Novembris Rēzeknē valsts svētku zīmē

Novembris ir valsts svētku mēnesis, kad godinām mūsu senču varonību cīņās par brīvību, lepojamies ar savas valsts vēsturi un šodienas sasniegumiem, novērtējot viens otra ieguldīto darbu un panākumus. Rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti rast patriotiskas sajūtas un īpašu svētku noskaņojumu, apmeklējot Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītos pasākumus. Piedāvājam ieskatu bagātīgajā un daudzveidīgajā svētku mēneša pasākumu programmā.

Sestdien, 2023. gada 4. novembrī, plkst. 17.00 varēsim gremdēties aizgājušās vasaras Dziesmu un deju svētku noskaņās tautas deju koncertā “Lobs ar lobu” Rēzeknes pilsētas Kultūras namā. Koncertā piedalīsies VPDK “Dziga”, kapela “Dziga”, VPDK “Kūzuls”, JDK “Dagda”, VPDK “Bukmuiža”, SDK “Kūmys” un VPDK “Upenieki”.

No 1. līdz 30. novembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā būs skatāma fotoizstāde “Esmu karavīrs. Esmu zemessargs”, kurā atspoguļota Zemessardzes 3. Latgales brigādes 32. kājnieku bataljona un 36. kaujas atbalsta bataljona karavīru ikdiena un militāro mācību process. Fotogrāfiju autori ir Zemessardzes 32. kājnieku bataljona un Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona zemessargi.

Piektdien, 10. novembrī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 gan mazi, gan lieli aicināti nākt uz muzeju un iesaistīties tradicionālajā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas darbnīcā sadarbībā ar Zemessardzi un jaunsargiem (grupām iepriekšēja pieteikšanās līdz 9. novembrim). Savukārt laukumā pie muzeja centrālās ieejas no 10. līdz 30. novembrim būs apskatāma pārvietojamā izstāde – informatīvs uzskates līdzeklis par Zemessardzes attīstības gaitu no tās dibināšanas pirmsākumiem 90-os gados līdz pat mūsdienām, ietverot gan informāciju par ekipējuma, bruņojuma, formas tērpu izmaiņām laika gaitā, gan Zemessardzes uzdevumiem, struktūru u.c.

Tā kā novembris Rēzeknē ir arī Goda pilsoņu sumināšanas mēnesis, 10. novembrī plkst. 14.00 pie Mākslas nama (18. novembra ielā 26) notiks Rēzeknes Goda pilsoņa, mākslinieka Osvalda Zvejsalnieka piemiņas plāksnes atklāšana.

Lāčplēša dienas rītā, 11. novembrī, plkst. 8.30 notiks piemiņas brīdis Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem Miera ielas kapos pie obeliska un plkst. 9.00 sāksies dievkalpojums un aizlūgums par karavīriem Jēzus Sirds katedrālē. Turpinājumā plkst. 10.20 sekos gājiens no Jēzus Sirds katedrāles līdz piemineklim “Vienoti Latvijai”, kur plkst. 11.00 paredzēta ziedu nolikšana un svinīgs piemiņas brīdis. No plkst. 10.00 līdz 12.00 laukumā pie pieminekļa ikvienam interesentam būs pieejams militārā ekipējuma un tehnikas displejs (apskate). Plkst. 12.00 no pieminekļa “Vienoti Latvijai” cauri Rēzeknei (uz Ludzas pusi) dosies Nacionālo bruņoto un sabiedroto spēku militārās tehnikas maršs, kā sveiciens pilsētas iedzīvotājiem svētkos. Plkst. 13.00 Latgales vēstniecībā GORS tiks demonstrēta filma “Mana brīvība” (bezmaksas ieejas kartes kasē vai mājaslapā). Savukārt plkst. 15.00 iespējams apmeklēt tematisku lekciju-ekskursiju “Par Latviju!” Brīvvalsts dārgumu namā (Krasta ielā 35a). Pieteikšanās līdz 9. novembrim pa tālr. 25575555 (ieejas maksa 1,50–3,00 eiro). Iestājoties tumsai, no plkst. 17.00 līdz 21.00 iedzīvotāji tiek aicināti doties pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”, lai kopīgi ar svecēm rotātu Latvijas kontūru un baudītu svētku noskaņojumu pie ugunskura.

Ceturtdien, 16. novembrī, plkst. 17.00 Kultūras namā notiks Rēzeknes izglītības iestāžu koru koncerts “Skaista mana tēvu zeme”, piedaloties zēnu, 5.–9. klašu un jauktajiem koriem. Svētku priekšvakarā, 17. novembrī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzeja 3. stāva izstāžu zālē tiks atklāta ikgadējā Latgales mākslinieku darbu izstāde “Rudens 2023”, bet plkst. 19.00 Kultūras namā koncerts “Manai Latvijai dzimšanas dienā!” ar JDK “Dziga”, VPDK “Dzimta”, JDK “Skali”, DK “Lūznovys Kadriļs”, FDK “Vīteri”, kapela “Vīteri”, kapela “Dziga” un “Dziguči” piedalīšanos.

Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā, 18. novembrī, Rēzeknē notiks iecienītais tautas skrējiens “Ieelpo Rēzekni 2023!”, kur aicināts piedalīties ikviens – individuāli vai komandās (ar ģimeni, kolēģiem vai draugiem). Pulcēšanās pie Rēzeknes pilskalna plkst. 11.00, kur paredzēta reģistrācija (ARPC “Zeimuļs”), sportiskas un muzikālas aktivitātes dalībniekiem, starts ar laika kontroli, iesildīšanās un starts masu skrējienam, starts atraktīvajam skrējienam “Ķepa 2023” un noslēgumā, ap plkst. 13.15, apbalvošana. Svētku programmas turpinājumā plkst. 16.15 paredzēts simbolisks gājiens no pieminekļa “Latgales kongresam 100” līdz piemineklim “Vienoti Latvijai”, kur plkst. 16.30 norisināsies svētku saiets “Es burts, es zīme, es valoda – Tev Dzimšanas dienā, Latvija!”. Pasākuma vadītājs un solists Juris Ostrovskis. Saietu kuplinās Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas jauniešu koris ’’Impresija’’ (diriģente Svetlana Bilinska), Rēzeknes Tehnikuma jauniešu koris “Šūpoles” (diriģente Solvita Pavlovska), pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne” (diriģenti Sergejs Sergejevs un Jānis Pavlovskis), kā arī deju kolektīvi Ilmāra Dreļa vadībā. Svētku vakara noslēgumā plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS notiks Rēzeknes Goda pilsoņa sumināšana un svētku koncerts “Mirdz mana dziesma” ar Rēzeknes bigbenda, koru un solistu piedalīšanos (ieejas biļetes kasē vai mājaslapā).

Svētku dienās individuāli vai kopā ar ģimeni varat doties arī izzinošā ekskursijā pa pilsētu, izmantojot interaktīvo karti “7 brīvības pieturas Rēzeknē”, un iepazīties ar pilsētas nozīmīgākajiem brīvības simboliem.

Daudz laimes, Latvija!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42835593sec.