Ieteikumi Holivudas apmeklējumam

Losandželosa kā pilsēta bieži tiek saistīta ar vienu no tās rajoniem – Holivudu. Tieši šis Losandželosas rajons ir iemantojis vislielāko slavu, jo tas tiek dēvēts par izklaides un filmu industrijas mājām. Bez tam, tiek uzskatīts, ka Holivudā dzīvo tikai ļoti pārtikuši cilvēki. Taču, lai gan, protams, šajā rajonā ir neskaitāmi daudz varenas villas, šeit dzīvo arī cilvēki ar vidēju vai pat zemu ienākumu līmeni, tāpēc nevar gluži teikt, ka Holivuda ir tikai bagātnieku rajons. Turklāt, interesanti, ka Holivudas rajonā dzīvo izteikti daudz nekad vēl neprecējušies cilvēki, tas visticamāk saistāms ar jauniešu masu pārcelšanos uz Holivudu, lai mēģinātu iekarot filmu industriju. Bez tam amerikāņiem ir tendence, apprecoties un izveidojot ģimeni, pārcelties uz jaunu, klusāku un piemērotāku mitekli.

Ja esi ieradies Losandželosā, no Holivudas apmeklēšanas izvairīties īsti nesanāks, jo rajons atrodas pilsētas centrālajā daļā. Taču par Holivudu tik bieži tiek runāts un runāts, īpaši jau filmās, ka to tiešām vajadzētu apskatīt, lai zinātu, kas tad tur īsti ir.

Pirmkārt, Holivudas centrā - Holivudas bulvārī - atrodas slavenā Zvaigžņu aleja, kuru veido vairāk kā divi tūkstoši ietvē iegravētu zvaigžņu ar slavenību vārdiem. Tās tiek piešķirtas par lieliem sasniegumiem un paliekošu ieguldījumu izklaides industrijā. Zvaigžņu aleju rotā gan zvaigznes ar aktieru un mūziķu, gan režisoru un producentu vārdiem, bez tam alejā atrodamas zvaigznes arī par godu izdomātiem tēliem, piemēram, Sniegbaltītei. Zvaigžņu aleja ir 2 kilometru gara, uz tās atrodas vairāki kino teātri, kuros nereti notiek vispasaules filmu pirmizrādes. Vienā no tiem -  Dolby Theatre – kopš 2011. gada norisinās Oskara balvu pasniegšanas ceremonija. Taču diemžēl ikdienā, kad Holivudas bulvārī nenotiek pasākumu ar slavenību ierašanos, daudz ko redzēt nebūs. Ikdienā iela ir pilna tūristu, tā nav īpaši pievilcīga un ir pat netīra, pa to staigā vairāki mošķi un tēli, piedāvājot par samaksu nofotografēties, malās atradīsies kāds suvenīru veikaliņš un tas arī būtībā viss. Protams, ir vērts pa aleju vismaz vienreiz dzīvē pastaigāt, atrast savas iecienītā aktiera zvaigzni un pie tās nofotografēties.

Otrkārt, Holivudas bulvārī ir iespējams atrast vietu, no kuras varēs saskatīt slaveno Holivudas zīmi, kas atrodas kalnā. Taču, jāatzīst, ka tā nebūs labākā vieta, no kurienes to apskatīt, jo zīme atrodas diezgan tālu. Arī to iemūžināt no Holivudas bulvāra diez vai izdosies. Tā kā tikt kalnā, aplūkot zīmi, ir stingri aizliegts, šī iespējams būs vienīgā iespēja to redzēt klātienē, tāpēc ir vērts kaut vai uzmest tai nelielu acu skatienu. Tomēr, ja ir vēlme, braucot nostāk no Holivudas centra, var aizbraukt zīmei tuvāk, apstāties ceļmalā un nobildēties tā, lai to var arī kārtīgi saskatīt.

Treškārt, ja Losandželosā atrodies uz ilgāku laiku un ir kāds brīvāks brīdis, var pabraukt nost no Holivudas paša centra uz privātmāju zonu. Lai gan lielākajai daļai villu būs apkārt lieli žogi, nelielu ieskatu būs iespējams veikt. Un šeit gan ir iespējams ieraudzīt savu mīļāko aktieri, pabraucam garām savā Bentlijā, tāpēc fotoaparāts jātur gatavībā.

Visbeidzot, Holivudā atrodas kino kompānija  "Universal Studios" un tās tematiskais atpūtas parks. Tā ir vieta, kas obligāti jāapmeklē, esot Kalifornijā. Parkā ir izstaigājamas vai ar vagoniņu izbraucamas tūres, kurās parāda dažādus elementus, kā tiek veidotas filmas. Tūres laikā parkā iespējams redzēt mākslīgi celto pilsētiņu, kurā tika filmēts seriāls "Bīstamās mājsaimnieces" , tāpat ar vagoniņu pabrauksiet garām "avarējušai" lidmašīnai, kas izmantota kādā filmā, un īpaši iespaidīga būs mašīna, kas jūsu acu priekšā eksplodēs, taču pāris minūšu laikā tā iegūs savu pirmatnējo izskatu. Šajā parkā ir ļoti daudz interesantu un patiešām iespaidīgu objektu un šovu, kas sniegs ieskatu, kā tiek veidotas Holivudas filmas. Tā kā filmu industrija arvien vairāk attīstās, atrakcijas parkā noteikti tiek uzlabotas un papildinātas, tāpēc ļoti iespējams, ka parks tagad, 2014. gadā, ir kļuvis vēl iespaidīgs kā nekad. Ieejas biļete nav lēta – tā  maksā 84 ASV dolārus, bet tas noteikti būs tā vērts, jo iespaidi paliks vēl ilgam laikam.  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.58164907sec.