Valmierā skanēs koncertprogramma «Laiks. Tu. Lūgšana»

2024. gada 7. janvārī plkst. 18.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā ar jaunu programmu atgriežas Aleksandra Špicberga un projekts “Laiks. Tu. Lūgšana”.  

Laimes flauta – jauna programma koncertu ciklā “Laiks. Tu. Lūgšana”.

"Spēlē laimes flautu! Tu pats esi melodija." /Rūmī/

Koncertuzvedumā piedalās dziedātāja Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa, flautists Andis Klučnieks, ģitārists Vladimirs Kudrins un sitaminstrumentālists Elvijs Endelis.

Jaunajā koncertprogrammā “Laimes flauta I Laiks. Tu. Lūgšana”, līdzīgi kā pirmajā – “Laiks. Tu. Lūgšana. Dziedājumi un Arvo Perts”, skanēs dažādu gadsimtu un tradīciju baznīcas dziedājumi un lūgšanas dažādu pasaules tautu valodās. Koncertā dzirdēsiet dziedājumus spāņu, grieķu, armēņu, baznīcslāvu, latviešu valodās. Programmas vadmotīvs – cilvēka iekšēju cīņu ceļš, visa mūža garumā meklējot Patiesību.

Līdzīgi kā iepriekšējā programmā, dziedājumi mīsies ar instrumentālām skaņu gleznām. Šoreiz galvenajā lomā flauta! Patiesi! Ne jau viss cilvēka dvēselē notiekošais ir izsakāms vārdos. Pašos tās dziļumos mītošo šoreiz ļauts izdziedāt flautām un stabulēm izcilā flautista, multiinstrumentālista Anda Klučnieka sniegumā.

Koncertprogrammā klausītāju sagaida arī vairāki pārsteigumi – Latvijā maz pazīstami opusi no Latīņamerikas, Spānijas un Āfrikas. Dienvvidzemju kolorītu un temperamentu palīdzēs uzburt izcilie mūziķi Vladimirs Kudrins un Elvijs Endelis.

Emocionālajā gara pārdzīvojumā klausītāja ceļabiedre un vienlaikus atskaites punkts būs Gaisma, ļaujot piedzīvot līdzpārdzīvojuma, atmiņu un jaunu atklāsmju mirkļus.

“Pirmā projekta “Laiks. Tu. Lūgšana” programma saņēma augstu klausītāju un mūzikas kritiķu novērtējumu. Izskanējuši jau astoņi šīs programmas koncerti! Tas deva ierosmi iesākto turpināt. Pasaules tautu garīgo dziedājumu klāstā ir tik ārkārtīgi daudz muzikālo opusu, kas klausītājiem Latvijā ir maz zināmi. Mūsu mērķis ir meklēt un atrast kopsaucējus – vienojošo. To, kas uzrunā un stiprina cilvēkus visā pasaulē neatkarīgi no tautības, dzimuma, vecuma, jo vairāk par visu šodien pasaulē, tostarp mūsu Latvijā, nepieciešami garā stipri, vienoti ļaudis,” vēsta programmas producente Māra Špicberga.

Aicinām, Jauno gadu sākot, stiprināties skaistā mūzikā un kopīgās lūgšanās!

***

Aleksandra Špicberga ir viena no spilgtākajiem un daudzpusīgākajiem jaunās paaudzes mūziķiem Latvijā, kurai vienlīdz tuva ir kā akadēmiskā, tā baznīcas un tautas mūzika. Aleksandra ir vairākkārtēja valsts un starptautisku jauno vokālistu konkursu laureāte, piedalījusies starptautiskos mūzikas festivālos. Aktīvi koncertē, sadarbojoties ar dažādu žanru izpildītājmāksliniekiem. Aleksandra ir absolvējusi Rīgas Doma Kora skolu un šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā profesora Andra Veismaņa kora diriģēšanas klasē.

Vīru vokālā grupa – īpaši šim projektam izveidota mūziķu apvienība Aleksandras Špicbergas vadībā. Baznīcas dziedājumu kontekstā to droši varētu saukt arī par vīru kori, jo desmit dziedoņi būtu jau patiešām prāvs un pilnskanīgs draudzes koris. Līdzīgi kā skanējumā tik daudzveidīgie dziedājumi, arī paši dziedātāji, lai arī visi guvuši muzikālu izglītību, ir ar ārkārtīgi atšķirīgām balsīm, dziedāšanas manierēm un pieredzi. Starp dziedātājiem ir gan diplomēti kora diriģenti un profesionālu koru dalībnieki, gan dažādu konfesiju draudžu koristi. Liela daļa dziedātāju ir Rīgas Doma kora skolas zēnu kora absolventi. Tas arī bija viens no uzveduma veidotāju sākotnēji liktajiem uzdevumiem, pulcējot dziedātāju sastāvu, atrast zelta vidusceļu starp akadēmisku un dabisku dziedāšanas manieri, saglabājot autentisku, pirmatnēju balsu skanējumu.

Ivara Vācera gaismu režija.

Koncerts vienā daļā, norises ilgums: 1 stunda 20 minūtes.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/134632

Pieejamas atlaides pensionāriem, skolēniem, studentiem. Jaunums – iespēja iegādāties norādītu konkrētu sēdvietu vai ieejas karti, kas ļaus izvēlēties jebkuru sev ērtāko brīvo sēdvietu baznīcas sānu daļā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18556118sec.