Lietotnes, kas noderēs bezrūpīgam ceļojumam

Pat čaklākie un atbildīgākie ceļotāji, kuri pirms katra brauciena rūpīgi izpēta savu ilgi gaidītās atpūtas valsti, dažkārt neizvairās no negaidītiem šķēršļiem un pārpratumiem. Kādam ir grūti orientēties jaunā vietā nepazīstamās vides vai valodas barjeras dēļ, citi ar vilšanos jauc apmeklētā muzeja darba laikus vai neiedomājas par rindām pie populārākajiem restorāniem. Tajā pat laikā virtuālā pasaule piedāvā neskaitāmi daudz iespēju, kas ceļošanu dara daudz vienkāršāku. Baltijas valstīs lielākais ceļojumu organizators “Novatours” iesaka astoņas mobilās lietotnes, kas palīdzēs bezrūpīgāk pavadīt atvaļinājumu ārzemēs.

Droša ceļošana

Mobilā lietotne Ceļo droši noderēs ikvienam ceļotājam. Ceļojuma sagatavošanās posmā tā informē ceļošanai nepieciešamajiem dokumentiem, drošību galamērķī, apdrošināšanas un vīzas nepieciešamību. Tāpat tā pilda ceļojumu plānotāja funkciju, atgādinot par svarīgākajiem uzdevumiem gatavojoties braucienam, piemēram, noskaidrot, vai ieceļošanai konkrētajā valstī nepieciešama vīza u.c., ir iespēja pievienot arī personīgus atgādinājumus. Lietotnē pieejama arī informācija, kur meklēt palīdzību ārkārtas situācijā, piedāvājot ātras un ērtas saziņas iespējas ar Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulāro dienestu ārkārtas situācijās 24/7 režīmā.

Ēdiena baudīšanas palīgi

Dodoties uz citām valstīm, daudz laika tiek pavadīts pārvietojoties - ar kājām, ar sabiedrisko, īrētu vai personīgo transportu. Nenoliedzami, pēc ilgiem klejojumiem pilsētā vai dabā, ir nepieciešams iestiprināties un nogaršot vietējos ēdienus. Tad rodas jautājums, kur vislabāk paēst? Vai vietējā valodā rakstītā ēdienkarte būs saprotama? Cik lielu dzeramnaudu, saskaņā ar vietējām kultūras normām, būtu jāatstāj viesmīlim un vai vispār ir jāatstāj?

Tūrisma eksperts “Novatours” iesaka sarūpēt savā tālrunī trīs mobilās lietotnes, kas palīdzēs atrisināt šīs problēmas. Restorānu, kafejnīcu un bāru atrašanai palīdzēs lietotene Yelp. Pamatojoties uz lietotnes izmantotāja atrašanās vietu, tā piedāvās dažādas tuvumā esošas ēstuves un bārus. Par visām varēs izlasīt arī citu tūristu atsauksmes.

Savukārt lietotne Translate Now palīdzēs saprast citvalodās rakstītas ēdienkartes. Viena no šīs lietotnes lielākajām priekšrocībām ir tā, ka nav jāpārraksta viss teksts. Tā vietā vienkārši nofotografē vajadzīgo lapu, un lietotne pārtulkos ēdienu nosaukumus un to sastāvdaļas. Tulkoto valodu saraksts ir ļoti plašs, tāpēc valodas barjeras grūtības nebūs jāpiedzīvo.

Bet to, cik daudz naudas pēc maltītes ir jāatstāj dzeramnaudā viesmīlim, palīdzēs aprēķināt lietotne GlobeTips, kas palīdz pielāgoties vietējās kultūras tradīcijām un izvairīties no pārpratumiem, viesojoties ārzemēs.

Par valsts kultūru no vietējo iedzīvotāju mutēm

Apmeklējot vēsturiskas un kultūras vietas vai apbrīnojot elpu aizraujošus dabas skatus, ir patīkami dzirdēt cilvēka, kurš mīt konkrētajā zemē, komentārus. Tāpēc ieteicamas divas lietotnes, kas ļaus labāk iepazīt vietējo kultūru. Ja vēlaties uzzināt par valsts kultūru no pirmavotiem, lejupielādējiet lietotni Withlocals, kas ļaus viegli iepazīt uzticamus vietējos iedzīvotājus, kuri labprāt pastāstīs par savas valsts kultūru un paražām, norādīs uz mazāk apmeklētām tūristu vietām un bagātinās ceļojumu ar autentisku pieredzi. Savukārt, intravertiem cilvēksiem interesantākus svešas valsts nostūrus palīdzēs iepazīt lietotne izi.Travel, kur audio gidi un maršruti ar interaktīviem uzdevumiem.

Transporta iespējas

Baudot pilsētu kņadu, lai nokļutu no viena punkta līdz otram, var izmantot dažnedažādus pārvietošanās veidus. Lietotne Citymapper ērti ļauj orientēties, kurš no pārvietošanās veidiem ir ērtākais konkrētajā mirklī un konkrētajā maršrutā. Tā pasargā no apjukšanas gan metro džungļos, gan ļauj viegli kombinēt dažādus pārvietošanās veidus, pastāstot arī par gaidāmajām izmaksām. Maršrutu var ērti koplietot ar citiem ceļojuma biedriem, tādējādi sniedzot iespēju uz mirkli pašķirties, lai pēc tam atkal satiktos.

Finanšu palīgi

Ceļojot mēs vēlamies atmest visas raizes un smadzeņu piepūli, taču valstīs, kur ir atšķirīga valūta no ierastā eiro, nelielas raizes var sagādāt nemitīgā sekošana līdzi naudas pārrēķiniem no vietējās valūtas uz jau ierasto. Ērts veids, kā neapjukt svešās valūtās, ir lietotne Currency. Tā ir vienkāršs valūtas konvertētājs, kas nodrošina informāciju par valūtas maiņas kursus vairāk nekā 160 valūtām un valstīm!

Savukārt ceļojot kopā ar draugiem, raizes var sagādāt kopīgo un atsevišķo tēriņu uzskaite un naudas dalīšana. Ērtības un laika taupīšanas nolūkos bieži vien viens cilvēks apmaksā visas grupas pusdienas vai sabiedrisko transportu, muzeja biļetes ar domu, ka brauciena beigās tiks sarēķinātas un sadalītas veiktās izmaksas. Tas var radīt haosu ceļojumu pieredzē, no kura var viegli izvairīties, izmantojot lietotni Splitwise. Tajā ērti var veidot grupas un katrs ceļotājs var reģistrēt savas izmaksas, bet lietotne sarēķina, cik naudas kuram ceļotājām ir jādod. Tādējādi visas ceļojuma izmaksas ir vienuviet, katrs redz, cik un kam viņš ir parādā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11942911sec.