Daži ieteikumi, kā ārzemēs justies drošāk

Dodoties jaunu apvāršņu meklējumos, ceļotājus nereti nepamet doma, ka ik uz soļa var atgadīties kas nelāgs. Arī apskatot drošības jautājumu objektīvi, jāatzīst, ka nelaime nenāk brēkdama, tādēļ ārpus savas ierastās vides piesardzība jāievēro vairāk nekā ierasts.

Turpinājumā – daži ieteikumi, kas palīdzēs izvairīties no nepatikšanām ne vien pasaules karstajos punktos, kurp tūristus bieži vien aicina nedoties vispār, bet arī jebkurā svešzemju pilsētā.

1. Vienmēr atcerieties, ka iespēja gūt ievainojumus vai tikt nogalinātam kādas sacelšanās laikā ir ievērojami mazāka nekā iespēja, piemēram, nozaudēt pasi vai saindēties, ēdot bojātu pārtiku. Nepārprotiet riskus un raizējieties tikai un vienīgi par ierastām problēmām (kabatzagļu uzbrukumiem, auto negadījumiem, paslīdēšanu uz grīdas viesnīcas dušā)  satraukšanās par iekļūšanu aviokatastrofā vai nonākšanu civilo nemieru krustugunīs ir absolūti lieka, jo iespēja, ka ar jums varētu atgadīties kas tāds, ir pārāk niecīga.

2. Dodieties ar līkumu politiskām demonstrācijām, mītiņiem un citiem masu pasākumiem, kur vērojama agresija – tostarp futbola spēļu norises vietām.

3. Apmetieties tādā viesnīcā, kur klienti tiek instruēti, kā rīkoties, lai sevi maksimāli pasargātu. Noskaidrojiet, piemēram, vai gadījumā, ja pārstāj kursēt sabiedriskais transports, viesnīcas darbinieki parūpēsies par privātu transportu jūsu vajadzībām. Palūdziet, lai jums paskaidro, ko nevajadzētu darīt nakts laikā un kas jāievēro saziņā ar vietējiem iedzīvotājiem.

4. Iepazīstieties ar apkārtni izvēlētās viesnīcas tuvumā dienas laikā, lai varētu vieglāk orientēties un justies drošāk naktī.

5. Centieties neakcentēt faktu, ka esat ieradies no ārzemēm, pretējā gadījumā pastāv lielāka iespēja, ka ļaundari varētu jums pievērst pastiprinātu uzmanību ka potenciālajam upurim. Ģērbieties tā, lai neatšķirtos no pūļa – izvairieties no jaunām, spoži baltām sporta kurpēm, uzkrītošiem simboliem uz t-krekliem, kā arī reliģiska rakstura aksesuāriem un rotaslietām. Jaunattīstības valstīs tērpieties neuzkrītošos zemes toņos nevis spilgtās, košās krāsās.

6. Nepētiet karti, atrodoties uz ielas. Lai noskaidrotu nepieciešamo maršrutu, uz brīdi piestājiet, piemēram, kāda pārpildīta tirdzniecības centra ejā vai restorānā.

7. Neiemūžiniet visu pēc kārtas. Fotokameru noteikti nevajadzētu lietot lidostās, dzelzceļa stacijās, valdības iestādēs un, protams, demonstrāciju laikā. Nepievērsiet sev lieku uzmanību, nēsājot lielu, uzkrītošu fotoaparātu.

8. Atkarībā no noteikumiem par personas apliecinošu dokumentu glabāšanu, ko paredz attiecīgās valsts likumi, pasi glabājiet drošā vietā pie sevis, bet viesnīcas numura seifā atstājiet tās kopiju (vai otrādi). Noderēs arī elektroniska dokumenta kopija, kura glabājas jūsu e-pastā – tai varēsiet piekļūt, kad vien nepieciešams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17700195sec.