«Eksporta un inovācijas balva 2023» kategorijā «Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts» balvu saņem Valmieras Muzeja ekspozīcija «de Woldemer»

Konkursu “Eksporta un inovācijas balva” Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīko jau astoņpadsmito gadu, un tā mērķis ir godināt Latvijas organizācijas, kas sasniegušas labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, inovāciju ieviešanā, viedās specializācijas veicināšanā, kā arī radījuši eksportspējīgus jaunus tūrisma produktus.

“Liels prieks un lepnums par novērtējumu! Tas ir pierādījums, ka spējam īstenot inovatīvus projektus radot pievilcīgus objektus, kas piesaista tūristus reģionam. Ekspozīcija “de Woldemer” ir senā un jaunā apvienojums – kvalitatīva, mūsdienīga arhitektūra un dizains izceļ kultūras mantojumu, radot vietu, kur vēsture un tagadne ir pastāvīgā mijiedarbībā. Turklāt mūsdienīgie risinājumi ekspozīcijā  rosina par vēsturi uzzināt arvien vairāk un  ir saistoša gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tas ir novērtējums mūsu kopīgajam darbam! Paldies Valmieras muzeja un Valmieras novada pašvaldības komandai un visiem iesaistītajiem, kuri palīdzēja stāstam par to, kā Valmiera sākās un attīstās, parādīties jaunā veidolā!”, saņemot balvu sacīja Jānis Baiks, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” žūrija vērtē, vai produkts ir inovatīvs un ar augstu pievienoto vērtību, vai tas tiek veidots, saglabājot vietējos resursus, un tiek attīstīts, ņemot vērā vietējo kultūras, dabas, sociālos un ekonomiskos faktorus, kā arī tiek ņemti vērā citi aspekti.

Kopš ekspozīcijas atvēršanas apmeklētāji izrādījuši lielu interesi par šo objektu. Muzeja ekspozīcija veidota tā, ka viss, kas nav novietots aiz stikla, ir aptaustāms, saklausāms, apmeklētājiem ir iespēja darboties un būt klātesošiem. “de Woldemer” stikla apjomā ikvienu interesentu sagaida arī Valmieras Tūrisma informācijas centrs, tā ir lieliska vieta, kur sākt iepazīt Valmieru, Valmieras novadu un tā sniegtās iespējas.

Nepilna pusgada laikā kopš atvēršanas “de Woldemer” apmeklējuši tūristi no Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Holandes, Polijas, Anglijas, Francijas, Īrijas, Ukrainas, Kazahstānas, Armēnijas, Gruzijas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Kanādas, Beļģijas, Austrālijas, Indijas, Dienvidāfrikas, Itālijas, Portugāles u.c. valstīm.

Plašāk par “Eksporta un inovācijas balva 2023” lasiet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tīmekļvietnē https://www.liaa.gov.lv/lv/jaunums/prezidents-eksporta-cempiona-balvu-pasniedz-latvijas-finierim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45761299sec.