Attālinātais darbs: programmas un rīki, lai saglabātu produktivitāti

Darbs no mājām ir kļuvis par mūsu ikdienu, jo vairums uzņēmumu jau ir pielāgojušies darbam attālinātā režīmā. Paradumu maiņa un videokonferenču pieaugošais skaits iezīmē nepieciešamību rast veidus, kā pēc iespējas labāk varam pielāgoties un visas klātienes sapulces pārcelt virtuālajā telpā. Tādēļ tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts piedāvā risinājumus, lai sapulces attālinātā režīmā noritētu pēc iespējas gludāk.

Lietotņu un programmu atjauninājumi drošam darbam

Komunikācija ar kolēģiem un klientiem nepārprotami ir neatņemama darba ikdienas sastāvdaļa un aizvadītā gada laikā, pārejot uz attālinātu darba režīmu, īpaši augstu popularitāti piedzīvojušas tādas tiešsaistes videozvanu lietotnes kā Zoom, MS Teams un Google Hangouts, kas padarījušas attālinātu komunikāciju un darbu no mājām daudz ērtāku. Tāpat augstu popularitāti iegūst gan dažādas tiešsaistes saziņas platformas, gan to mobilās versijas, kas piedāvā sazināties rakstiski, veikt failu apmaiņu starp platformas lietotājiem, gan piedāvā zvanu iespējas.

Ikdienas saziņai un īsām konsultācijām piemērotākas būs tādas platformas, kā, piemēram, Slack. Turklāt šeit iespējams ne tikai nosūtīt ziņas kolēģiem, bet arī izveidot grupas, lai apspriestos par atsevišķiem projektiem, kā arī nosūtīt bildes, dokumentus un pat uzjautrinošus gif. attēlus. Minētā platforma kalpo arī kā uzņēmuma iekšējās komunikācijas rīks, kas spēj aizstāt e-pasta saziņu un nodrošināt ātrāku komunikāciju darbinieku vidū.

Tāpat ikdienā noderēs parūpēties par failu koplietošanas programmām “mākonī”, kuras ļaus droši uzglabāt nepieciešamos dokumentus tiešsaistē. Tādas programmas kā Google docs vai SharePoint nodrošinās ērtu piekļuvi failiem, lai varētu strādāt kopā ar kolēģiem un veikt izmaiņas reāllaikā, nodrošinot visiem pieejamas aktuālākās dokumentu versijas.

Darbs no vairākām ierīcēm vienlaikus

Lai padarītu darbu no mājām pēc iespējas ērtāku un produktīvāku, ieteicams izvēlēties sev piemērotāko un ērtāko ierīci, sākot no klēpjdatora un viedtelefona, beidzot ar austiņām un jaunākajām platformām un to atjauninājumiem. Tehnoloģijas šobrīd piedzīvo strauju izaugsmi un katrs spēs atrast sev piemērotāko. Lai izdarītu pareizo izvēli, piemēram, labi aprīkota klēpjdatora izvēlē, vērts iepazīties ar jaunākajām aktualitātēm tehnoloģiju jomā un modernākajiem risinājumiem, kas īpaši aktuāli, darba pienākumus veicot attālinātā režīmā.

“Jaunās paaudzes klēpjdatori tiek ražoti, optimizējot to dizainu un funkcionalitāti, piemēram, ražotāja Huawei jaunākais klēpjdators MateBook X Pro apvieno funkcijas, kas to padara īpaši piemērotu darba un profesionālajām vajadzībām – jaudīga veiktspēja, telpiskā skaņa un precīza skaņas uztveršana - viss nepieciešamais produktīvai saziņas nodrošināšanai. Papildus tam, šis modelis piedāvā arī uzlabotu 3:2 pilnskata ekrānu, kas ļaus vienlaicīgi labāk pārredzēt gan kolēģus videozvanā, gan arī veicamos darbus,” stāsta Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Lai padarītu darbu attālinātā režīmā vēl produktīvāku un uzlabotu pieejamību, ieteicams izveidot nevainojamu savienojamību starp ierīcēm, kuras izmanto dažādas operētājsistēmas. “Sinhronizēt klēpjdatoru un viedtālruni palīdzēs tādas funkcijas, kā piemēram, Huawei Share. Tas noderēs brīžos, kad, veicot darbu ar datoru, pēkšņi nepieciešamībs piedalīties arī kādā svarīgā zvanā. Izmantojot šo funkciju, iespējams pārnest audio vai video zvanu no viedtālruņa uz klēpjdatoru, kur tā skaļruņi, mikrofoni un kameras nodrošinās labāku audio un video pieredzi,” skaidro eksperts.

Ar šādu funkciju palīdzību iespējams arī rediģēt tālruņa failus tieši no klēpjdatora. “Kad zvans ir beidzies, atverot klēpjdatorā tālruņa piezīmju bloku var rediģēt saturu, izmantojot datora tastatūru un peli, lai pēc tam nosūtītu rediģētos failus kolēģiem e-pastā. Šādi iespējams paveikt darbus daudz ātrāk un efektīvāk nekā ierasts,” atklāj A. Jekimovs.

Mājas darbavietas iekārtošana

Papildus funkcionālam klēpjdatoram, citām viedierīcēm un funkcionālām platformām, noteikti nepieciešams arī padomāt par atsevišķas telpas iekārtošanu, kurā iespējams pilnībā koncentrēties darbam. Lai nodrošinātu produktivitāti visas dienas garumā, ergonomikas eksperti iesaka uzturēt kārtīgu un ērtu darba vidi, kā arī pievērst uzmanību gan galda, gan datora novietojuma augstumam un izvēlēties ērtu krēslu, lai samazinātu statisko slodzi, līdz ar to izvairītos no pārlieka noguruma un darba efektivitātes mazināšanās.

Eksperts arī skaidro, ka veicot profesionālos pienākumus ir svarīgi izmantot savu pilno potenciālu - zināšanas, pieredzi un prasmes, taču, lai to veiksmīgi paveiktu, ir ne tikai nepieciešamas piemērotākās ierīces, bet arī jānodrošina vide, kurā nav apkārtējo traucēkļu un jāpielāgo darba grafiks, lai ieplānotu arī atpūtas mirkļus un izkustētos, lai rastu balansu starp darbu un mājas dzīvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13291407sec.