12. novembris vēsturē: Lohnesa ezerā tiek nobildēta slavenā Nesijas bilde

Skotijā atrodas mistiskais Lohnesa ezers, kas teju gadsimtu apvīts ar īpašām un joprojām neatrisinātām leģendām. Lohness ir pēc tilpuma lielākais ezers Apvienotajā Karalistē un otrs lielākais ezers pēc platības un dziļuma.

Ezera ūdens ir duļķains, jo tā gultne satur daudz kūdras. Lohnesā ir vairāk ūdens, nekā visos Anglijas un Velsas ezeros kopā. Ezerā atrodas viena mākslīgi radīta sala — Čeriailenda, kas radīta aizvēsturiskos laikos kā nocietinājums.

Pirmie Lohnesa ezera briesmoņa novērojumi tika reģistrēti 1933. gadā. Toreiz vietējā laikrakstā "The Inverness Courier" parādījās ziņa, ka pāri ceļam pārgājis dīvains, lielas uzbūves dzīvnieks un to redzējuši Spenseru ģimene. Šis ziņojums ļāva Lohnesa ezeram kļūt par nozīmīgu tūrisma objektu. Savukārt vienīgo Nesijas fotogrāfiju izdevies uzņemt Hjū Grejam, kurš 1933. gada 12. novembrī pagadījās ezera tuvumā un veica liktenīgo mirkļa iemūžināšanu, par kuras mistēriju cilvēki lauzījuši galvas gadu desmitiem.

Lohnesa ezera briesmoņa eksistenci mūsdienās galvenokārt uzskata par mītu. Lai arī ir dokumentēti vairāki radījuma redzēšanas gadījumi, tomēr tie galvenokārt tiek uzskatīti par safabricējumiem vai redzes ilūzijām. Viena no galvenajām interpretācijām, kas tomēr pieļauj Lohnesa ezera briesmoņa eksistenci, ir, ka tas varētu būt kāds izdzīvojis pleziozaura īpatnis.

Pierādījumus Nesijas eksistencei gadiem ilgi pūlējušies gūt arī zinātnieki, taču jaunākie pētījumi liecina, ka Lohnesa ezerā nav novērojams nekas paranormāls. Ūdenstilpnē, kuras dziļākā vieta sasniedz 230 metrus, veikta izpēte pat ar zemūdens robotu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50261784sec.