Ko darīt, lai rītos būtu vieglāk pamosties?

Laikā, kad lielai daļai darbs notiek attālināti - no mājām, svarīgi nepazaudēt motivāciju pat tad, ja ir grūti izkāpt no siltās gultas. Patīkamāku šo procesu padarīs daži vienkārši vingrojumi.

Izkustēšanās uzlabos asinsriti, izstieps un sasildīs mugurkaulu, iedarbinās orgānu sistēmas un pamodinās ķermeni, kā arī uzlādēs ar enerģiju. Atceries elpot!

Konsultē MyFitness grupu un personāltrenere Irina Savčenko

1) Guļ uz muguras, kājas taisnas lejā, rokas izstieptas augšā. Ar izelpu stiepjas ar abām rokām uz augšu un kājām (pirkstgaliem vai pēdām) uz leju. Notur 5 sekundes un atbrīvojas. Atkārto 8 reizes. Ja ir vēlme, to pašu izpilda pa diagonāli ar pretējo roku un kāju. Vingrojums uzlabo asinsriti, izstiepj mugurkaulu un pamodina ķermeni.

2) Guļ uz muguras, rokas sānis, lāpstiņas pie grīdas (gultas), kājas saliektas ceļos, pēdas novietotas gūžu platumā. Izelpā ceļgalus savērpj uz vienu pusi, ar ieelpu atgriež sākumstāvoklī. Pēc tam izpilda uz otru pusi. Atkārto 8 reizes uz katru pusi. Vingrojums izstieps mugurkaulu. Ja rodas nepatīkamas sajūtas (piemēram, disku trūces gadījumā), vingrojumu izpildīt nevajadzētu.

3) Guļus uz muguras saliec kājas un ar rokām satver ceļus. Ar izelpu maigi piespiež ceļgalus pie krūtīm un ar ieelpu nedaudz palaiž (atbrīvo). Atkārto 8 reizes. Šis vingrojums izstieps un sasildīs mugurkaulu, mazinās sāpes mugurā, kas var būt radušās pa nakti.

4) Noslēgumā – kaķa poza. Balstā uz ceļiem ar izelpu noapaļo muguru, zods pie krūtīm, rokas taisnas. Ar ieelpu mugurā izliecas skatiens uz priekšu. Atkārto 8 reizes.

Lai pozitīvs dienas sākums! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39923787sec.