Padomi kā ieteicams uzvesties lidmašīnā

Aviolidojumiem kļūstot arvien pieejamākiem, palielinās ceļotāju skaits, kas izvēlas ceļot ar lidmašīnu, kā arī lidmašīnu piepildījuma procents - un līdz ar to palielinās arī gaisā radušos problēmsituāciju skaits.

Nesen Amerikas Savienotajās valstīs noticis atgadījums, kad nācās lidmašīnai veikt piespiedu nosēšanos dēļ kāda pasažiera, kurš ārkārtīgi entuziastiski un skaļi paudis neapmierinātību ar to, ka pasažieri apkārt viņam sarunājušies. Katra šāda ārkārtas situācija ķēdītes efektā rada ļoti daudz citas problēmas – cilvēki nokavē savus savienojošos reisus, pauž neapmierinātību un arī rada papildu problēmsituācijas. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, incidentu skaits gaisā ir pieaudzis par 14%.

Lūk pāris padomu jaunajiem ceļotājiem kā vajadzētu uzvesties lidmašīnā.

Kā rīkojies lidmašinā:

Ja tev apkārt kāds pasažieris ir acīmredzami stresā, piemēram, dēļ bailēm no lidošanas, piedāvā parunāt ar viņu – ja saruna palīdz, turpini uzmundrināt viņu. Tomēr ja tas vēlas būt mierā un klusumā – tad gan ļauj viņam darīt savu.

Ja jūties apdraudēts jebkurā situācijā dēļ kāda pasažiera, nebļauj vai nesauc lidmašīnas stjuartu – vienkārši klusi un pacietīgi piecelies un aizej līdz stjuartam, pastāstot savu problēmu. Norādi kas par vainu – vai blakussēdošais ir pārlieku uztraukts vai, iespējams pat iereibis un tas tevī rada nedrošības sajūtu. Painteresējies vai ir kas ko stjuarti var darīt, lai situāciju risinātu. Bieži vien stjuarti izvēlēsies tevi pārsēdināt vai pēc kāda brīža interesēsies pie blakussēdētāja par viņa apstākļiem un radošos situāciju. Tikai atceries – ja vērsīsies pie stjuartiem dusmīgi, tie būs mazāk gatavi tev palīdzēt.

Lidojot ekonomijas klasē, visdrīzāk būs jāsamierinās ar to, ka priekšā sēdošo krēslu ir iespējams izlaist, tādējādi samazinot jau tā mazo pieejamo vietu tev. Tā vietā, lai dusmīgi uzreiz prasītu priekšā sēdošajam ievilkt savu krēslu, mēģini palūgt to ievilkt nedaudz vai ievilkt krēslu brīdī, kad tev atnes dzeramo vai ēdamo – tādā variantā tu neizskatīsies pēc cilvēka, kas fokusējas tikai uz sevi. Atceries, ja krēsls ir atvelkams, priekšā sēdošajam ir visas tiesības to darīt!

Atceries – lidojums parasti ilgs tikai pāris stundas un pēc pāris stundām tas jau būs beidzies. Taču ja būsi sapīcis, sabojāsi sev garastāvokli arī pēc lidojuma beigām. Tāpat – lidojuma laikā ir atļauts pa lidmašīnu staigāt, līdz ar to, ja patiešām jūties neērti savā vietā, izvēlies iespēju aiziet pie kāda drauga.

Ko noteikti nedari lidojuma laikā:

Nerisini problēmsituācijas ar aizkaitinātiem vai bīstamiem pasažieriem pats. Ja to darīsi, visdrīzāk aizkaitināsi pasažieri vēl vairāk. Vienkārši lūdz palīdzību stjuartam – jo viņš zinās kā nomierināt blakussēdētāju vislabāk.

Ja patiešām nevēlies gulēt, neatvelc savu krēslu atpakaļ – tādējādi tikai iespējams sakaitināt aizmugurē sēdošo. Nedari to, ko negribētu lai dara tev priekšā sēdošais.

Nekļūsti nepieklājīgs, arī pret mazāk patīkamiem cilvēkiem. Bieži vien cilvēki, sastopoties ar pieklājību, pārdomā savu uzvedību un saprot, ka „pāršāvuši pār strīpu” ar kādu savu rīcību vai sacīto.

Nedzer pārlieku daudz dzērienus un nestaigā pa lidmašīnu lieki. Izdzerot daudz šķidruma – tam būs kaut kur jāpaliek un tas nozīmē to, ka būs vairākas reizes jāspraucas garām cilvēkiem un jāstaigā pa lidmašīnu.

Neuzvedies skali. Daudzi cilvēki laiku lidmašīnā izmanto, lai snauduļotu vai pat gulētu. Ja uzvedīsies skaļi, traucēsi šiem cilvēkiem. Saruna ar draugu var notikt klusu vai arī - var notikt pēec lidojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30108714sec.