšņotāju no Igaunijas īpatsvars pieaudzis par 11%. Būtiski palielinājies nakšņotāju skaits no Krievijas, Ukrainas un arī Dienvidkorejas. Visilgāk tūristu mītnēs uzturējušies viesi no Krievijas (24,80%), Igaunijas (11,68%) un Somijas (8,05%), kas saistāms ar dažādu pasākumu, sporta sacensību, nometņu un festivālu norisi pilsētā, piemēram, Valmieras pilsētas svētki, Valmieras vasaras teātra festivāls, velo un kino festivāls "Kino Pedālis", Valmieras maratons, Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā un citi nacionāla un starptautiska mēroga notikumi.

Savukārt Valmieras TIC 2019.gadā viesojušies gandrīz 10 000 apmeklētāju. Starp reģistrētajiem informācijas pieprasījumiem Valmieras TIC 80,53% bijuši klātienes apmeklētāji, 11,12% interesējušies, zvanot pa tālruni, bet vairāk nekā 8% saziņai izmantojuši e-pastu vai saraksti tādos sociālajos medijos kā Facebook vai Instagram. Nemainīgi lielākā daļa (89,85%) apkalpoto interesentu ir Laaqtvijas rezidenti. Lielākais apmeklētāju skaita pieaugums bija laikā no jūlija līdz septembrim.

Aplūkojot Valmieras TIC informācijas pieprasījuma apjomu un ārzemju apmeklētāju skaitu, Valmierā visvairāk viesojušies viesi no Igaunijas – 38% no kopējā ārvalstu apmeklētāju skaita. Igaunijas iedzīvotāju īpatsvars starp visiem ārvalstu viesiem ir 35,78%. Viesi no Igaunijas labprāt izmanto ne tikai nakšņošanas vai ēdināšanas sniegtās iespējas pilsētā, bet arī bieži apmeklē dažādas Valmieras tirdzniecības vietas, apvienojot iepirkšanos ar tūrisma objektu apskati.

2019. gadā Valmieras tūrisma piedāvājumu papildināja vairāki jaunumi – atjaunotais Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornis ar iespēju aplūkot baznīcas pulksteņa mehānismu darbību, skatu terase pie Gaujas, meistarklašu un dažādu ēdienu baudīšanas vieta "Vīnkalni Pils Māja", disku golfs, izklaides centrs bērniem "Brīnumu mežs" un virtuālās realitātes spēļu istaba. Tāpat kā iepriekšējos gados, ceļotāji aktīvi ir apmeklējuši arī Valmiermuižas alus darītavu, Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parku, Beverīnas koka skulptūru parku un labirintus, kā arī izmantojuši Valmieras Drāmas teātra, Valmieras Kultūras centra, Valmieras muzeja, koncertzāles "Valmiera" un citu vietu piedāvājumus kultūras un mākslas notikumu baudīšanai, viesojušies tūrisma galamērķī esošajās saimniecībās Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadā, kā arī piedalījušies aktīvās atpūtas un sporta pasākumos.

Jāpiemin, ka aizvadītājā gadā pieaudzis arī tūrisma vortāla www.visit.valmiera.lv apmeklētāju skaits, apskatīto lapu un unikālo IP adrešu skaits. Šāda pozitīvi pieaugoša tendence tika novērota arī iepriekšējos gados. 2019.gadā vortāla unikālo apmeklētāju skaits palielinājies par 14,57%.

Valmieras TIC aktīvi darbojas arī sociālajos medijos. Pieaudzis Instagram un Facebook sekotāju skaits un aktivitāte ne tikai ierakstos, bet arī 24 stundu garajos stāstos. Aktīvākie interesenti, kuri seko līdzi visitvalmiera Facebook kontam, ir no Latvijas, Lielbritānijas un Igaunijas, bet Latvijā aktīvākās pilsētas iepriekš minētajā kontā ir Rīga, Valmiera un Cēsis.

Kā ik gadu, ceļotāji no Latvijas un citām valstīm tiks aicināti uz lielākajiem kultūras, mākslas, sporta un citiem pasākumiem Valmierā. No 24. līdz 26. jūlijam Valmiera atzīmēs 737.jubileju, no 7. līdz 9. augustam Valmierā norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušais Valmieras vasaras teātra festivāls, 13.jūnijā Valmiermuižā notiks vasaras etnofestivāls "Sviests", bet 20.septembrī visus sportiska un aktīva dzīvesveida piekritējus gaidīs Sportlat Valmieras maratons, savukārt 10.oktobrī – tradicionālais Simjūda gadatirgus.

Aprīlī viesi tiks gaidīti Valmieras Mākslas dienās, kurām šogad izvēlēts vadmotīvs "Kustība", Valmieras Restorānu nedēļās, kas norisināsies no 18. līdz 25.aprīlim un no 7. līdz 14.novembrim, kā arī vēl daudzos citos pasākumos Valmierā un Gaujas Nacionālā parka reģionā.

Plašāka informācija par Valmieras TIC apkopoto tūrisma statistiku pieejama vortāla www.visit.valmiera.lv, sadaļā "Statistika".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4972682sec.