10 padomi, kā baudīt karsto laiku bez raizēm

Lai arī vasara vēl ir rokas stiepiena attālumā, sinoptiķi sola, ka tā, pavisam iespējams, būs tikpat karsta, kā aizvadītā. Daudziem lielais karstums var sagādāt grūtības. Lai to izbaudītu bez raizēm, izmanto šos vienkāršos paņēmienus un neļaujat karstumam atturēt Tevi no labākās vasaras dzīvē!

1. Aizsardzība no saules

Saules stariem kļūstot spēcīgākam, nekādā gadījumā nevar aizmirst par pretapdeguma krēmu. Īpaši jāuzmanās cilvēkiem ar gaišāku ādaskrāsu, kā arī tiem ar vasarasraibumiem un rudiem matiem. Jo spēcīgāku līdzekli izvēlēsies (to var noteikt pēc aizsargkrēma SPF vērtībām. Ieteicams - vismaz 20 un augstāk. Bērniem - sākot no 30), jo drošāk. Tāpat neaizmirsti, ka arī acis jāsargā no UV stariem - izvēlies saulesbrilles ar īpašo UV filtru.

2. Dzer daudz ūdens

Karstumā mēs neizbēgami svīstam vairāk, tādēļ vēl jo svarīgāk ir parūpēties par sevi, lai neiestātos ķermeņa dehidrācija. Dzer daudz tīra ūdens, tāpat arī uzturā iekļauj svaigus dārzeņus, augļus. Īpaši daudz ūdens būs arbūzos, gurķos, melonēs un ogās - zemenēs, mellenēs, avenēc u.c.

Pietiekoša ūdens daudzuma uzņemšana palīdzēs izvairīties gan no nopietnām pārkaršanas un atūdeņošanās epizodēm, gan no ikdienas neērtībām - galvassāpēm, noguruma.

3. Izvairies no saules tās intensīvākajā diennakts laikā

Mums visiem, protams, tik ļoti kārojas tas tumšais, zeltaini brūnais iedegums - taču to labāk iegūt droši un lēni. Turklāt katram no mums dabīgā iedeguma pakāpe var atšķirties - katrs no mums var iedegt tumšāks vai gaišāks, bet skaisti esam mēs visi! Tādēļ labāk pretoties kārdinājumam un izvairīties no tiešiem saules stariem diennakts laikā no 12.00-15.00 dienā.

4. Salmu cepure - ne tikai stilam

Izvairies no saulesdūriena ar stilīgu platu salmu cepuri - tās vienmēr ir vasaras top modes lieta. Tāpat arī centies uzturēties ēnā pusdienlaikā. Starpcitu - cepure pasargā ne tikai galvu no pārkaršanas, bet arī tavus matus no bojāšanās saulē (saules ietekmē matiem ir tendence kļūt sausākiem un trauslākiem).

5. Labāk atvērts logs nekā kondicionieris

Mēs ticam, ka šajā tveicē lielākais kārdinājums ir ledusaukstas telpas ar gaisa kondicionieri, taču arī tas var nākt tavam organismam par skādi - tā var saaukstēties, jo notiek pārāk strauja organisma atdzišana (telpās nevajadzētu būt lielākai gaisa temperatūras starpībai par 8 grādiem pēc Celsija). Kā arī - kondicionieris nevēdina telpu, bet tikai to atdzesē, tādēļ arī šīs telpas ir regulāri jāvēdina, lai izvairītos no vīrusu savairošanās.

6. Auksts spilvens saldākam miegam

Lai izvairītos no pārāk biežas pamošanās nakts laikā karstuma dēļ, pirms došanās gulēt, uz kādu brīdi ieliec spilvendrānu saldētavā. Tik patīkami un atvēsinoši uz tāda nolikt galvu pēc garas dienas karstumā.

7. Pareizs apģērbs

Jo ciešāks un sintētiskāks apģērbs, jo pastiprinātāka svīšana un vairāk neērtību. Izvēlies brīvi pieguļošu apģērbu no dabīgiem materiāliem. Tieši laikā - šobrīd modē ir brīva piegriezuma un plāna auduma bikses, taisna piegriezuma brīvi krītošas kleitas.

8. Sportošana karstā laikā

Sportošanai nav jābūt milzīgam slogam un sodam. Pirmkārt - izvērtē savas spējas. Vai tu to vari? Kā tu jūties? Ja pēc sportošanas vai tās laikā jūties viziski slikti - slikta dūša, reiboņi, ģibonis, pastiprināti krampji - pārstāj! Visu vajag ar mēru. Ja tas palīdz - izvēlies brīvāku apģērbu, dzer vairāk ūdens, velc cepuri - droši turpini. Ja tomēr nē - labāk nemocīt sevi. Ja dikti gribas sportot, pamēģini kaut ko citu - peldēšanu, airēšanu ar SUP dēli vai citu ūdens sportu. Starpcitu - straujas temperatūras izmaiņas, izejot no kondicionētas telpas karstā vidē, var uzlikt lielāku slogu ķermenim.

9. Dodies atpūtā dabā

Pēc iespējas vairāk centies brīvajos brīžos atstāt tveicīgās pilsētas asfalta ielas un dodies brīvā dabā, lai ieelpotu atsvaidzinošu devu svaiga gaisa - vislabāk kaut kur pie ūdens. Nekas tā nenomierina kā veldzējoša pelde jūrā pēc garas dienas.

10. Mazāk grima, vairāk dabiskā skaistuma!

Karstajā laikā sejas āda pastiprināti svīst, gaisā ir vairāk putekļu - tas viss tā jau nosprosto poras, tādēļ grima kārta sejas ādai kļūst par vēl lielāku izaicinājumu. Centies šajās dienās dzīvot vieglāk - mazāk grima, vairāk laika gardām brokastīm un aukstai rīta dušai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16664505sec.