Ģimenes ceļojums ar nomas auto: kā parūpēties par bērnu komfortu un drošību

Ģimenes ceļojums ar nomas auto: kā parūpēties par bērnu komfortu un drošību

Dodoties izbraucienos ar nomas automašīnu, svarīgi ir tam rūpīgi sagatavoties, lai mazākajiem līdzbraucējiem ceļojums būtu ne tikai aizraujošs, bet arī drošs un komfortabls. Automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” apkopojis piecus ieteikumus, kam pievērst uzmanību, plānojot ceļojumu.

Neaizmirstiet rezervācijai pievienot bērnu sēdeklīti

Auto sēdeklītis vai drošības paliktnis jāizmanto līdz bērna augums sasniedzis 150 cm. Izvēloties nomas automašīnu, pārliecinieties, ka rezervācijai esat pievienojuši bērna augumam un vecumam atbilstošu sēdeklīti. Šie drošības līdzekļi ir papildu pakalpojums, tādēļ, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, ir būtiski par to parūpēties iepriekš. “Garākos ceļa posmos bērns var pieprasīt “atpūtu” no sēdeklīša, lūdzot atļauju sēdēt klēpī vai vismaz atsprādzēt to. Šādus kompromisus nevajadzētu pieļaut – tā vietā ieplānojiet regulāras apstāšanās pauzes,” iesaka “Avis” līzinga departamenta vadītājs Roberts Kovaļevskis.

Izvēlieties piemērotu automašīnu

Izvēlieties automašīnu, kas ir piemērota jūsu vajadzībām un plānotajam bagāžas apmēram. Apdomājiet iepriekš, cik ietilpīgs bagāžas nodalījums būs nepieciešams, lai ievietotu, piemēram, bērnu ratus un somas. Ja transportlīdzekļa aizmugurē būs vairāki līdzbraucēji, izvērtējiet, vai kārotajā automašīnā būs pietiekami daudz vietas ērtai sēdēšanai. Ja neesat droši par izvēlētās automašīnas atbilstību, konsultējieties ar nomas pakalpojumu sniedzēju, kurš ieteiks piemērotāko variantu jūsu ģimenes vajadzībām.

Padomājiet, kā nodrošināsiet atbilstošu gaisa temperatūru automašīnas salonā

Pārliecinieties, ka rezervētajai automašīnai gaisa kondicionieris darbojas pareizi. Tas ir īpaši būtiski, ja ceļojums plānots vasarā vai siltajās zemēs. Maziem bērniem termoregulācijas centrs nav stabils, tādēļ ir lielāks risks ātri pārkarst vai atdzist. Ja automašīna pirms brauciena ir uzkarsusi, nepieciešams to izvēdināt, atverot vaļā visus logus. Vēl viens efektīvs triks, kas neprasīs lielas investīcijas, ir saulessargi sānu logiem. Tie pasargā no tiešiem saules stariem un novērš automašīnas salona sasilšanu. Turklāt tie ir pieejami ar dažādiem iemīļotiem multfilmu un pasaku varoņiem, tādā veidā padarot brauciena vidi bērnam saistošāku un izklaidējošāku. Ja automašīnu nomas pakalpojumu sniedzējs nepiedāvā saulessargus sāna logiem, parūpējieties par to iegādi iepriekš.

Ziniet, kā palīdzēt pārvarēt sliktu dūšu

Maziem bērniem vestibulārais aparāts vēl nav nobriedis, tādēļ nereti brauciena laikā var piemeklēt slikta dūša vai pat vemšana. Lai arī to var novērst gan pareiza sēdēšana automašīnā, gan svaiga gaisa cirkulācija, nepieciešams iepriekš sagatavoties šādām situācijām. Autovadītājam jāpiedomā pie sava braukšanas stila un jāizvairās no straujas bremzēšanas vai ātruma palielināšanas. Arī līkumos nevajadzētu veikt asas un straujas kustības. Izbraucienā ņemiet līdzi maisiņus, kas noderēs, kad nebūs iespējams uzreiz apturēt transportlīdzekli, taču bērna uzvedība signalizēs par sliktu dūšu. Tāpat sagatavojiet līdzi arī košļājamas vai sūkājamas konfektes, kas palīdzēs līdzsvarot vestibulāro aparātu. Vecākiem bērniem pirms ceļojuma var iegādāties bezrecepšu medikamentus pret jūras slimību, taču pirms to lietošanas vajadzētu konsultēties ar ārstu vai farmaceitu.

Plānojiet laiku un nodrošiniet aktivitātes

Ņemot vērā bērnu vajadzības, plānojiet laiku izbraukšanai un automašīnas nodošanai, lai izvairītos no steigas un spriedzes. Izbraucienos ieplānojiet regulāras apstāšanās pauzes, lai izkustētos un paelpotu svaigu gaisu. Tāpat parūpējieties par aktivitātēm bērniem, lai brauciens sagādātu patīkamas emocijas. Piemēram, nodrošiniet mūziku, audio pasakas un spēles. Sekojiet līdzi, lai bērns ilgstoši neskatās uz leju, piemēram, lietojot viedtālruni vai lasot grāmatas, jo tas var veicināt sliktu dūšu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18141794sec.