Leģendu naktī Lūznavā norisināsies dejas kadriļu balle

2019. gada 26. oktobrī, uz tradicionālo biedrības "Latvijas Piļu un muižu asociācija" akciju "Leģendu nakts" aicina arī Lūznavas muiža, kas būs to 38 Latvijas piļu un muižu vidū, kurās tiks izzinātas vietu leģendas, nostāsti un iepazīta šī brīža vēsturisko ēku dzīve. Lūznavas muiža "Leģendu naktij" sarūpējusi bagātīgu un dažādu programmu ar fotoizstādes atklāšanu, leģendu un nostāstu ekskursiju, kokļu un klavesīna mūzikas koncertu un dienas noslēgumā – kadriļu balli.

Akcijas "Leģendu nakts" mērķis ir popularizēt Latvijas piļu un muižu kultūras mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Šogad akcija, kuru rīko biedrība "Latvijas Piļu un muižu asociācija" notiks nu jau astoto reizi, bet Lūznavas muiža tajā piedalīsies trešo reizi, sarūpējot bagātīgu un dažādu programmu, kura sāksies ar fotoizstādes atklāšanu, bet noslēgsies ar kadriļu balli. Notikumu vidū ir gan maksas, gan bezmaksas aktivitātes.

Leģendu nakts 2019 programma Lūznavas muižā:

15.30 Fotoizstādes "ļaujies MŪZAI… atklāt savu stāstu…" atklāšana

Izstādes pamatā ir pastkaršu, kas tapušas īpaši Lūznavas muižai, bildes. Pastkaršu un izstādes projekta idejas autores un īstenotājas ir sociālā uzņēmuma un zīmola "Typical Latvian" īpašniece Elīna Bērziņa un fotogrāfe Ilze Mezīte. Abas cer, ka katra fotogrāfija, kas pārvērsta pastkartē, mudinās izstādes apmeklētājus un pastkaršu sūtītājus ieskatīties muižas "sirdī", uzmeklēt attēlos redzamās vietas, detaļas un skatupunktus, kā arī atraisīs vēlmi radīt pašam savu sajūtu stāstu, iedvesmot un ļaut lidot rakstīšanas Mūzai. Ieeja bezmaksas.

16.00 Ekskursija "Lūznavas muižas leģendas"

Īpašā "Leģendu nakts" ekskursija, kas veltīta Lūznavas muižas leģendām un nostāstiem – tiks atklāta daudzstumbru liepas un jaunas meitenes mīlestības leģenda, dīķos iemestās muižkundzes bagātību noslēpums, muižas Labās dāmas pastaigas un citi stāsti. Ieeja bezmaksas.

17.00 Koncertprogramma "Vivaldi, Bahs un kokle"

Koncertā klausītājiem būs iespēja divu izcilu baroka laika komponistu mūzikas burvību baudīt latviešu koncertkokles skaņās. Programmu, galvenokārt, veido kompozīcijas, kas ir uzskatāmas par A. Vivaldi un J. S. Baha visā pasaulē labi zināmām mūzikas pērlēm, bet koklētāju ansambļa "Cantata" izpildījumā tās varēs dzirdēt ar, iespējams, nedaudz citām – kokles tembram raksturīgām nokrāsām. Īpašais koncerta "Vivaldi, Bahs un kokle" viesis ir izcilā latviešu klavesīniste Ieva Saliete, kuras spēlētais klavesīns virtuozi un kaismīgi "savīsies" ar dzidrajām kokļu skaņām gan oriģinālā A. Vivaldi mūzikā, gan Anda Klučnieka jaundarbā "Parafrāze par A. Vivaldi "Gadalaiki"". Ieeja pasākumā par maksu.

19.00 Kadriļu balle

Kopš 2016. gada pavasara Lūznavas muižā tiek rīkotas kadriļu balles, kurās ar dejām, mūziku un tērpiem tiek mēģināts iejusties muižas dzimšanas laika, 20. gadsimta sākuma, atmosfērā. Balles ideja radās, iedvesmojoties no folkloras deju kopas "Dandari" rīkotās kadriļu balles Rīgā. Nu kadriļu balles ir kļuvušas par pastāvīgu muižas kultūras notikumu gada sastāvdaļu. Kadriļu ballēs pulcējas kā dejotāji no dažādām folkloras kopām gan Latgalē, gan no citām Latvijas vietām un arī ārvalstīm, tā vienkārši deju interesenti no tuvākām un tālākām vietām. Leģendu nakts kadriļu ballē piedalīsies Latvijas Universitātes deju folkloras kopa "Dandari", etnokompānija "Zeidi", Lūznavas muižas kadriļu deju grupa, kapela "Dziga", deju kolektīvs "Kūzuls" un ansamblis "Leigarid" no Igaunijas. Ieeja pasākumā par maksu.

"Leģendu nakts" norises notiks 38 pilīs un muižās visā Latvijā. Latgalē apmeklētāji tiek aicināti ne tikai uz Lūznavas muižu, bet arī uz Krāslavas grāfu Plāteru pili, Preiļu muižas kompleksu un parku un Varakļānu muižas pili. Ieejas biļetes maksas notikumiem nopērkamas iepriekš pārdošanā "Biļešu Paradīze" kasēs visā Latvijā un internetā vai pasākuma dienā uz vietas Lūznavas muižā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78285193sec.