Apsteidz tvaiku ar velo!

Jau sesto gadu riteņbraukšanas cienītāji un velosportisti aicināti piedalīties velosacensībās “Bānīša kauss 2023 - Apsteidz tvaiku!” un sacensties ar Gulbenes-Alūksnes bānīti. Sacensības norisināsies 6.maijā un šogad starts tām tiks dots Alūksnē, bet finišs un uzvarētāju apbalvošana būs Gulbenē.

Starts paredzēts plkst. 11:00 no Alūksnes dzelzceļa stacijas (Jāņkalna ielā 52). Sportisti aptuveni 50 kilometrus garajā distancē no Alūksnes uz Gulbeni dosies līdz ar Bānīša tvaika lokomotīves “Ferdinands” svilpi un mēģinās apsteigt vilcienu.  Trase vīsies pa ceļiem šaursliežu dzelzceļa līnijas tuvumā Alūksnes un Gulbenes novadu teritorijās. Ar šīm sacensībām tiek popularizēts mūsu unikālais industriālais mantojums - Gulbenes-Alūksnes bānītis, veselīgs dzīvesveids, velosipēds kā videi un cilvēkam draudzīgs transportlīdzeklis, kā arī interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Sacensību nolikums atrodams mājas lapā www.velorits.lv, turpat līdz 3.maija plkst. 23:59 var arī reģistrēties sacensībām. Reģistrācija būs pieejama arī 6.maijā sacensību centrā līdz plkst. 10:00.

Gaidot sacensību dalībniekus finišējam, jau no plkst. 12:00 pie Gulbenes-Alūksnes bānīša depo būs iespēja patīkami pavadīt laiku, klausoties grupas "Saburzīts, bet solīds" muzikālos priekšnesumus, izgaršojot dažādus ēdienus, vizinoties ar drezīnām un dodoties ekskursijā pa Bānīša depo. Apmeklētājiem būs pieejams arī izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenes dzelzceļa stacijā, kas ļaus plašāk ielūkoties vilcienu pasaulē, savukārt Gulbenes elektrovilcieniņš aicinās doties izbraucienā pa Gulbenes pilsētu un nepilnas stundas laikā iepazīt skaistākās pilsētas apskates vietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44797301sec.