Koris «Rasa» un diriģente Aira Birziņa aicina uz sakrālās mūzikas koncertu Valmierā

Koris «Rasa» un diriģente Aira Birziņa aicina uz sakrālās mūzikas koncertu Valmierā

2024. gada 6. aprīlī plkst. 16.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā Ogres novada kultūras centra sieviešu koris “Rasa” un diriģente Aira Birziņa aicina uz sakrālās mūzikas koncertu. Koncertā piedalīsies arī Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles) un Valmieras Kultūras centra sieviešu koris “Jumara”, diriģente Inga Zirne.

Turpinot kora “Rasa” 25 gadu jubilejas sezonā aizsākto sakrālās mūzikas koncertu ciklu, arī šogad koris īsteno Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītu projektu – sakrālās mūzikas koncertu ciklu.

Sniedzot klausītājiem iespēju sekot līdzi baznīcas liturģiskā gada ritējumam un svētku dinamikai, Valmierā īpaši sagatavotā programmā skanēs latviešu un ārzemju autoru sakrālā mūzikas korim a cappella un ar ērģeļu pavadījumu.

Kā īpaši skaņdarbi koncertā izskanēs ogrēnietes Agnetas Krilovas kompozīcija Ave Maris Stella (kanonisks teksts, 9. gadsimta katoļu liturģiskā himna “Ave Maris Stella”) un Valmieras Mūzikas skolas audzēkņa Helmera Pavasara (1903–1998) trimdā (Vācijā, Pinebergā) 1947. gadā rakstītā dziesma “Spīdolām” ar Raiņa vārdiem, kas veltīta studenšu korporācijai “Spīdola”. Spīdola Raiņa lugā “Uguns un nakts” simbolizē latviešu nacionālo kultūru un mākslu, viņa ir taisnības un brīvības cīnītāja, nākotnes cerības devēja.

Uz koncertu aicināti kultūras un kormūzikas interesenti, ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61876488sec.