Aktīvos ceļotājus aicina doties pārgājienā vai velobraucienā apkārt Stāmerienas ezeram

Kultūrvēsturiska aura un krāšņi dabas skati – abi akcenti vienlīdz spilgti raksturo Stāmerienas ezera apkārtnes ainavas.

Ja ūdens prieki vairāk piederas vasarai, tad pastaigās, pārgājienos un velobraucienos gar un apkārt ezeram var doties jebkurā gadalaikā. Tieši tādēļ Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina doties pārgājienā vai velobraucienā apkārt Stāmerienas ezeram!

Stāmerienas ezera dienvidu krastā atrodas Vecstāmerienas ciems ar graciozo Stāmerienas pili, kas pēc rekonstrukcijas pērnā gada nogalē ir atguvusi savu spožumu. Skanot skaistai, nomierinošai mūzikai fonā, pils aicina ikvienu uz pastaigām pils parkā un pie Mīlestības ozoliem, bet, kad atkal būs ļauts, – arī uz saistošām ekskursijām un pasākumiem pašā pilī.

Ja pastaiga vai velobrauciens ir ieplānots vēlākā vakara stundā, no pils parka ezera krastā iespējams vērot burvīgus saulrietus, bet uz pils ziemeļu fasādes pulksten 22:00 var skatīt multimediālo ekspozīciju par Volfu dzimtu.

Turpat netālu no pils, Stāmerienas ezera ūdeņos spoguļojas Stāmerienas svētā Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīca, savukārt otrpus pilij savu mājvietu radusi saimniecība "Pilssēta", kas nodarbojas ar zirgkopību. Dodoties garām šai vietai, noteikti varēsi sasveicināties ar skaistajiem saimniecības zirgiem.

Ezera ziemeļu krastā ir izvietojies Stāmerienas ciems, kurā atrodas arī mūsu mazā Gulbenes–Alūksnes bānīša stacija. Netālu no stacijas 2017.gadā ir tapusi interesanta atpūtas vieta – skatu platforma kokos četru metru augstumā. No tās var labi pārredzēt bānīša ceļu, staciju, kā arī stacijas tuvumā esošās ainavas.

Maršruta sākumpunkts: iesakām maršrutu sākt no Stāmerienas pils vai Stāmerienes stacijas, kur stāvlaukumā iespējams atstāt automašīnu. Ja maršrutu vēlaties sākt no stacijas, piedāvājam iespēju līdz Stāmerienai nokļūt ar Gulbenes–Alūksnes bānīti (arī atpakaļ uz Gulbeni iespējams doties ar bānīti, bet pirms tam noteikti jāizpēta bānīša kursēšanas laiki mājaslapā www.banitis.lv)

Maršruta kopējais garums: 8 kilometri

Grūtības pakāpe maršrutam: viegla

Maršrutā iekļautās atpūtas vietas:

  • Stāmerienas pils parks;

  • atpūtas vieta "Lāčauss";

  • skatu platforma;

  • atpūtas komplekss "Sonāte" (šeit var nobaudīt gardu maltīti pēc pastaigas vai brauciena)

Maršruta segums: 50 % grants ceļš, 50% asfaltēts ceļš

Maršruta laikā varēsiet baudīt skaistas meža, dzelzceļa, stacijas un ezera apkārtnes ainavas, pavērties tīrumos un laukos, un ievērot, kā zeme lēnām sāk zaļot, sekot līdzi muižas un ciema apbūvei, kā arī apskatīt kapsētu. Patīkamu noskaņu radīs saules stari, kas viz ezera ūdeņos, pavasarīgais, vieglais vējiņš un putnu skanīgās dziesmas.

Pirms došanās ceļā izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus. Noteikti ievēro valstī izsludinātos drošības pasākumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92906117sec.