Gulbenes pilsētas svētku ceļvedis: ko darīt un redzēt gulbju pilsētā?

Jau šajā nedēļas nogalē, no 2019. gada 26. līdz 28. jūlijam, Gulbenē notiks pilsētas svētki, aicinot uz dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visai ģimenei.

Svētku laikā Gulbenes pilsētas centrā notiks koncerti, atrakcijas bērniem, tirdziņš, ballītes un izklaides, savukārt Vecgulbenes muižas teritorijā jau otro gadu notiks 2.Starptautiskais mākslas festivāls "Divi Jūliji". Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina iepazīt arī Gulbenes dzelzceļa mezglu un piedalīties aktivitātēs Izglītojošajā un interaktīvajā centrā "Dzelzceļš un Tvaiks".

Pilsētas svētku programmā pasākumi visai ģimenei

Gulbenes pilsētas svētki šajā gadā sāksies piektdien, 26.jūlijā, ar sportiskām aktivitātēm, kā "Latvijas spēcīgākās pilsētas 2019" noskaidrošanu un "Nakts orientēšanās" piedzīvojumiem. Bērni varēs baudīt koncertšovu "Fantāzijas faktors", bet jaunieši izklaidēties ballītē ar Denisu, Reiku, Ansi un Kristīni Pāži un diskotēkā kopā ar DJ Kozloo un DJ Klebah.

Sestdienas, 27.jūlija, rītā no plkst. 9:00 ikviens tiek aicināts uz Gulbīšu parku (Rīgas un Līkās ielas krustojums), kur notiks Pilsētas svētku tirdziņš. Tajā savu produkciju piedāvās dažādi amatnieki, zemnieki, mājražotāji un arī stādu audzētāji no visas Latvijas. Dienas gaitā notiks joku plēšana latviskā garā "Lustīgā ziņģu un danču andele" ar Liepājas aktrišu kopu "Atštaukas" un postfolkloras grupu "Rikši", bet plkst. 15:00 aicinām seniorus uz tikšanos ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Juri Hiršu un citiem viesiem.

Gulbenes novada valsts ģimnāzijas stadionā (O.Kalpaka iela 1A) no plkst. 10:00 notiks Gulbenes novada atklātā kausa izcīņa smilšu volejbolā (3.posms), bet plkst. 11:00 - Viktora Kazāka piemiņas kausa izcīņa soļošanā. Gulbenes sporta centra stadionā (Skolas iela 12A) no plkst. 11:00 notiks "Mītava Open" amatieru minifutbola festivāla 2.posms.

Sestdienas pēcpusdienā Gulbenes centrālajā skvērā (Ābeļu iela 2) plkst. 16:00 notiks Gulbenes novada mūsdienu deju grupu koncerts un plkst. 17:30 uzstāsies Teātra deju studija "Savanna" ar dejas uzvedumu "Mēness cilvēki".

Vakara programmā Vecgulbenes muižas parkā (Parka iela) uzstāsies Nacionālā teātra aktieri - Marija Bērziņa, Zane Dombrovska, Madara Botmane, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Raimonds Celms, Egils Melbārdis, iepriecinot ar koncertu "Mīlestība".

Svētdienas, 28.jūlija, pēcpusdienā svētku apmeklētāji tiek aicināti uz Gulbenes kultūras centru (O.Kalpaka iela 60), kur plkst. 16:00 varēs skatīt Sidnejas latviešu teātra J.Čečiņa uzvedumu "Kabarē de Rīga".

Pilsētas svētku laikā Gulbīšu parkā un centrālajā skvērā bērniem būs pieejamas piepūšamās atrakcijas.

Ieeja uz visiem svētku pasākumiem un aktivitātēm būs bez maksas.

Iepazīsties ar pilnu svētku programmu mājas lapā visitgulbene.lv un gulbene.lv.

27.jūlijā no Rīgas uz Gulbeni kursēs arī pasažieru vilciens, kas plkst. 8:03 aties no Rīgas centrālās stacijas un 11:20 pienāks Gulbenes dzelzceļa stacijā. Savukārt atpakaļ uz Rīgu tas dosies plkst. 18:37 no Gulbenes dzelzceļa stacijas un pienāks Rīgas centrālajā stacijā plkst. 21:56. Organizatori aicina sekot līdzi informācijai mājas lapā pv.lv par biļešu cenām un iespējamām izmaiņām.

Festivāls "Divi Jūliji" pulcēs māksliniekus no visas Latvijas

26. un 27.jūlijā notiek arī 2.Starptautiskais mākslas festivāls "Divi Jūliji"(Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja telpās, Vecgulbenes muižā), kas ir veltīts Latvijas lietišķās mākslas meistariem Jūlijam Maderniekam (1870-1955) un Jūlijam Straumem (1874 - 1970).  2019. gads norit STRAUMES zīmē, jo māksliniekam Jūlijam Straumem - 145. STRAUME simboliski ir plūsma, kas ievelk savā tecējumā un aiznes sev līdzi uz vēl neiepazītiem plašumiem - mākslinieku darbos atspoguļotajām latviešu tautas tradīcijām, to variācijām, Austrumu tautu, Kaukāza paklāju kompozīciju un rakstu motīviem, ziedu, augu, putnu un citu formu stilizāciju.

