Ar lustēm, meistarnīcām un tirdziņu Valmiermuižā svinēs Miķeļdienu

Par godu rudens saulgriežiem – Miķeļdienai, 19. septembrī Valmiermuižas parkā no plkst. 11.00 līdz 15.00 ciemos tiks gaidīti gan lieli, gan mazi ražas svētku svinētāji. Pasākuma laikā notiks tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirdziņš „Gardu muti”, kuru papildinās „Kuļam un kaļam” meistarnīcas, augu veselības telts, izjādes ar zirgiem un, protams, neiztikt arī bez muzikālā baudījuma, par kuru parūpēsies mūziķu apvienība Trio TRE.

Tirdziņā varēs sastapt vairāk nekā 80 tirgotāju no malu malām, kuri būs līdzi atveduši gan svaigi novākto rudens ražu, gan tikko aizvadītās vasaras brīnumainās garšas. Būs iespēja nobaudīt un iegādāties arī sierus, zivis, gaļu un dažādus citus labumus. Valmiermuižas alus darītavas meistari svinībām par godu būs izbrūvējuši īpašo Miķeļdienas alu. Savukārt, Gardu muti garškopji parūpējušies par to, lai vēsajos rudens vakaros varam smelties vasaras vitamīnus, piedāvājot jaunumu – upeņu zelteri.

„Kuļam un kaļam” meistarnīcas vadīs pieredzējuši meistari, kuri dalīsies ar savām zināšanām vairākos tradicionālos arodos. Darbnīcu laikā varēs izzināt un iemēģināt roku kalēja darbā, dzelzs ieguvē, sviesta kulšanā, siera siešanā, kā arī katrs pats varēs noaust savu īpašo zāļu deķi. Meistarnīcas būs lieliski piemērotas ģimenēm, kur savu roku darbiem varēs pielikt arī paši mazākie svētku svinētāji. Augu veselības teltī būs iespējams uzzināt, kā visefektīvāk un dabai draudzīgāk ierobežot dažādus dārza kaitēkļus un slimības. Mazākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties dažādās izglītojošās spēlēs un uzdevumos. Čaklākie uzdevumu pildītāji saņems īpašas balvas. Drošākie un azartiskākie varēs doties izjādēs ar Valmiermuižas staļļa saimi. Miķeļdienas svinības jo košākas un dzirkstošākas padarīs grupa Trio TRE. Tā savu skanējumu saista ar latviešu, īru un skandināvu tautas mūzikas tēmām, kuras apdarina pa savam prātam un patikai, kā arī, iedvesmojoties no tautas mūzikas un instrumentu skaniskajām iespējām, veido noskaņu improvizācijas.

Miķeļi izsenis iezīmē rudens saulgriežus, kad saule nonākusi pusloka viduspunktā un diena un nakts atkal ir vienādā garumā, gluži tāpat kā pavasara saulgriežos. Miķeļdienā parasti tiek apvienotas divas dažādas izdarības – saulgriežu svinības un ražas novākšana. Tāpat arī Valmiermuižā – mēs gan lustēsimies, gan novērtēsim šī gada rudens ražas varenību.

Dalība Miķeļdienas svinībās ir bez maksas.


Pasākuma laikā tiks filmēts un fotografēts. Video un foto materiāli var tikt izmantoti publicitātes materiālos.

Pasākumu rīko Valmiermuižas kultūras biedrība. Atbalsta: Valmiermuižas alus darītava, garškopju kustība „Gardu muti”, Burtnieku novada pašvaldība, Valmieras Kultūras centrs, SIA „ZAAO”, tirdzniecības centrs „Valleta”, laikraksts „Liesma”. Projektu „Kuļam un kaļam – meistarnīcas Valmiermuižā” atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Plašākai informācijai: Valmiermuižas kultūras biedrība, [email protected], tālr. nr.: 27337798.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.94936085sec.