Top7 ieteikumi ražīgai strādāšanai mājas ofisā

Šobrīd daudzi darba ņēmēji un arī uzņēmēji ir pārcēluši darba vietu uz mājām. Bieži vien saplānotais darbs neveicas tik raiti kā birojā, tāpēc Travelnews.lv ir sagatavojis TOP7 ieteikumus darba ofisam mājas apstākļos.

1. Darbam mājas ofisā sapucējaties un  velciet tās pašas drēbes, kā tas būtu bijis birojā. Tas palīdz instinktīvi sakoncentrēties darbam un arī ērti pieslēgties negaidītai video konferencei. Apģērba maiņa ļauj psiholoģiski pārslēgties no darba uz mājas režīmu.

2. Uz darba galda neturiet nekādus liekus priekšmetus vai mīļas mantas, ko jūs nekad nelietojat birojā. Tas ļauj labāk koncentrēties uz darba uzdevumiem un nenovirza uzmanību uz konfekšu kasti, kaķi vai interesantu grāmatu. 

3. Vislabākais variants, ja jums mājā vai dzīvoklī ir atsevišķa darba istaba, kur uz durvīm var uzlikt šilti ''Darbā'' un ''Mājās'', kas signalizē mājiniekiem par jūsu aizņemtību. 

4. Nekāda gadījuma nemēģiniet strādāt no gultas vai dīvāna, jo tas nogurdina gan jūsu acis, gan jūsu pašsajūtu, jo ķermenim ik pa brīdim vajag kustības un atpūtināt redzi.

5. Jūsu darba galdam jābūt 62-82 cm augstam jeb standartā 72 cm un krēsls ir jāpieskaņo tā, lai elkoņi uz galda būtu 90 grādu leņķī.

6. Cenšaties iekārtot galdu tā, lai loga gaisma uz galda nonāk no kreisās puses. Ja loga gaisma ir par spožu, tad logs ir mazliet jānoēno ar aizskaru vai žalūziju palīdzību. Lūkojiet, lai datora ekrāns jums nespoguļojas, piemēram, galda lampa spīd tieši ekrānā. 

7. Pirms videokonferences pārbaudiet fonu, kurā jūs redzēs kolēģi. Lai nav tā, ka fonā ir nenomazgāti tauki vai rīta apakšveļa. Aizmugures fonam ir jābūt neitrālam, lai kolēģi koncentrētos uz jūsu teikto, bet ne interesanto aizmugures fonu. Ar kolēģiem vienojaties par kopīgu pusdienlaiku un pauzēm, kuras viens otru netraucējat. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18195486sec.