Festivāla laikā notiks dažādas aktivitātēs, kā zinātniskā konference, izstādes, mākslas meistaru un amatnieku radošās darbnīcās, kas sadalītas piecos tematos:

- ZINĀŠANAS (Vecgulbenes muižas konferenču zāle, Brīvības iela 18) - Starptautiskā zinātniskā konference "Divi Jūliji. STRAUME" vēstīs par mākslinieku personībām, daiļradi un kultūras mantojuma transformēšanu mūsdienās. Notiek 26.jūlijā no plkst. 14:00 līdz 18:00. Dalībnieku reģistrācija notiek elektroniski gulbenesmuzejs.lv.

- PRASMES (Muzeja klēts, Klēts iela 4) - prāta tīklošanas darbnīcas, nemateriālā mantojuma, autentisko prasmju pārmantošana, praktiska darbošanās. Notiek 26.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 14:00 un 27.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 16:00. Darbnīcas kopā ar meistariem no Latvijas, Turcijas un Gruzijas, kuru laikā varēs krāsot dziju, darboties ar pusautomātiskajām vienpaminu stellēm vai piedalīties keramikas un kokamatniecības darbnīcās.  

- TRADĪCIJAS (Muzeja Oranžērija, Pils iela 3) - zināšanu un prasmju nodošana, izstādes. Notiek 27.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 16:00, un varēs apskatīt Aizkraukles vēstures un mākslas muzeja mežģīņu izstādi, izstādi "Vainagi Latvijai" un piedalīties meistardarbnīcā "Etnogrāfiskā pērļu izšūšana Latvijas novadu sieviešu un vīriešu tautas tērpos".  

- RADOŠUMS (Sarkanās pils 1. un 2.stāvā, mansardā, pils parkā) - mūsdienīga un radoša pieeja mākslai, mākslas meistari, amatnieku radošās darbnīcas. Notiek 27.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 16:00, un varēs skatīt Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogu un maģistra programmas studentu darbu izstādi, Mākslinieces Laimas Lupiķes tīmekļošanas darbu izstādi un piedalīties meistardarbnīcā, redzēt Zigrīdas Ilenānes darbu izstādi un piedalīties darbnīcā un citas aktivitātes, kā arī notiks Gulbenes Mākslas skolas un biedrības "Radošā apvienība "Piektā māja"’ starptautiskais mākslas plenērs.

- BAUDAS (Pils parkā pie Sarkanās pils) - Tējas baudīšanas tradīcijas. Mākslas un amatniecības tirgus, muzikālās performances. Notiek 27.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 16:00, un varēs piedalīties izglītojoša programma "Parku kultūra" - Krievija, Turcija, Gruzija, Irāna, Latvija, kā arī notiks Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta Nr. Est-Lat 70 "Garden Pearls" Sarkanās pils teritorijas labiekārtošanas darbu noslēguma pasākums.

Festivāla noslēgums notiks Jūlija Straumes pirmajā skolā Druvienas vecajā skolā-muzejā, kur notiks Druvienas Latviskās dzīvesziņas centra meistardarbnīcas klūgu pīšanā, kokļu un seno rotu izgatavošanā.

Festivālā notiekošās aktivitātes ir bez maksas un plašāku programmu var atrast mājas lapā gulbenesmuzejs.lv.

Ko vēl darīt Gulbenes pilsētas svētku laikā?

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" pilsētas svētku laikā aicina doties ekskursijās ar elektrovilcieniņu, kas nepilnas stundas laikā izvedīs cauri visai pilsētai, parādot abus tās vēsturiskos centrus un vilcieniņa vadītājs-gids pastāstīs par pilsētas vēsturi un attīstību. 26. un 28.jūlijā vilcieniņš kursē pēc ierastā grafika (to var apskatīt šeit), bet 27.jūlijā ekskursijas tiks piedāvātas plkst. 13:00 un 14:00 no Gulbīšu parka (Rīgas un Līkās ielas krustojums), bet 16:00, 17:00 un 18:00 no Gulbenes dzelzceļa stacijas (Dzelzceļa iela 8). Ar brauciena biļešu cenām var iepazīties visitgulbene.lv.

Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks" (Dzelzceļa iela 8), 27. un 28.jūlijā piedāvā iespēju ģimenēm iepazīt dzelzceļa nozari interaktīvā veidā par īpašu cenu. Centrā ir izvietotas dažādas ierīces, kas ļauj iepazīt dzelzceļa profesijas, vilcienu uzbūvi un vēsturi. Tāpat var arī paši vadīt vilcienu, pārliecināties par drošību dzelzceļa tuvumā vai iegūt biļeti uz savu sapņu galamērķi un darīt daudz citu aizraujošu lietu.

