Valmieru prezentēs Hanzas dienās Lībekā

No 22. līdz 25.maijam norisināsies tradicionālās Starptautiskās Hanzas dienas, kas šogad tiks atzīmētas jau 34.reizi. Hanzas dienu norises vieta katru gadu tiek mainīta, un šoreiz tā būs Vācijas pilsēta Lībeka, kas nereti tiek apzīmēta kā Hanzas pilsētu savienības galvaspilsēta.

Centrālais pasākums, kā ierasts, ir Hanzas tirgus. Tajā būs iespējams iepazīties ar vairāk nekā 130 dažādiem Hanzas pilsētu tūrisma piedāvājumiem no visas Eiropas. Hanzas dienu organizatoru aplēses liecina, ka šogad svētku tirgus un aktivitāšu apmeklējums varētu sasniegt līdz pat 750 tūkstošiem lielu apmeklētāju skaitu.

Viesojoties Valmieras pilsētas stendā, ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar atpūtas iespējām pilsētā, apkārtējos novados, kā arī Gaujas Nacionālajā parkā. Tāpat stenda apmeklētāji tiks cienāti ar Valmiermuižas alu, Liepkalnu sevišķo rupjmaizi un AS Valmieras piens ķimeņu sieru. Ņemot vērā vācu tūristu interesi par lina un māla izstrādājumiem, kā arī dažādiem daiļamatniecības darinājumiem, Valmieras stendā būs iespēja iegādāties darbus no tautas lietišķās mākslas studijas Valmiera, kā arī produkciju no Vaidavas keramikas ražotnes un Beverīnas novada amatnieku biedrības. Bagātinot Hanzas dienu daudzveidīgo kultūras programmu, kurā piedalās Hanzas pilsētu mūziķi, dejotāji un dziedātāji, Lībekas gadatirgu ar Latvijā populāriem skaņdarbiem pieskandinās arī valmieriešu Gunāra un Agneses Geduševu muzikālais priekšnesums.

Hanzas dienu svinības četru dienu garumā noslēgsies ar atvadu parādi. Tās ietvaros ceļojošais Hanzas dienu karogs oficiāli tiks nodots Valmieras sadraudzības pilsētai Vīlandei (Igaunija), kurā no 2015.gada 4. līdz 7.jūnijam tiks aizvadītas jau 35.Starptautiskās Hanzas dienas.

Seno Hanzas pilsētu savienība bija viduslaiku vācu tirgotāju organizācija, kas pakāpeniski pārvērtās par starptautisku Baltijas jūras un Ziemeļjūras baseina zemju pilsētu politisku savienību ar aptuveni 300 pilsētām. Tās galvenais mērķis bija veicināt savstarpēju tirdzniecību un ekonomisko uzplaukumu. Jauno laiku Hanzas pilsētu savienība apvieno 182 pilsētas no 16 valstīm. Hanzas savienībā no Latvijas ietilpst astoņas vēsturiskās pilsētas: Rīga, Valmiera, Cēsis, Straupe, Kuldīga, Koknese, Limbaži un Ventspils. Hanzas savienības mērķis ir sekmēt tās dalības pilsētu sadarbību, sniedzot ieguldījumu to ekonomiskajā, kultūras, tūrisma un sociālajā attīstībā. Plašāka informācija par Starptautiskajām Hanzas dienām pieejama www.hansetag2014.de.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38379812sec.