Ludzā un Saldū šonedēļ pludmalēs izvietotas informatīvi izglītojošas norādes drošai atpūtai

Šonedēļ apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) Ludzas un Saldus pludmalē svinīgi atklāja informatīvi izglītojošas norādes iniciatīvas "Lai droša atpūta!" ietvaros. Vēršot sabiedrības uzmanību drošībai ūdenstilpņu tuvumā, šī jau ir vienpadsmitā izvietotā norāde Latvijā. Arī citas pašvaldības aicinātas pieteikties projektam.

"Katru gadu Latvijā noslīkst desmitiem cilvēku, turklāt nereti tikai tāpēc, ka ir aizmirsts par pašu galveno – drošību. Esam pārliecināti, ka tās nekad nevar būt par daudz, tāpēc jau pērn sadarbībā ar Rīgas pašvaldību uzsākām projektu "Lai droša atpūta!", kura ietvaros tika izvietotas informatīvas norādes galvaspilsētas oficiālajās peldvietās. Šogad sadarbībā ar novada pašvaldībām šādas norādes izvietotas arī Mazā un Lielā Ludzas, kā arī Saldus ezera peldvietā," stāsta Juta Šteinerte, BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītāja, norādot, ka nākamgad projektu tiks turpināts, tāpēc arī citas pašvaldības tiek aicinātas pievienoties šai iniciatīvai.

Trešdien, 2. augustā, informatīvi izglītojošo norāžu atklāšana norisinājās Mazā un Lielā Ludzas ezera peldvietā. Novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Valdis Maslovskis par dalību projektā teic: "Pašvaldības uzdevums ir sakārtotas un drošas vides radīšana iedzīvotājiem. Šī projekta ietvaros informējam sabiedrību par drošības pasākumiem pludmalē, tādējādi veicinot atbildīgu atpūtu pie ūdenstilpnēm. Aicinām iedzīvotājus nepārvērtēt savus spēkus!"

Savukārt Saldū norāde turpmāk būs pieejama Saldus ezera pludmales apmeklētājiem. Tās atklāšanā ceturtdien, 3. augustā, Saldus novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Zusts uzsvēra: "Esam priecīgi, ka, pateicoties šai iniciatīvai, Saldus ezera pludmale kļūst drošāka kā vietējiem iedzīvotājiem, tā arī viesiem!"

BALTA pēdējo trīs gadu laikā saņēmusi 53 atlīdzību pieteikumus par nelaimes gadījumiem saistībā ar atpūtu pie ūdenstilpnēm un nodarbošanos ar ūdenssportu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) dati liecina, ka kopumā šogad no ūdenstilpnēm izcelts 51 noslīkušais, bet pagājušā gadā – 110. "Visvairāk nelaimes uz ūdens notiek tieši vasarā. Šogad jūnijā un jūlijā jau izcelts 21 noslīkušais cilvēks, tostarp divi bērni. Tomēr jāatceras, ka diemžēl patiesais skaits var būt arī lielāks, jo VUGD neizbrauc gadījumos, ja noslīkušais jau ir izcelts no ūdens," skaidro Inta Šaboha, VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja.

BALTA projekts "Lai droša atpūta!" tika uzsākts 2016. gadā ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību drošībai ūdenstilpņu tuvumā. Apdrošināšanas biznesa ikdiena saistīta ar negadījumiem, kuri varēja arī nenotikt, ja vien būtu vairāk domāts par piesardzīgu un atbildīgu rīcību. Šobrīd informatīvi izglītojošas norādes kopumā izvietotas vienpadsmit peldvietās – Lucavsalas, Ķīpsalas, Rumbulas, Ķīšezera, Vakarbuļļu, Daugavgrīvas, Bābelītes, Vecāķu, kā arī Mazā Ludzas, Lielā Ludzas un Saldus ezera.

12 būtiskie ieteikumi ikvienam peldvietas apmeklētājam:

•    Ja esi PĀRKARSIS, ūdenī ej lēnām, lai nebūtu straujas ķermeņa temperatūras maiņas, kas var izraisīt muskuļu krampjus vai sirdsdarbības un asinsrites traucējumus!

•    Ne mirkli NENOVĒRS UZMANĪBU NO BĒRNA! Ūdenī jāpieskata arī bērni, kuri jau labi prot peldēt – bērns savas peldēšanas spējas var pārvērtēt, aizpeldēt par tālu vai pēkšņi nobīties.

•    NEESI PĀRDROŠS – NERISKĒ! Dižošanās ar to, ka vari aizpeldēt vistālāk, nav tā vērta, lai riskētu ar savu dzīvību;

•    Atceries, ka piepūšamie peldlīdzekļi (riņķi, matrači, bumbas u.c.) ir tikai rotaļlietas! Bērnam, kurš neprot vai mācās peldēt, atrodoties ūdenī, jāvelk SPECIĀLA PELDVESTE.

•    Jau iepriekš ar bērniem PĀRRUNĀ, kā rīkoties situācijā, ja notikusi nelaime!

•    Ņem vērā, ka traumas visbiežāk tiek gūtas, LECOT ŪDENĪ no tramplīna, laipas, tilta vai krasta, tāpēc, pirms to dari, izvērtē, vai to tiešām vajag!

•    Vizinoties ar laivu vai nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem, velc GLĀBŠANAS VESTI! Neaizmirsti to uzvilkt arī bērnam.

•    Vienmēr PIESKATIET VIENS OTRU, lai nelaimes gadījumā varētu savlaicīgi palīdzēt!

•    NEPELDIES VIENS! Ja ūdenī radīsies problēmas, līdzās nebūs neviena, kas varētu palīdzēt;

•    Nepeldies STIPRĀ VĒJĀ, NAKTĪ vai NEGAISA LAIKĀ!

•    NEKAD nedodies peldēt, ja esi lietojis alkoholu!

•    ATCERIES – ārkārtas situācijā zvani 112!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1522522sec.