VNĪ rīkotajā izsolē nosolīts vēsturiskais Mālmuižas komplekss

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” atkārtotā izsolē ar augšupejošu soli par 48980 eiro veiksmīgi nosolīts vēsturiskais Mālmuižas komplekss, kas atrodas Lejasciema pagastā, Gulbenes novadā. Nekustamais īpašums “Mālmuiža” ietver ainavisku zemesgabalu un septiņas arhitektoniski nozīmīgas būves.

Andris Vārna, VNĪ valdes loceklis, uzsver: “Seno īpašumu vērtība biznesa jomā ietver ne tikai kultūras mantojuma saglabāšanu, bet arī potenciālu apvienot senās vērtības ar modernās arhitektūras iespējām. Šajos vēsturiskajos ēku kompleksos slēpjas ne vien pagātnes stāsti, bet arī iespēja radīt svaigu un inovatīvu vidi. Mālmuižas teritorijā iespējams attīstīt gan dzīvojamās platības, gan biznesu tūrisma un  viesmīlības nozarē.”

Nekustamais īpašums “Mālmuiža” sastāv no ainaviska zemesgabala, kura platība ir 10,1 hektāri, un septiņām būvēm. Muižas kungu māja tika celta 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā. Tās pirmais stāvs tika būvēts no ķieģeļiem, bet otrais un jumta stāvs – no koka. Ēkas aizmugurē bija izvietots balkons, kas ar laiku ir zudis, taču ir saglabājusies terase ar kāpnēm. Logu nišas un dzegas, ir rotātas ar smalkām kokgriezumu detaļām, kas piešķir ēkai izsmalcinātu un īpašu izskatu. Daļa no šī īpašuma ir reģistrēta kā vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis ar nosaukumu "Mālmuižas apbūve".

Visa nepieciešamā informācija par izsolēm, ieskaitot Mālmuižas kompleksa izsolīto nekustamo īpašumu, pieejama uzņēmuma mājaslapā www.vni.lv vai izsoles.ta.gov.lv.

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.26800299sec.