Smelies spēku kustībā Valmieras novadā!

Jau tradicionāli novembrī Valmierā un Valmieras novadā aicināsim uz dažādām Latvijas valsts svētkiem veltītām sportiskām norisēm. Šogad, atzīmējot Latvijas 105. dzimšanas dienu, būs iespēja piedalīties patriotiskā 105 km izaicinājumā, Lāčplēša dienas skrējienā un Latvijai sveicienu 2023. gada 18. novembrī nodot, simboliski izejot vai izskrienot Latvijas kontūru Valmierā, ko papildinās arī svētku viktorīna.

No 10. līdz 30. novembrim ikvienu Valmieras novada iedzīvotāju aicinām piedalīties svētku sportiskajā izaicinājumā, kura laikā uzskaitīsim fiziskajās aktivitātēs veiktos km un iemūžināsim tos arī fotogrāfijās. Dodies pārgājienā, skrien, nūjo vai brauc ar velosipēdu! Jauna ieraduma izveidei cilvēkam esot nepieciešama vismaz 21 diena, tieši tik ilgi būs šis izaicinājums, mudinot rūpēties par savu veselību un ieviest fiziskas aktivitātes kā daļu no savas ikdienas rutīnas arī pēc Latvijas valsts svētkiem. Lai piedalītos izaicinājumā, viedierīcē lejupielādē lietotni “Strava” un pievienojies izaicinājuma klubam ar nosaukumu “Patriotiskā mēneša izaicinājums – Latvijai 105!”. Aktīvākie un radošākie saņems pārsteiguma balvas.

Dienu pirms Lāčplēša dienas, 10. novembrī, plkst. 19.30 tiksimies Valmieras pilsētas estrādē, lai pieminētu Latvijas brīvības cīnītājus kopīgā Lāčplēša dienas skrējienā. Sacensību centrā un maršrutā, kas vīsies pa Sajūtu parku, svētku noskaņu radīs īpašs svētku noformējums. Takas būs izgaismotas ar lāpām, tomēr aicinām dalībniekus padomāt par apgaismojumu vēl arī individuāli un trasē doties, izmantojot galvas lukturīšus. Mazākajiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties 1 km bērnu skrējienā, bet aptuveni 5 km garo maršrutu aicinām veikt gan skrējējus, gan nūjotājus.

Savukārt 18. novembrī jau ierasti Latvijai sveicienu nodosim, izskrienot vai izstaigājot Latvijas kontūru Valmierā. Šogad aicinām uz kopīgu startu plkst. 10.00 Valmieras rātslaukumā – dosimies pavisam jaunā, aptuveni 12 km garā maršrutā, kas solās būt vēl aizraujošāks, jo būs tapis sadarbībā ar “Stirnu buks” organizatoru komandu. Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītais maršruts vedīs gan gar Valmierai raksturīgiem un iemīļotiem apskates objektiem, gan ļaus iepazīt arī vēl ikdienā neatklātas vietas. Savienojot Latvijas kontūru, dalībniekus aicināsim piedalīties Latvijas dzimšanas dienai veltītā svētku viktorīnā, atbildot uz jautājumiem par Valmieru, Valmieras novadu un Latviju. Kopumā maršrutā būs izvietoti 12 kontrolpunkti ar QR kodu plāksnītēm, rezultātu fiksēšana notiks ar lietotnes “Qrenteerings” palīdzību. Svētku maršrutu ikviens varēs veikt sev ērtā laikā individuāli visas dienas garumā, iepriekš saņemot maršruta kartes Valmieras novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, Valmierā vai lejuplādējot tīmekļvietnē valmierasnovads.lv.

Būsim vienoti svētkos un piederību Latvijai apliecināsim ar kādu svētku atribūtiku – piestiprinot pie apģērba Latvijas karoga krāsu lentīti vai izvēloties apģērbu sarkanbaltsarkanās krāsās.

Aktuālajai informācijai par svētku norisēm seko valmierasnovads.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22397399sec.