Kā izvairīties no iespējamas apkrāpšanas ceļojot

Bieži vien par vietējo krāpnieku mērķi tiek izvēlēti tūristi – tie ir cilvēki, kas sliktāk orientējas jaunā vidē un ir lielāka iespējamība, ka nevērsīsies pie likumsargājošajām iestādēm. Tāpēc, lai pasargātu sevi ceļojumu laikā, esam apkopojuši pāris padomus kā izvairīties no iespējas padarīt sevi par krāpnieku upuri.

Pirms kāda pakalpojuma vienmēr paprasi cik tas maksās.

Tev var likties, ka vienkārši pakalpojumi var būt kapeiku vērti, taču nepaprasot cenu pirms pakalpojuma, tu dod iespēju pakalpojuma sniedzējam pēc tam nosaukt savu – daudz dārgāko cenu, un īsti nebūs kur likties, jo pakalpojumu būsi jau saņēmis! Arī kāpjot taksometrā vai citos transporta līdzekļos, piemēram, rikšās – vienmēr paprasi cik brauciens aptuveni maksās. Īpaši, ja tam nav kilometru skaitītājs.

Informācijas nekad nav par daudz.

Pirms kāda pakalpojuma vai preces iegādes, noteikti vismaz „iegooglē” šo kompāniju. Tāpat prasi pilnu pakalpojuma sarakstu – var rasties situācija, ka pakalpojumā, kas tev liekas pašsaprotams, kaut kas nav paredzēts – piemēram, ceļš tikai uz vienu pusi, nevis turp-atpakaļ. Tāpat ir ar lētākajiem piedāvājumiem – iespējams, ka piedāvājumā nav kaut kas iekļauts un tas būs par dārgāku cenu jāiegādājas uz vietas.

Uzmanies no pārāk draudzīgiem cilvēkiem.

Draudzīgi un karstasinīgi cilvēki ir forša lieta, taču ja tie ir pilnīgi sveši vai tikko iepazīti, iespējams viņu mērķis nav tava draudzība, bet gan tavs maka saturs. Esi draudzīgs, bet vienmēr uzmanies.

Nepieņem dzērienus no nepazīstamiem cilvēkiem.

Populāra metode kā apzagt kādu ir vienkārši personas dzērienā iemest kādas miega zāles vai ko sliktāku. Tāpēc dzērienus, ja pieņem no svešiem, tad vismaz tikai tad, kad redzi kā tos pagatavo.

Kabatas zagļi ir veikli!

Persona, kas tikko tev netīšām uzgrūdās vai cenšas notīrīt traipu no tava mēteļa, iespējams, to neizdarīja nejauši.

Seko līdzi savu banknošu lielumam, taču neskaiti naudu publiskā vietā.

Veikls veids kā apkrāpt tūristus ir ar roku veiklību apmainīt, piemēram, 50 dolāru zīmi pret 5 dolāru un izdot atlikumu no tā. Īpaši, ja banknotes ir neierastas.  Ja skaidri nezināsiet cik naudas esat iedevis un nesekosiet līdzi banknotes apmēram, paliksiet zaudētājos. Tāpat - nekad neskaiti naudu publiski, īpaši lielas summas. Tas var tikai pievērst lieku uzmanību tev un tavam kabatas saturam!

Neļauj savu maksājumu karti nest prom no tevis.

Maksājot ar karti neļauj savu maksājumu karti nest prom no tavām acīm – ja norēķināšanās automāts nav pieejams tuvumā, tad dodies līdzi un veic maksājumu tur. Ja atdosi savu karti, to var sekunžu laikā nofotografēt un tālāk jau tavas kartes datus izmantos bez tavas piekrišanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15933514sec.