Tumsas pārgājiens «Mārtiņos uz Baiļiem bez bailēm!»

Mārtiņdiena ir seni latviešu ziemas sagaidīšanas svētki, kas iezīmē viduspunktu starp rudens un ziemas saulgriežiem, atverot ziemai vārtus. Visjautrākā un skaistākā Mārtiņu ieraža ir maskotie gājieni, tāpēc 2023. gada 10. novembrī plkst. 18.00 nāc Mārtiņbērnu pārgājienā uz “Baiļiem” kopā ar dabas un aktīvās atpūtas pārzinātāju Kristeru Leitlandu, bet bailes atstāj mājās!

Aptuveni 5 km garais apļveida maršruts notiks vakarā, kad satumsīs un tas būs piemērots bērniem kopā ar pieaugušajiem piedzīvojumu meklētājiem. Tumsas pārgājiens sāksies pie Vanšu tilta Valmierā un vedīs pa meža taciņām un stigām, lai noslēgumā atkal atgrieztos sākumpunktā. Pa ceļam viesosimies atpūtas bāzē “Baiļi”, kur jurtas namiņā sildīsimies pie uguns, mielosimies ar ceptām desiņām un tēju, un atminēsimies Mārtiņdienas tradīcijas. Pārgājiena temps būs mērens, un kopā ar viesošanos aizņems aptuveni četras stundas.

Līdz ar Mārtiņiem sākas maskošanās jeb masku gājienu laiks, simbolizējot klusā veļu laika beigas un jaunās dzīves sākumu, tāpēc svētki ir pilni jautru un skaļu izdarību. Maskas dažādos Latvijas kultūrvēsturiskajos novados tiek sauktas par budēļiem, ķekatām, čigāniem, kaļadām u.c., bet Mārtiņos gājēji saukti par Mārtiņa bērniem vai mārtiņiem. Aicinām arī jūs pārtapt par savu mīļāko tēlu un kopīgi ar bērniem sagatavot jautru masku, kas atbilst jūsu iztēlei, ko vēlaties parādīt Mārtiņdienas pārgājiena svinībās!

Lai vakars būtu patīkams, līdzi ņemam lukturīšus un aicinām vilkt gumijas vai mitruma izturīgus pārgājiena zābakus, ērtu, laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, pārgājiena somā līdzi paņemot ūdens pudeli. Nav iemesla baidīties no tumsas, tas var būt burvīgs laiks ar savu noslēpumaino skaistumu, kurā var baudīt zvaigžņotas debesis, apskatīt nakts dabas dzīvi un klausīties stāstus.

Pārgājiena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu [email protected] vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Bruņinieku ielā 1). Pārgājiena dalības maksa ir 5 EUR (pirmsskolas vecuma bērniem dalība pasākumā ir bez maksas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.37196398sec.