Uzzini, kā vari nomierināties pirms lidojuma mazāk kā 60 sekundēs

Šie vieglie elpošanas vingrinājumi ļaus samazināt pirmslidojuma stresu... Ja lidošana nav Tava mīļākā nodarbe, tad nepatīkamākais mirklis visa ceļojuma laikā pavisam noteikti ir pirms lidmašīnas pacelšanās.

Nav svarīgi, vai Tu satraucies par turbulenci vai par drošu nokļūšanu galamērķī. Mirklī, kad stress pārņem Tavu ķermeni, muskuļi tiek sasprindzināti, ir neiespējami atslābināties un ar prieku lūkoties gaidāmajā piedzīvojumā.

Par laimi, lai nomierinātos, ir nepieciešamas tikai 60 sekundes. To var panākt, pievēršot uzmanību procesam, ko darām visu savu dzīvi – elpošanai!

2017. gada pētījumā Stanfordas Universitātes medicīnas centrā atklāja atgriezeniskās saites shēmu, kas neironus smadzenēs savieno ar elpošanas un uzbudinājuma stāvokļiem. Mierīgi elpojot ir iespējams apmānīt savas smadzenes, liekot tām aizmirst par stresa izraisītāju.

"Tagad mēs zinām, ka elpošana tieši kontrolē smadzeņu funkcijas," Marks Krasnovs (Mark Krasnow), vecākais pētījuma autors, žurnālam "Psiholoģija šodien".

Lai palīdzētu mazināt stresu un ļautu neraizēties par nākamo lidojumu, mēs esam apkopojuši četrus vieglus elpošanas vingrinājumus, kas palīdzēs atslābināties. Lai sasniegtu vislabākos rezultātus, atcerieties, ka jāelpo caur diafragmu.

1.    Pagariniet elpu. Šis ir visvienkāršākais no vingrinājumiem. Sēdiet taisni, dziļi ieelpojiet caur degunu. Izelpojiet caur degunu lēnāk nekā ieelpojāt. Atkārtojiet šo elpošanas vingrinājumu 60 sekundes un jutīsieties pavisam mierīgi!

2.    Sasprindzinieties, lai atslābinātos. Dziļi ieelpojiet caur degunu 3 – 4 sekundes, sasprindzinot katru sava ķermeņa muskuli, sākot no sejas muskuļiem līdz pat pēdu muskuļiem. Izelpojiet caur muti 5 – 6 sekundes, pilnībā atslābinoties.

3.    Elpošana mainot nāsis. Aizspiediet vienu nāsi un ieelpojiet līdz plaušas ir pilnas. Aizturiet elpu, kamēr pārvietojiet īkšķi, lai aizspiestu otru nāsi, tad izelpojiet pa nu jau brīvo nāsi. Atkārtojiet elpošanas rituālu, mainot nāsi, pa kuru ieelpojiet un izelpojiet.

4.    Izmantojiet 4–7–8 tehniku. Ieelpojiet caur degunu četras sekundes, aizturiet elpu 7 sekundes, tad izelpojiet caur muti 8 sekundes. Atkārtojiet šo elpošanas tehniku, līdz esat pavisam mierīgs.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68999815sec.