Pasaules metropoles, kurās paliek arvien lētāk dzīvot

Globālā līmenī pieaugot nacionālismam un tajā pašā laikā pasaulei piedzīvojot naftas cenu kritumu ir radījušās izmaiņas pasaules ekonomiskajā situācijā. Tas ietekmē arī pasaules dārgākās pilsētas (līdzšinējās), kur novērojams dzīvošanas izmaksu kritums.

Londona

Apvienotās Karalistes lēmums pamest Eiropas Savienību (“Brexit”) nekavējoties atstāja negatīvu iespaidu uz britu mārciņu, tai krītoties nozīmīgā apmērā. Līdz šim dzīvošanas izmaksu indeksā Londona ir nokritusies 18 vietas – un tas noticis vien gada laikā! Arī ārzemju tūristi ir pamanījuši izmaiņas un “lec” uz īpašajiem Londonā pieejamajiem piedāvājumiem. Tas, savukārt, radījis pretēju efektu – ārvalstu tūristu tēriņi palielinājušies par 36%. Ņemot vērā arī to, ka ārvalstu valūtas ir palielinājušas savu vērtību pret britu mārciņu, britiem arī ikdienišķi pirkumi – kā augļi un dārzeņi ir palikuši dārgāki. Pieaugot citu izmaksu īpatsvaram, kā arī starptautiskas intereses kritumam pret Londonu kā metropoli, būtiski kritušās īres izmaksas pilsētā.

Pekina

Dzīvošanas izmaksas Ķīnā ir kritušās daudzviet – kopumā vairākas Ķīnas pilsētas indeksā ir kritušās par vairāk nekā 10 vietām, tomēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina nokritusi pat 16 vietas. Lai arī var tikai spekulēt par iemesliem, kāpēc tā, eksperti min krītošo pieprasījumu pēc Ķīnas precēm un arī juaņas vērtības kritumu pret ASV dolāru. Tas īpaši jūtams pilsētas īres tirgū – un vēl īpašāk Pekinas tuvumā esošo piepilsētu īres tirgū.

Lagosa

Lai arī Lagosa nav Nigērijas galvaspilsēta, tā uzskatāma par šīs valsts (un reģiona) galveno biznesa un finanšu centru. Tāpat šī pilsēta ir viena no visstraujāk augošajām pilsētām pasaulē. Tomēr krītošo naftas cenu dēļ, kas ir šīs valsts galvenais eksports, dzīvošanas izmaksas pilsētā samazinājušās – un Lagosa indeksā kritusi par 16 vietām. Lai arī izmaksu kritums varētu vilināt kādu pārvākties uz Lagosu, tur dzīvojošie brīdina, ka ir jūtams noziedzības līmeņa paaugstinājums – tieši dēļ ekonomiskajiem apstākļiem. Īpaši “nemīlēti” šeit ir amerikāņi.

Mehiko

Meksikas galvaspilsēta vienmēr bijusi samērā lēta pilsēta dzīvošanai. Tomēr šogad tā nokritusies vēl par 9 vietām. Tomēr tam visam ir arī sava maksa – inflācijas rezultātā (kas rodas krītoties vietējās valūtas vērtībai salīdzinājumā ar ārvalstu valūtu) palielinās cenas, arī sabiedriskā transporta biļešu cenas. Tāpēc īpaši tiek ieteikts izmantot transporta alternatīvas – tādas kā “Uber” vai kaut vai metro – kā cenas palikušas tādā pašā līmenī.

Buenosairosa

Pēc Londonas, Buenosairosa ir valsts, kas piedzīvojusi lielāko kritumu indeksā – nokrītot padsmit pozīcijas. Tomēr vietējie jau pieraduši pie regulārām cenu izmaiņām, un “ja vien argentīniešiem ir gaļa, ko likt uz grila, viss ir kārtībā”, pauž kāds amerikānis, kas Argentīnas galvaspilsētā dzīvo jau 10 gadus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11949897sec.