Padomi kā izveidot lielisku ceļojumu video

Svarīga lieta ikvienā ceļojumā ir iemūžināt atmiņas par savu foršo ceļojumu. Tas var būt gan priekš sevis, gan lai parādītu sevis piedzīvoto apkārtējiem. Ceļojumu eksperti ir vienisprātis, ka visveiksmīgāk savas atmiņas ir iemūžināt videoformātā, jo tā iespējams notvert visvairāk emociju. Tāpat - reti kuram pietiks izturības skatīties 1000 un vairāk ceļojuma laikā sabildētās bildes.

Taču neskatoties uz to, daudzi cilvēki baidās no ceļojumu video izveides, uzskatot, ka jābūt profesionālim, lai veidotu ceļojumu video. Tomēr tā nav un lūk, pāris padomi, lai arī bez iepriekšējas pieredzes ceļojumu video sanāktu lielisks un pēc ceļojuma ar iegūtajām emocijām varētu dalīties arī ar apkārtējiem!

Izvēlies pareizo ekipējumu!

Jebkurš ceļojums iesākas ar nepieciešamo mantu sapakošanu un iegādi. Pārdomā savu ceļojumu un savas vēlmes – un, ja nepieciešams, iegādājies savām vēlmēm atbilstošu video aprīkojumu. Nav svarīgi vai tas ir Tavs telefons vai dārga un profesionāla kamera – galvenais, lai iekārta apmierinātu Tavas vēlmes kvalitātes un pielietojuma ziņā. Ja vēlies augstas kvalitātes video, apsver iespēju iegādāties augstas kvalitātes kameru – tā ir ilgtermiņa investīcija. Tomēr, ja nevēlies investēt līdzekļus – arī viedtālrunis derēs.

Sargā savu ekipējumu!

Vienalga vai tā ir dārgā kamera vai telefons – ja dodies ceļojumā, iegādājies arī somiņu videokamerai vai maciņu tālrunim. Iekārtas sabojāšana, pat ja to varēsi pēc garantijas, par brīvu salabot, izjauks Tavus ceļojuma plānus!

Zini kurp dodies!

Pirms dodies ceļojumā, ieguldi laiku un iepazīsti vietu, kurp dodies. Sastādi ceļojuma grafiku – kur dodies, cik laika pavadīsi vienā vietā un ko vēlies apskatīt. Tas ne tikai palīdzēs saplānot video jau pirms tā filmēšanas, bet arī palīdzēs ceļojumu padarīt piepildītāku un piedzīvot vairāk! Atceries, ka filmējot, liela nozīme ir dienas brīdim, kad filmē – dienā filmētais izskatīsies pavisam savādāk nekā pievakarē vai no rīta. Tāpat arī ņem vērā citu tūristu plānus – un ja vēlies video ar mazāku pūli, tad ieplāno apmeklējumu mazāk populāros laikos.Izveido vēlamo ainu sarakstu.

Jau iepriekš izdomā kādus skatus vēlies iekļaut savā video. 

Vairums ceļotāju savas kameras no somas izvelk ārā spontāni – ieraugot kaut ko, kas viņiem liekas interesants. Protams, dari arī Tu tā, taču papildu tam ieplāno kādus skatus vēlies redzēt savā video. Piemēram, ja grasies apmeklēt Eifeļa torni, ieplāno uzņemt vairākas ainas no dažādiem rakursiem – lai vēlāk varētu izvēlēties veiksmīgāko vai sakombinēt. Piemēram – skats uz Eifeļa torni no ielas, Eifeļa torņa pamatu aina, aina no lifta, aina no torņa augšas utt. Brīdī, kad video montēsi, būsi priecīgs, ka ir iespēja izvēlēties!

Video fonā apsver iespēju ierunāt savu stāstījumu.

Ir divas iespējas – vai nu Tu stāstījumu ierunā jau filmējot video vai vēlāk to ierunā un piemontē video materiālam. Stāstījums palīdz tiem, kas nav bijuši ar Tevi ceļojumā, sekot līdzi Taviem piedzīvojumiem un ko Tu dari – piemēram, sakot"Šeit mēs esam Lielajā Kanjonā" vai ja stāstījumu pievieno pēc ceļojuma"Mēs vēl nezinājām, kas mūs sagaidīs tālāk". Bez ierunāta stāstījuma, Tev ik pa brīdim būtu jāstāsta citiem, kas video notiek, jo viņi, ļoti iespējams, nav bijuši šajā vietā un to neatpazīst.

Sarunas ar vietējiem.

Vēl viens veids kā paspilgtināt emocijas savā ceļojumu video ir iekļaut citus, svešus cilvēkus – piemēram, vietējos vai nepazīstamus ceļotājus. Protams, pirms filmē tos, palūdz tiem atļauju. Gidi, vietējie iedzīvotāji savā dabiskajā vidē vai atbildot uz Taviem jautājumiem ir lielisks veids kā iemūžināt ceļojumu atmosfēru.

Veido laika-paātrinājumu ainas (time-lapses).

Laika-paātrinājuma ainas ir lielisks veids kā redzēt kā mainās apkārtne ik pa brīdim, turklāt teju ikvienam skatītājam šis formāts iet pie sirds. Tieši tāpēc nav  iemeslu, lai arī Tu savā ceļojumu video neiekļautu kādu šā formāta ainu. Šobrīd laika-paātrinājuma ainas iespējams uzņemt pat ar telefoniem – nav nepieciešama dārgā kamera. Pirms uzņemt šādu video ainu, raugies pēc kustīgas vides – kāda ceļa, cilvēku pilna laukuma vai saulrieta.

Samontē savu video.

Laba montāža ir pat nozīmīgāka par pašu safilmēto materiālu, tāpēc netaupi savu laiku video montāžai. Mēģini iekļaut visas tās ainas, kuras ceļojuma laikā izcēlās ar ko īpašu – pārsteigumi, pirmie iespaidi, brīnišķīgi dabas skati u.c. Ja vien pats ar prieku neatceries šo brīdi un negribētu to piedzīvot atkal, neliec to video – garlaicīgu video pasaulē pietiek. Atceries, ka centies stāstīt stāstu, tāpēc izmanto visas iespējas, lai stāstu nogādātu līdz citiem. Ir pieejamas dažādas bezmaksas montāžas programmas, piemēram Windows Movie Maker, Virtualdub, Lightworks, ShotCut u.c.

Fonā pievieno mūziku.

Mūzika ir lielisks veids kā video padarīt pievilcīgāku un skatāmāku. Tikai atceries par autortiesībām – mājaslapas kā Youtube un Facebook bieži dzēš video, kuros ir izmantota mūzika bez autortiesībām. Skaties pēc mūzikas, kuras var izmantot šādiem mērķiem par brīvu. Ir dažādas mājaslapas, kur var atrast šādu mūziku, piemēram, Bensound vai Sound of Pictures. Protams, neviens neliedz arī iegādāties mūziku, lai to pievienotu video pilnīgi bez raizēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28600693sec.