Begpacking - visvairāk ubago tūristi no Austrālijas, Liebritānijas un Krievijas

Pēdējos gados vairāki pasaules apceļotāji ir kļuvuši bezkaunīgi un ceļojuma zemē lūdz ziedot līdzekļus, lai viņi varētu turpināt savu ceļojumu vai arī vienkārši paēst. Tūrisma nozarē šo nejauko fenomenu sauc par ''Begpacking'', kur vārds ir veidots no diviem angļu vārdiem – ''Backpacking'' un ''beg''.

Sociālajos tīklos bieži vien ir pamanāmas bildes, kur nabaga tūristi no Rietumeiropas, Krievijas vai Austrālijas lūdz naudu vietējiem iedzīvotājiem. Parasti cilvēki, kuri vēlējās apceļot pasauli un iepazīt svešas kultūras, smagi strādā, taupa un iekrāj naudu savam sapņu ceļojumam. Citi ciļotgribētāji dodas dažādās starptautiskās palīdzības misijās vai arī meklē darbu svešajā zemē, lai papildinātu ceļojuma budžetu.

Taču tagad ir parādījušies ubagojoši ceļotāji, kuri vienkārši uzliek kartona plāksni ar lūgumu ''Palīdzi man, apceļot pasauli!''. Sevišķi daudz tādu bezkaunīgu ceļotāju ir saradušies Āzijas valstīs, kur cilvēki ir labsirdīgi un tik tiešām arī saziedo, lai gan vietējie iedzīvotāji bieži vien ir ļoti nabadzīgi.

Taizeme jau pirms 3 gadiem uz robežas vai lidostās uzsāka individuālu tūristu pārbaudi, kuri ceļo galvenokārt ar mugursomām, lai noskaidrotu naudas esamību pirms tūrista ieceļošanas valstī. Indonēzijas salā Bali ubagojušus tūristus policija sūta uz vēstniecībām. Visvairāk šādu ubagojušu tūristu ir no Lielbritānijas, Austrālijas un Krievijas. Daudzi cilvēki uzskata, ka tūristam no bagātām zemēm neklātos ubagot nabadzīgās zemēs, jo tas ir amorāli un egoistiski.

Arī sociālajos tīklos bieži vien var pamanīt dažādas aktivitātes no blogeriem un influenceriem, kuri lūdz naudu ceļojumam no saviem sekotājiem, piedāvājot tiem atlīdzībā bildes no ceļojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15427113sec.