Vidzemes Augstskolas rektore – Eiropas Universitātes E³UDRES² asociācijas viceprezidente

Vidzemes Augstskolas (ViA) rektore Agnese Dāvidsone decembra sākumā ievēlēta Eiropas Universitātes E³UDRES² asociācijas viceprezidentes amatā, un šos pienākumus pildīs turpmākos trīs gadus.

Eiropas Universitāte E³UDRES² ir Eiropā izvietotu augstākās izglītības iestāžu tīkls, kas nolēmušas sadarboties pētniecības, mācību, inovāciju u.c. jomās. ViA E³UDRES² darbojas no 2020. gada. Šī gada rudenī Eiropas Komisija apstiprināja projektu, kas paredz arī turpmākajos gados Vidzemes Augstskolas dalību šajā tīklojumā. ViA ir viena deviņām partneraugstskolām, kas darbojas E³UDRES², un vienīgā profesionālā augstākā izglītības iestāde no Latvijas.

“E³UDRES² ir unikāla starptautiska iespēja ne tikai mūsu mācībspēkiem, bet arī studentiem. Studējot ViA, jaunietis vienlaikus iegūt izglītību Eiropas Universitātē. Tā ir iespēja saņemt starptautisku praksi un zināšanas. Savukārt mācībspēkiem un darbiniekiem E³UDRES² nodrošina jaunu pieredzi, inovācijas, kopīgus – Eiropas mēroga projektus un iniciatīvas,” informēja A. Dāvidsone. “Darbojoties E³UDRES² asociācijas vadībā, es ceru attīstīt ne tikai šo universitāšu aliansi kā globālu tīklojumu, bet arī stiprināt Vidzemes Augstskolas lomu un iespējas.”

Ņemot vērā Eiropas Komisijas novērtējumu un piešķirto atbalstu aptuveni 14,4 miljonu apmērā, E³UDRES² alianses darbs noteikti turpināsies līdz 2027. gadam. Nākamajā posmā galvenais uzsvars tiks likts uz jau esošās deviņu pilntiesīgo partneraugstskolu sadarbības pastiprināšanu. ViA tas ļauj turpināt būt aktīvai savas nākotnes universitātes veidotājai kopā ar vēl astoņām universitātēm Eiropā, kurām ir kopīga ilgtermiņa vīzija, misija, vērtības un darbības pamatprincipi.

Galvenās misijas pētniecībai un studiju attīstībai no 2023. gada oktobra ir “Veselība, labklājība un sociālā iekļaušana”, “Digitālie risinājumi un (lietišķās) dziļās tehnoloģijas”, “Elastīga ekonomika un inovācijas” un “Radošās industrijas reģionu identitātei”.

E³UDRES² arī turpinās stiprināt savu mijiedarbību ar reģionālajām ekosistēmām, uzņēmējiem un novatoriem, lai turpinātu veidot kopīgos E³UDRES² Atvērtos inovāciju centrus (Open Innovation Hubs).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56089902sec.