Kādas tehnoloģiju tendences iezīmēs 2021. gads?

Viena lieta, ko 2020. gads iezīmēja skaidri un nepārprotami - mūsu paļaušanās uz tehnoloģijām arvien pieaugs. Pieaugošā nepieciešamība paļauties uz viedierīcēm nepārprotami radījusi jaunus izaicinājumus to ražotājiem, kas nepārtraukti pilnveido savas tehnoloģijas. Kādus uzlabojumus un jaunas tendences varam sagaidīt šogad, skaidro tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts.

Viedierīču pasaulē aizvien ļoti aktuāla tēma ir saliecamie viedtālruņi. Šāda veida ierīces piedāvā daudz augstākas kvalitātes pieredzi lietotājiem un tādēļ paredzams, ka šogad liela uzmanība tiks pievērsta tieši saliecamo viedtālruņu attīstībai, jo mūsdienu viedierīču dizains spēlē nozīmīgu lomu to funkcionalitātē un lielā mērā optimizē lietotāja pieredzi, padarot to vēl ērtāku. Eksperti prognozē, ka tieši saliecamie viedtālruņi tuvākajā laikā piedzīvos savu uzvaras gājienu.

"Vairāki viedierīču ražotāji jau ir izstrādājuši funkcionālus saliecamos viedtālruņu modeļus, piemēram, Huawei Mate X. Tomēr prognozēts, ka šīs ierīces tiks vēl pilnveidotas, lai spētu izturēt krasas temperatūras izmaiņas, saglabājot savu elastību. Papildus tam nepieciešams samazināt ierīcē esošo akumulatoru, lai tas neierobežotu tālruņa elastību vienlaikus nodrošinot pietiekami daudz jaudas un ļautu ierīci ātrāk uzlādēt,” stāsta Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Tāpat augošu popularitāti ir piedzīvojušas arī valkājamās viedierīces, kuru funkcijas tiek nemitīgi pilnveidotas, lai katrs lietotājs varētu izmantot sava viedpulksteņa vai citas valkājamās viedierīces pilno potenciālu. Eksperti prognozē, ka drīzumā varam sagaidīt jaunas un pilnvērtīgākas funkcijas, kas ļaus izveidot personalizētu viedierīču ekosistēmu, neraugoties uz to, kādu operētājsistēmu izmanto katra no ierīcēm, piemēram, “Huawei Watch Fit un Huawei Watch GT 2 Pro viedpulksteņus iespējams savienot arī ar Android vai iOS ierīcēm izmantojot Huawei Health lietotni,” skaidro A. Jekimovs.

“Šobrīd jau ar Huawei viedpulksteņu palīdzību spējam ne tikai uzraudzīt savu fitnesa līmeni, bet arī savu veselību, piemēram, mērīt miega kvalitāti, noteikt SPo2 līmeni asinīs un monitorēt stresa līmeni, kas palīdz ikdienas skrējienā atcerēties ievilkt elpu un veltīt nedaudz laiku savai labsajūtai. Prognozējams, ka viedie asistenti drīzumā būs spējīgi noteikt ne vien šos veselības un labsajūtas rādītājus, bet pat pārbaudīt arī glikozes līmeni asinīs un precīzi noteikt konkrētus stresorus mūsu ikdienā,” uzsver eksperts.

Tehnoloģijām attīstoties, noteikti jāizskata, kādas jaunas tendences iezīmēs paplašinātās realitātes un virtuālās realitātes tehnoloģijas. Ar tādu lietotņu palīdzību kā Pokémon GO un Snapchat, augusi mobilo paplašinātās realitātes lietotņu popularitāte. Tehnoloģiju uzņēmumu rīcībā jau šobrīd ir rīki, kas nākotnē ļaus izstrādāt pārsteidzošu paplašinātās realitātes pieredzi viedtālruņu lietotājiem. Papildus tam, nozares eksperti uzskata, ka plaša 5G tīklu ieviešana varētu būt daudzsološa pieeja nākotnei un paplašinātās virtuālās realitātes tehnoloģiju lietošanai visā pasaulē. Integrējot 5G tehnoloģiju, lietotāji varēs iegūt labāku virtuālās realitātes pieredzi, kā arī 5G palielinās datu pārraides mākonī, apstrādes un virtuālā attēla veidošanas ātrumu, kas līdz ar to sniegs lietotājiem uzlabotu virtuālo pieredzi.

2020. gads nepārprotami mainījis mūsu ikdienu un viedierīču lietotāju paradumus, tādēļ 5G pieejamība varētu ietekmēt arī klēpjdatoru funkcijas, ļaujot lietotājiem turpināt pārlūkot internetu, nepievienojoties bezvadu internetam, bet ar mobilo tīklu palīdzību - ievietojot savā klēpjdatorā SIM karti, kas nodrošinātu 5G savienojumu. Šis uzlabojums būs īpaši noderīgs arvien pieaugot nepieciešamībai paļauties uz viedierīcēm un nodrošināt nevainojamu savienojumu savā ikdienā, kā piemēram strādājot attālināti, izklaidējoties vai sportojot ar viedierīču palīdzību. Tāpat patērētāju paradumu izmaiņas ietekmēs arī jaunās paaudzes klēpjdatoru dizaina funkcionalitāti ieviešot divu ekrānu tehnoloģiju, kas uzlabos lietotāja pieredzi un produktivitāti.

Kā jau ierasts, transformāciju un uzlabojumus piedzīvos arī viedierīču pamatfunkcijas. Ievērojami uzlabojumi sagaidāmi viedierīču ātrākas uzlādes jomā, programmatūru atjauninājumos, ekrāna izšķirtspējā, fotokameru kvalitātē, kā arī sagaidāmi daudz drosmīgāki un lietotājiem arvien parocīgāki dizaina risinājumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34719896sec.