Latgales vēstniecība GORS aicina: Kultūras notikumi janvārī

Latgales vēstniecība GORS 2024. gadu atklāj ar skanīgiem un muzikāli dažādiem koncertiem - džezs, gregoriskie un viduslaiku dziedājumi, kā arī franču šansons.

BEZGALĪGĀS, ZILĀS DEBESIS. Lauras Feldbergas instalāciju izstāde
Līdz 28. janvārim, Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerija, bez maksas
Izstāde “Bezgalīgās, zilās debesis” ir mākslinieciska reakcija nemierīgā laikā. Tā ir arī sava veida pretošanās šaubām un nedrošībai, trauksmei un bezcerībai. Tā ir skatīšanās augšup – uz bezgalīgo debesu dziļumu. Tā ir cerība uz drošām, mierīgām debesīm. Izstādes darbi veidoti, izmantojot aizsargtīklu veidošanas principus. Tikai mākslas darbos tiem nav sadzīviska, bet gan emocionāla, rituāla un arī iracionāla nozīme.

EDIT PIAF THE SHOW. KONCERTUZVEDUMS
Svētdiena, 07. janvāris 17:00, Lielā zāle 30,00-60,00 €
Par vienu no veiksmīgākajiem franču šoviem pasaulē atzītā, muzikālā izrāde "Piaf!". Pasaulslavenā māksliniece Natālija Lermita uz skatuves atdzīvinās Edītes Piafas – personības, dzīves un mūzikas stāstu. Režisora Žila Marsālas iestudētais šovs "Piaf!" stāsta par leģendāro šansonjē, izmantojot viņas neatkārtojamās dziesmas un spilgtus vizuālos elementus. Izrādes laikā uz skatuves tiks demonstrēti reti kadri – līdz šim nepublicēti attēli ar Piafas ēras ikoniskajām Parīzes vietām.

NO BĒRZGALES LĪDZ ŅUJORKAI. MATĪSA ČUDARA TRIO.
Sestdiena, 13.janvāris 17:00, Mazā zāle 12,00-14,00 €
Koncerts ir Matīsa Čudara trio jaunā albuma “TAKE YOUR TIME” prezentācija. Tā programmā skanēs oriģinālmūzika no 2023.gada nogalē izdotā albuma. Latviešu komponists un ģitārists Matīss Čudars ir ieguvis daudzveidīgu muzikālo izglītību, kas ietver roku, džezu, klasisko, avangarda mūziku un improvizācijas. Ar neremdināmu radošo dzinuli viņš pārvar žanru un dažādo estētiku robežas, nepārtraukti pētot jaunas mūzikas teritorijas.

VOX CLARA. SCHOLA CANTORUM RIGA. KONCERTS
Sestdiena, 20.janvāris 17:00, Lielā zāle 12,00-14,00 €
Koncertā skanēs Ziemassvētku laika gregoriskie un viduslaiku dziedājumi ar rata liras, dūdu, stabuļu, kokles un perkusiju improvizācijām. Vokālas grupas “Schola Cantorum Riga” dibinātājs un vadītājs Guntars Prānis gaidāmo koncerta programmu apraksta šadi: “Tajā būs dzirdama mūzika no vairākām Eiropas pilsētām, taču akcents likts uz Ziemeļeiropas mūzikas tradīciju Hamburgā, Rīgā un Lundā, kā arī Limožas bagātīgo agrīnās daudzbalsības mantojumu.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69982004sec.