27.jūlijā ikviens tiek aicināts uz komandu foto orientēšanās sacensībām "Dodies reisā!", kur komanda ar vismaz vienu pieaugušo un līdzi ņemot digitālo fotoaparātu vai viedtālruni, varēs iepazīt Gulbenes dzelzceļa mezgla apkārtni. Katrai komandai pārsteiguma balvas no Gulbenes novada pašvaldības, IIC "Dzelzceļš un Tvaiks", Gjensidige Latvija, kafejnīcas "Dadža kūkas", laikraksta "Dzirkstele", disku golfa parka "Stari", "Kantes kroga" un studijas "milze.lv" (dalība bez maksas). Savukārt plkst. 16:00 aicinām uz radošo darbnīcu "Kāda saistība gudrajam plastilīnam ar Gulbeni?".

Tāpat arī Gulbenes pilsētu iepazīt pie elektrovelosipēda stūres. Izglītojošajā un interaktīvajā centrā "Dzelzceļš un Tvaiks" ir pieejami nomai 2 pieaugušo elektrovelosipēdi, un tā ir iespēja nesteidzīgi, pa sevis izvēlētu maršrutu, apskatīt Gulbenes pilsētu. Pirms došanās braucēji saņems instruktāžu par elektrovelosipēdu lietošanu un Gulbenes pilsētas karti. Lai elektrovelosipēdus varētu iznomāt, braukt gribētājiem vajadzēs uzrādīt dokumentu, kas ļauj vadīt velosipēdu (vadītāja apliecība vai velosipēda apliecība). Ar nomas cenām var iepazīties visitgulbene.lv.

Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks" atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijas ēkā, Dzelzceļa ielā 8. Telefona nr. uzziņām +371 25448661. Pilsētas svētku laikā centrs būs atvērts: piektdien, 26.jūlijā, no plkst. 10:00 līdz 18:00; sestdien, 27.jūlijā, no plkst. 10:00 līdz 18:30; svētdien, 28.jūlijā, no plkst. 10:00 līdz 15:00.

Akcijā "Laižam pa sliedēm!" iepazīsti dzelzceļa pasauli

Līdz 30. septembrim iepazīsti 3 unikālus tūrisma objektus Gulbenes un Alūksnes novadā - Izglītojošu un interaktīvu centru "Dzelzceļš un Tvaiks", SIA "Gulbenes - Alūksnes Bānīti", Multimediālo ekspozīciju "Alūksnes Bānīša stacija", un piedalīties akcijā "Laižam pa sliedēm!", noslēgumā arī iegūstot dažādas balvas.

Viss, kas jums jādara: jāapmeklē visi 3 akcijas tūrisma objekti; pēc apmeklējuma akcijas brošūrā jāsaņem zīmogs un paraksts; jānodod aizpildītā akcijas brošūra jebkurā no 3 akcijas tūrisma objektiem. Akcijas noslēgums ir 30.septembrī, bet balvu izloze 7.oktobrī. Balvās vārēs iegūt dāvanu kartes no "Biļešu paradīze", Alūksnes Kultūras centra, Alūksnes restorāniem, Veclaicenes Dabas mājām, SIA "Gulbene - Alūksne" Bānīša pārsteiguma balvas.

Akcijas brošūru var saņemt: Gulbenes novada PA "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs", Ābeļu iela 2, Gulbene; SIA "Gulbene - Alūksne" Bānītis, Viestura iela 16G, Gulbene; Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks", Dzelzceļa iela 8, Gulbene; Alūksnes Tūrisma informācijas centrā, Pils ielā 25A; Multimediālā ekspozīcijā "Alūksnes Bānīša stacija", Jāņkalna iela 52, Alūksne; Tūrisma akcijas brošūru iespējams izdrukāt no mājaslapās visitgulbene.lv, visitaluksne.lv, banitis.lv. Tāpat arī tur var iepazīties ar pilniem akcijas noteikumiem.  

Padariet vasaras ceļojumus interesantākus un piedalieties akcijā, kas ļaus iepazīt aizraujošo dzelzceļa darbību, izbraukt ar vienreizējo Bānīti un iepazīt tā vēsturi un darbību multimediālā ekspozīcijā.

Tūrisma akcijas "Laižam pa sliedēm" organizatori ir Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs", Alūksnes tūrisma informācijas centrs un SIA "Gulbenes-Alūksnes Bānītis".

Pilsētas svētku laikā informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām novadā, svētku un festivāla programmu varēs atrast pie pašvaldības ēkas, Ābeļu ielā 2, un pie Gulbenes dzelzceļa stacijas, Dzelzceļa iela 8.

Gulbenes novada PA "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" pilsētas svētku dienās būs atvērts apmeklētājiem: piektdien, 26.jūlijā, no plkst. 8:00 līdz 17:00 Ābeļu ielā 2 (101.kab.), sestdien, 27.jūlijā, no plkst. 9:00 līdz 14:00 Gulbīšu parkā izvietotajā informācijas punktā, bet svētdien, 28.jūlijā, centrs būs slēgts. Tāpat pie pašvaldības ēkas (Ābeļu ielā 2) ir izvietots elektroniskais informācijas punkts, kurs 24 h ir pieejama informācija par tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā.

Pavadi saulainās brīvdienas Gulbenes novadā, kur visas nedēļas nogales garumā ikviens varēs atrast sev tīkamas aktivitātes visā pilsētā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55044198sec.