8. novembris vēsturē: Pasaulē atzīmē kapučīno dienu

Lai savu ikdienu padarītu krāšņāku, jo īpaši sobrīd, kad ārā valda drūmais rudens, pasaulē atzīmē dažādus svētkus - arī tādus, kas nav oficiāli atzīti, bet iepriecina daudzus jo daudzus. Amerikāņi, piemēram, šajā rudenīgajā 8. novembra dienā visai pasaulei rosina dziedāt slavas dziesmas maigajam kapučīno - kafijas dzērienam, kurš sastāv no espresso un silta piena.

Un tomēr, lai gan svētkus ierosinājuši tieši amerikāņi, Amerikas Savienotajās valstīs šis dzēriens guvis popularitātie vien pēdējos gados. Dīvainākais ir tas, ka cilvēki domāja, ka šis ir pavisam jauns dzēriens. Tomēr kapučīno tiek gatavots jau vairāk nekā pus gadsimtu, savukārt Eiropā šo dzērienu gatavo jau vēl ilgāk.

Kapučīno dzērienu sākta gatavot apmēram 20. gadsimta sākumā, kad tika izgudroti espresso kafijas automāti. Itāļi bija pirmie, kuri sāka gatavot espresso ar pienu, tāpēc atzinību jaunajam kafijas dzērienam ilgi gaidīt nevajadzēja. Līdz pat 1950. gadam kapučīno visvairāk baudīja itāļi, vēlāk šo tradīciju pārņēma briti. Viņiem šī lieta bija diezgan ierasta, jo kafijai un tējai bieži tika pievienots piens. Amerikāņiem tomēr vajadzēja ilgāku laiku, lai pierastu pie šī dzēriena.

Kafijas dzēriens savu nosaukumu ir guvis nevis no galvassegas, bet no Kapucīnu ordeņa apģērbā izmantojamās krāsas. Tā ir īpatnēja krāsa – sarkanīgi brūna, tāpēc 18. gadsimtā vārds "capuchin" bieži tika lietots, lai apzīmētu tieši šī mūku ordeņa izplatīto krāsu.

Šodien ir īpaši piemērota diena, lai jūs dotos uz savu mīļāko kafejnīcu vai restorānu, kur varēsiet baudītu jauku un gardu kapučīno. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40386415sec.