Rēzeknē notiks grupas «Rikši» albuma atklāšanas svētki «trīp!»

"Gadkrāsu ballīte" - tā latgaliešu enerģiskā postfolkloras grupa "RIKŠI" piesaka sava jaunā albuma "trīp!" atklāšanas svētkus 2020. gada 4. janvārī.

Albums ir ilgi lolots un gaidīts, tajā apkopotas Rēzeknes puses gadskārtu ieražu dziesmas grupas dalībnieku aranžijās, turklāt paši "Rikši" ieguvuši citādāku skanējumu.

"Kādas tālas Dienvidu zemes ceļojuma laikā manī nāca atklāsme, ka tieši gadskārtas lielā mērā veido latvieša mentalitāti," stāsta grupas līderis Ēriks Zeps. "Tur, Dienvidos, kur katra diena laikapstākļu ziņā ir tāda pati kā iepriekšējā, cilvēki laika ritējumu uztver krietni mierīgāk. Savukārt mums lieka kavēšanās var nozīmēt, piemēram, sēšanas vai ražas novākšanas nokavēšanu un palikšanu badā. Šis četrdaļīgais ritējums mūsos ir iesēdies un parādās ne tikai gada griezumā. Tāda, četrdaļīga, var būt arī mūsu diena vai kāds dzīves posms."

"Rikši" atzīst, ka jaunās programmas stāsts ir par emocijām un pieredzēm, kas tiek gūtas dažādu laika posmu piedzīvojumos. Katra emocija un notikums iekrāso jaunu krāsu mūsu dzīves bagāžas audeklā, tāpēc albumam izvēlēts nosaukums "trīp!" (latv. - "triep!"). Galvenais ir dzīves laikā piedzīvot krāšņu emociju gammu, nepalikt par baltu vai pelēku lapu un pašiem noteikt, cik daudz kādas gammas tiek iekrāsots mūsu pieredzē. Īsāk sakot, ļauties dzīvot, jo piedzīvojumi krāso. Turklāt šajā stāstā ļoti labi iederas arī neviļus radusies paralēle ar angļu valodas vārdu "trip" - ceļojums.

Albuma atklāšanas svētkos postfolkloras grupa "Rikši" aicina doties kopīgā ceļojumā Rēzeknes puses gadskārtu ieražu dziesmās, protams, neaizmirstot arī par vecajām, labajām dziesmām un ierasto "Rikšu" skatuvisko enerģiju. Tāpat beidzot ir pienākuši svētki, kuros ikviens, kas vēlēsies, varēs arī kārtīgi izdancoties, izlustēties un iztrakoties, skanot "Rikšu" mūzikai.

Albuma "trīp!" atklāšanas koncerts norisināsies Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē 2020. gada 4. janvārī plkst. 18:00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47590184sec.