Atgādinājums par bērnu ceļošanas drošību

Valsts robežsardze atgādina, ka Latvijas valstspiederīgajiem bērniem līdz 18 gadu vecumam, vieniem pašiem, izceļojot no Latvijas Republikas, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, Šengenas līguma dalībvalsts vai Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karaliste, papildus derīgam ceļošanas dokumentam ir jāuzrāda vismaz viena vecāka notariāli apliecināta piekrišana, pilnvara vai bāriņtiesas lēmums bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Šo kārtību nosaka Latvijas MK 03.08.2010.  Noteikumi Nr. 721 „Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu”.

Šīs pilnvaras nav nepieciešamas, ceļojot pa Šengenas zonas valstīm, Eiropas Savienības valstīm, kā arī Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti. Piemēram, bērnam, vienam pašam dodoties ceļojumā uz mūsu kaimiņvalstīm Lietuvu vai Igauniju, līdzi jāņem tikai personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte.

Tāpat bērni, kuri ir Latvijas pilsoņi, Latvijas nepilsoņi vai bezvalstnieki, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijas Republikā (Latvijas valstspiederīgie), varēs izceļot no Latvijas patstāvīgi vai pilnvarotas personas pavadībā (neuzrādot papildus dokumentus – piemēram, notariāli apliecinātu vecāku piekrišanu) ne tikai uz Šengenas līguma dalībvalstīm, bet arī Eiropas Savienības dalībvalstīm, kuras nav pievienojušās Šengenas līgumam ( Īriju, Kipru, Bulgāriju, Rumāniju un Horvātiju).

Vasarā, skolas brīvdienu laikā  daudzi ir ieplānojuši apmeklēt radus un draugus ārzemēs. Lai nesabojātu tikšanās prieku gan sev, gan tuviniekiem, atcerieties par bērnu ceļošanas kārtības nosacījumiem. Un arī tikpat kā pieaugušajiem, bet tomēr vēl bērniem – 15., 16. un 17. gadīgajiem jauniešiem – laicīgi pie notāra noformējiet vecāku piekrišanu vieniem pašiem izceļot no valsts.

Ja rodas jautājumi vai neskaidrības par bērnu ceļošanas kārtību un citiem ceļošanas jautājumiem droši var zvanīt uz robežsardzes diennakts tālruni 67075616, rakstīt uz e-pastu: [email protected] vai meklēt informāciju Valsts robežsardzes mājas lapā www.rs.gov.lv sadaļās „Robežas šķērsošana”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57472086sec.