Pēdējā brīdī plānots ceļojums bez stresa? 5 praktiski padomi, kas noderēs katram

Nereti neplānotie ceļojumi ir tie labākie, taču kā saplānot ceļojumu vien dažas dienas pirms došanās ceļā, tā, lai ceļojumā izdotos arī atpūsties. Zemāk rakstā apkopoti pieci noderīgi padomi, kas iedrošinās doties ceļojumā arī tad, ja plānošanai nevarat atvēlēt daudz laika.

    1. Esiet fleksibli visu ceļojuma laiku

Plānojot pēdējā brīža ceļojumu būtiski ir noskaņoties un visu ceļojuma laiku būt fleksibliem – tas attiecas gan uz galamērķī plānoto apskates objektu un aktivitāšu plānošanu, gan tādām praktiskām lietām kā laikapstākļi.

Te noderēs arī piemērota ceļojuma transporta izvēle, kas ļaus būt fleksiblākiem ceļā. Pēdējā brīža ceļojumam lielisks sabiedrotais būs jūsu pašu privātais auto, kas izteikti samazinās izmaksas par auto īri jau esot galamērķī un ļaus pārvietoties brīvāk. Savukārt, ja ar auto ir vēlme doties kur tālāk, piemērots transports jums un jūsu auto būs prāmis. Teiksim, prāmju operatora DFDS prāmji no tepat blakus esošās Klaipēdas Lietuvā vai Paldiski Igaunijā uz Vāciju vai Zviedrijā dodas ceļā katru dienu un galamērķi ļaus sasniegt jau izgulējušiem un ar jauniem spēkiem doties piedzīvojumos.

    2. Nosakiet ceļojuma budžetu

Pēdējā brīža ceļojumi bieži vien var izvērsties ļoti maciņam nedraudzīgi, īpaši tad, ja iepriekš netiek noteikts ceļojuma budžets. Tādēļ nepieciešams vēl pirms došanās ceļā noteikt reālistisku ceļojuma budžetu un ievērot to arī esot ceļojumā.

Plānojot ceļojuma budžetu noderēs arī dažādas budžeta plānošanas aplikācijas. Star pcitu, ir vērts ieskatīties arī naktsmītņu rezervācijas vietnē Booking.com, kur nereti tiek piedāvāti dažādi pēdējā brīža piedāvājumi naktsmītnēm, kas palīdzēs ietaupīt līdzekļus kopējam ceļojuma budžetam.

    3. Plānojiet pēc iespējas vienkāršāk

Pēdējā brīža ceļojums var nebūt piemērots sarežģītiem maršrutiem, daudziem pārbraucieniem un neskaitāmu apskates vietu apmeklējumam. Tieši otrādi, plānojot pēdējā brīža ceļojumu, plānojiet pēc iespējas vienkāršāk, plānojiet daudz brīvā laika pastaigām, pilsētas izpētei un kas zina – iespējams tas aizvedīs jaunos piedzīvojumos, ko nav iespējams iepriekš ieplānot.

Tāpat, ja plānošanai pavisam neatliek laika, tad lieliski noderēs vietējo viesmīlība un zināšanas par savu valsti un pilsētu, kurā atrodaties. Vairākas vietnes, teiksim Airbnb, piedāvā “Airbnb experience”, kas ir īpaša pieredze, kurā var doties vietējā gida pavadībā. Izvēles atpūtai un izklaidei ir visdažādākās – sākot ar ekskursiju pa pilsētu, labāko bāru un restorānu apmeklējumu, beidzot ar privātu kulinārijas meistarklasi vai saulrieta jogas sesiju īpašā, tikai vietējiem zināmā vietā.

    4. Ņemiet līdzi tikai nepieciešamāko

Plānojot pēdējā brīža ceļojumu, būtiski ir sapakot mantas “gudri” un ņemt līdzi tikai pašu nepieciešamāko. Pirms došanās ceļā ir vērts pārbaudīt laikapstākļus, lai pārliecinātos, vai nav nepieciešams paņemt līdzi kādu biezāku jaku vai garās bikses vēsākiem vakariem, savukārt pārējos apģērba komplektus plānojot tā, lai tie ir maksimāli kombinējami savā starpā. Visticamāk to kleitu, kas nopirkta pirms diviem gadiem izpārdošanā un nekad vēl nav izdevies uzvilkt – šoreiz labāk atstāt mājās, priekšroku dodot ērtām, pārbaudītām drēbēm.

    5. Parūpējieties par savu drošību

Neskatoties uz to, ka tiek plānots pēdējā brīža ceļojums, ļoti svarīgi ir rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību. Atcerieties iegādāties ceļojuma apdrošināšanu, kas ir svarīga dodoties ceļojumos, īpaši tādos, kas ietver aktīvu atpūtu. Kā arī parūpējieties par to, lai personu apliecinošiem dokumentiem ir sagatavotas kopijas gan digitālā, gan papīra formātā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1913271sec.