18. janvāris vēsturē: Svin Pekinas pīles dienu

Pekinas pīle ir viens no Ķīnas nacionālajiem ēdieniem, kuri ciena ne tikai tā dzimtenē, bet daudzās jo daudzās pasaules valstīs. Pekinas pīles sagatavošanas process sakņojas tradīcijās, kas pilnveidojušās tūkstoš gadu ilgumā.

Lai pagatavotu šo ēdienu, labākā ir baltā Pekinas pīle, kas audzēta 65 dienas. Un arī pats pagatavošanas process klasiski prasa vismaz diennakti, lai pīle būtu pietiekami kraukšķīga un garšu piesātināta.

Kā šo dienu atzīmēt? Ja neizdodas pagaidīt, kad atvērsies robežas un doties ceļojumā uz Ķīnu, tad vismaz noskatīties kādu kino par šo ēdienu, jo pats pagatavošanas process ir gana ilgs, lai to tiešām spētu baudīt vienas dienas laikā. Un restorānu klāsts šobrīd ir gana ierobežots…

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2021 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2021 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61397815sec.