Iepazīsti 9 pieklājīgas hotdoga ēšanas baušļus

Iepazīsti 9 pieklājīgas hotdoga ēšanas baušļus

Pasaulē 22. jūlijs tiek atzīmēts kā diena, kad tiek cildināts hotdogs - jau 534 gadus visā pasaulē cilvēki ik dienu ar to mielojas.

Kā ēst hotdogus? Uzkodai ar tik senu vēsturi ir daži svarīgi noteikumi, kas jāievēro, baudot šo vasaras iecienītāko maltīti pa ceļam. Lai neizgāztos draugu priekšā un hotdoga svētku nedēļā to notiesātu kā pieklājas, "Narvesen" piedāvā apgūt hotdoga baudīšanas etiķeti.

Lai gan pastāv uzskats, ka hotdogu kultūra ir sevišķi raksturīga Amerikai, arī Latvijā desiņa maizes uzvalkā ir iekarojusi stabilu vietu maltīšu un ātro pusdienu klāstā. Hotdogs Latvijā ienāca līdz ar pirmā "Narvesen" atvēršanu 1997. gadā. Ik gadu Latvijā tiek apēsti vairāki simti tūkstošu hotdogu, liecina "Narvesen" dati. Balstoties uz klientu novērtējumu, vispopulārākā izvēle ir hotdogs ar Kabanos desiņu, tam seko Vīnes un desiņa bekona uzvalkā. Savukārt iecienītākās mērces, ar ko pircēji papildina savu hotdogu, ir majonēze un kečups, kam seko marinētu gurķu salāti.

"Klasiskā hotdoga kombinācija ar desiņu, baltmaizi, kečupu un gāzētu dzērienu stabili saglabā savas pozīcijas jauniešu vidū. Turpretim pieaugušie, izvēloties hotdogu, interesējas par Latvijā ražotām izejvielām, kā arī par izejvielu kvalitāti un produktu sastāvu," stāsta SIA "Narvesen Baltija" Mārketinga un komunikācijas departamenta direktore Ilze Dumceva. "Ja pirms laika hotdogs tika uzskatīts par neveselīgu uzkodu, jo to varēja iegādāties tikai baltmaizē, tad šobrīd, iedzīvotājiem kļūstot izglītotākiem veselīga uztura jautājumos, arī hotdogs kļūst veselīgāks. Piemēram, baltmaizes vietā iespējams izvēlēties sātīgo graudu vai tumšo maizi," komentē I. Dumceva.

Lai izceltu hotdoga fundamentālo nozīmi, 1994. gadā ASV tika nodibināta Nacionālā karstmaizes un desas padome (National Hot Dog un Sausage Council), kura pēta produktu kvalitāti un nodarbojas ar hotdogu reklāmu un degustācijām, tostarp turot rūpi par dažāda veida cieņas izrādīšanu arī hotdoga baudīšanas procesam. Lūk, deviņi vienkārši etiķetes principi, kurus vari apgūt par godu Starptautiskajai hotdogu dienai:

1. Hotdogs jāēd turot rokās ar salveti – traukiem nebūtu jāpieskaras ne maizītei, ne desai. Trekns nē dakšām un nažiem.

2. Lai apēstu hotdogu pieklājīgi, jums jātiek ar to galā piecos kumosos. Ja desiņa ir īpaši gara – pieņemami būs arī septiņi.

3. Pēc 18 gadu vecuma nelieciet kečupu uz hotdoga! Jūsu vecumam atbilstošākas būs sinepes, majonēze, sīpoli, čili vai siers.

4. Nenesiet vīnu uz hotdogu ballīti! Hotdogam piedienas dzirkstošie dzērieni, limonādes, ledus tējas un alus.

5. Nelieciet desiņu kruasānā vai citā izsmalcinātā maizītē. Izvēlieties klasisko sezama vai citu sēklu hotdoga maizīti.

6. Nekādā gadījumā neatstājiet neapēstu maizes galiņu – jāapēd ir viss!

7. Hotdogu nedrīkst ēst no pusdienu šķīvjiem. Ja tomēr vēlaties izmantot traukus, piedienīgi būs vienreiz lietojamie papīra šķīvji.

8. "Apģērbiet" desiņu, nevis maizīti. Ievērojiet hotdoga pagatavošanas secību: maize, desiņa, tikai tad mērces un piedevas.

9. Vienmēr atcerieties – nav nepiemērotu brīžu hotdoga pasniegšanai!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas bāze “Virogna” TAKA
Ja vēlaties izbaudīt Latgales dabas valdzinājumu un pavadīt jaukus mirkļus rāmā Viragnas ezera krastā, esiet laipni aicināti atpūtas bāzē | Skatīt vairāk
Latvija
Slutišķu vecticībnieku lauku sēta TAKA
Slutišķu sādža atrodas Daugavas labā krasta terasē Markovas pilskalna pakājē. Vienīgais šāda veida muzeja objekts Latvijā. | Skatīt vairāk
Vasaras maigums Baltic Beach Hotel & SPA
Lutinošas brīvdienas Jūrmalā. Baseins ar siltu jūras ūdeni, SPA programma pēc izvēles, bagātīgas brokastis ar skatu uz jūru un ērts numurs saldam | Skatīt vairāk
189 EUR
Kokgriešanas meistara darbnīca TAKA
Varis Vilcāns ir koktēlnieks un metālkalējs, kas sevi dēvē par dīvaino lietu meistaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32558513sec.