Valmiera aicina uz Kārlienas pagalma svētkiem

2015. gada 21.jūnijā no plkst.14.00 mākslas "Galerija Laipa" jau otro gadu atzīmēs vērienīgu mākslas pasākumu – Kārlienas pagalma svētkus. Pasākums tapis ar Valmieras pilsētas pašvaldības un Vidzemes plānošanas reģiona atbalstu.

Pateicoties Valmieras kultūras un mākslas fondam, jau otro gadu Valmierā atzīmēsim Kārlienas pagalma svētkus. Svētku laikā apmeklētāji bez maksas varēs piedalīties gleznošanas meistraklasē, perkusiju meistarklasē, grafikas un alternatīvās fotogrāfijas meistarklasē, papīra liešanas meistarklasēs, baudīt dzejas lasījumus, improvizācijas teātri, brīvdabas koncertu, profesionālu mākslinieku izstāžu atklāšanas un citas radošas aktivitātes, "iemēģinot savu roku" mākslas pasaules radīšanā, sajūtot mākslas elpu, krāsām, otām un audeklam mijiedarbojoties. Paralēli mākslinieciskajām nodarbēm, darbosies mākslas tirdziņš, kurā varēs aplūkot un iegādāties Latvijā radītas mākslas un dizaina lietas.

Pirmā meistarklase – Improvizācijas teātris kopā ar Vari Klausītāju – jau ir sākusies. Līgas Kjasperes vadītā improvizācijas teātra klase kopā ar Vari gatavo Kārlienas stāstu improvizācijas, kurās varēs iesaistīties svētku apmeklētāji. Pētot Kārlienas vēsturi, literāros darbus, cilvēkus uz ielām, top interesanti sižeti un uzdevumi, kurus svētku dienā papildināsim ar perkusijām un apmeklētāju līdzdalību.

Valmieras Mākslas Vidusskola šogad Kārlienas pagalma svētkos veidos MONOTIPIJAS radošo darbnīcu. Monotipija ( nospiedums ) - grafikas iespiedtehnika, šajā tehnikā krāsu zīmē uz plātnes, kas neuzsūc mitrumu. Vēlāk šo plātni piespiež papīram vai citam materiālam, iegūstot nospiedumu, kas šajā gadījumā ir autoreksemplārs. Ar monotopijas tehnikā veidotiem nospiedumiem būs iespēja radoši izpausties dekorējot kārbiņas.

Viena no interesantākajām un aizraujošākajām radošajām darbnīcām mazajiem svētku apmeklētājiem būs grāmatu ilustratores Elīnas Brasliņas vadītā detektīvstāstu sērijas "Mākslas detektīvi" darbnīca. Detektīvstāstu sērijā bērniem šobrīd ir iznākušas divas grāmatas "Pazudušais pērtiķis" un "Neredzamais cilvēks". Stāstu darbnīca aicinās doties piedzīvojumu un noslēpumu pilnā pasaulē, kas atrodas "otrpus" gleznām - mākslas pasaulē. Grāmatu autores - Luīze Pastore, ilustratore - Elīna Brasliņa, izdevniecība Neputns.

Kārlienas pagalma svētkus bagātinās Nila Īles mūzikas studija ar meistarklasi un kopīgu priekšnesumu, kurā varēs liedzdarboties ikviens. Nils Īle nodarbojas ar perkusiju spēles tehniku, un ir pilnveidojis zināšanas un izpratni par ritma būtību un spēku pie pasaulē zināmiem meistariem.

Latvijas Kultūras koledžas Radošās fotogrāfijas specializācija pārstāvji piedāvās Pinholes (caurumkastes) veidošanas meistarklasi. To vadīs specializācijas pasniedzēji Mārtiņš Vanags un Arno Marnics. Pasniedzēju vadībā, apgūstot vienkāršus fizikas principus, par fotoaparātu tiks pielāgota sērkociņu kastīte, Pringles čipšu kārba, kurpju kaste, automašīnas piekabe vai pat dzīvojamo istaba. Tā būs sava veida atgriešanās pie fotogrāfijas pirmsākumiem, kas šodien pāraug par vērienīgu kustību. Līdzi ir jāņem tikai šūšanas piederumi (adatas, šķēres, nazis), sērkociņu kastīti vai kādu citu noderīgu priekšmetu (Pringles čipšu kārbu, neliela izmēra kurpju kasti), savukārt Kārlienes pagalma svētku rīkotāji nodrošinās centralizētu filmiņu attīstīšanu, lai jau vakarā pl. 20:00 atklātu foto darbu izstādi.

Vakarpusē tiks atklātas vairākas mākslas darbu izstādes. Viena no skaistākajām izstādem būs gleznotājas Anitras Bērziņas darbu izstāde – gleznas ar vainagiem. Latviski bagātas, gleznieciski precīzas un mākslinieciski interpretēti dažādi vainagi, kurus caurvij latvisko tradīciju spēks. Papikdināta no jauna tiks atvērta Laikmetīgo darbu izstāde un Galerijas Laipa mālēšanas skolas 5 semesttru darbu izstāde.

Paralēli izstāžu atklāšanām, mākslas dzīres ieskandinās muzikālā apvienība "Color of harmony"un Nila Īles mūzikas studija, uzstāsies improvizācijas teātris un atklāsim dienā radīto mākslas darbu izstādi.

Kārlienas pagalma svētki notiks mākslas "Galerijas Laipa" pagalmā no plkst.14.00 līdz 22.00. Lai pasākuma organizatori varētu rēķināties ar nepieciešamo materiālu daudzumu, aicinām pieteikties uz meistarklasēm no 1.jūnija līdz 20.jūnijam, rakstot uz e-pastu [email protected] vai piesakoties "Galerijā Laipa". Nekautrējies pievienoties arī pasāuma norises dienā, ja neesi iepriekš pieteicies – nodrošināsim iespēju darboties ikvienam, kas vēlās radīt mākslas darbus kopā ar mums!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14722109sec.