Dzīves skola: Kāpēc ceļošana ir labākais bērna skolotājs?

Ceļošanai ir liels spēks: tā paplašina mūsu prātu apvāršņus, attīsta empātiju pret citām kultūrām un sniedz labāku izpratni par pasauli. Ceļošana kopā ar bērniem ne tikai uzlabos viņu sociālās prasmes, bet galvenais – palīdzēs kļūt par pienācīgiem pasaules pilsoņiem. 

Visupirms, ceļošana iemāca izvērtēt prioritātes. Dažreiz pat pieaugušajiem ir grūti izprast, kas ir nepieciešamība, bet kas – greznība. Uzņemties atbildību par savu bagāžu jau agrā vecumā iemāca ņemt tikai tās lietas, kas tiešām ir svarīgas un nepieciešamas. Turklāt šī iegūtā prasme lieti noder arī citās dzīves situācijās, piemēram, kārtojot skolas vai īso pārgājienu somu. Bērni spēs izdarīt to paši, bez vecāku palīdzības – brīvais laiks jums!

Mūsdienu steidzīgajā un aizņemtajā dzīvē bieži vien neatrodas laika, lai iemācītu bērniem, kā lasīt kartes. Ceļojums var būt lieliska iespēja, lai attīstītu šo prasmi. Dodieties kaut vai uz tuvējo parku vai citu pilsētu. Tā nav tikai kartes lasīšana, bet arī apkārtējo norāžu meklēšana un izprašana. Šī prasmes apgūšana bērniem iemāca pielāgoties apkārtējai videi un atrast sev nepieciešamos ceļus, virzienus. 

Dodoties ceļojumā, bērnam var iemācīt apieties ar naudu, izprast lietu vērtību. Apmainīšanās ar naudu būvē zināšanas par to, kā preces tiek novērtētas un cik svarīgi ir tērēt naudu saprātīgi. Turklāt neatņemama ceļojumu sastāvdaļa ir arī kaulēšanās par precēm. Tādēļ ieteicams pirms ceļojuma par to izstāstīt bērniem, jo kaulēšanās veicinātu bērna izpratni par ekonomiku tās pamatos, veidotu iedīgļus diplomātijas spējām un izpratni par citām kultūrām. 

Lielākā daļa cilvēku piekritīs, ka pārtikas novērtēšana un ēdienreižu izbaudīšana rad veselīgu un līdzsvarotu attieksmi pret dzīvi. Ceļojot rodas iespējas izgaršot jaunas garšas, jaunus ēdienu gatavošanas paņēmienus, kā arī parāda to, kā ir ēst kopā ar citām kultūrām. 

Lai uzlabotu sociālās prasmes, ir vērts doties uz vietām, kur iedzīvotāji runā citā valodā. Ierodoties tur, dažu minūšu laikā bērns jau mēģinās iemācīties svešos vārdus. Ja valodas nav jūsu stiprā puse, bērns redzēs, ka ne vienmēr ir iespējams komunicēt verbāli, tādēļ mēģinās sazināties ar zīmēm un ķermeņa valodu, lai pārvarētu valodas barjeru. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14931011sec.